Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, 

Na początku przyszłego roku lecimy z żoną i rocznym dzieckiem na pół roku do Alabamy na wizie J-1 Scholar. Ja otrzymam ubezpieczenie od fundacji, natomiast ubezpieczenie moich dependents jest już w moich rękach. 

Jako że szum informacyjny w sprawie ubezpieczenia medycznego w Stanach jest szalony, chciałem zapytać, czy macie jakichś providerów, którzy są godni polecenia? 

Wiem, że ubezpieczenie musi spełniać podstawowe wymogi stawiane wizom, natomiast chciałbym też mieć niski co-pay i coinsurance — wiecie, jak to jest z małymi dziećmi.

Gemini poleca IMG, natomiast widzę na Reddicie, że ludzie zdecydowanie to odradzają. Dlaczego? Może ktoś z pierwszej ręki? :) 

Będę wdzięczny za wszelkie polecenia. 

Napisano

Ja bym polecała zaraz po przyjeździe udać się do lokalnego agenta od ubezpieczeń zdrowotnych, przedstawić sytuację (ubezpieczenie spełniające wymogi J), budżet, Wasze wymagania. Ciężko doradzić coś globalnie, bo przy wyborze trzeba wziąć pod uwagę, z jakimi ubezpieczycielami mają kontrakty lokalne przychodnie i szpitale.

Napisano
19 minutes ago, mola said:

Ja bym polecała zaraz po przyjeździe udać się do lokalnego agenta od ubezpieczeń zdrowotnych, przedstawić sytuację (ubezpieczenie spełniające wymogi J), budżet, Wasze wymagania. Ciężko doradzić coś globalnie, bo przy wyborze trzeba wziąć pod uwagę, z jakimi ubezpieczycielami mają kontrakty lokalne przychodnie i szpitale.

Kurczaczki, z tym jest właśnie taki problem, że już na rozmowie z konsulem, przed otrzymaniem wizy, powinni mieć ubezpieczenie.

A nawet jeśli nie, to po przylocie, potwierdzenie ubezpieczenia muszą mieć już ze sobą.

Napisano

Czy ta firma, ktora Cie zatrudnia nie moze ubezpieczyc reszty Twojej familii w tej samej polisie z tym ze bedzie to potracac z twojego wynagrodzenia? Napewno maja lepsze warunki wynegocjowane niz jestes w stanie to zrobicv sam.