Mirekj Napisano 9 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 9 Września 2005 hej me yes I am a jesli chodzi o IELTS to masz bardzo konkretne wyniki w skali od 0-9, ktore potem przeklada sie na punktacje ambasady - to b. prosta sprawa - poczytaj "guide" przewodnik dla skilled workera a dokumenty - najpierw zbierasz wszystkie oryginaly, i zanosisz do tlumacza PRZYSIĘGŁEGO - samo tlumaczenie jest oryginalem i polskie oryginaly tez sa oryginalem - nie wymagaja zadnego poswiadczania lepiej daj wszystkie oryginaly - bo takie sa wymogi. im wiecej poswiecisz sie przy skladaniu aplikacji, tym szybciej i bez zbednego dosylania dokumentow wszystko pojdzie pozdrawiam
me Napisano 9 Września 2005 Zgłoś Napisano 9 Września 2005 Mirku, po prostu chodzi mi o to, ze oryginały niektórych dokumentów mam w 1 egz - dlatego pytałam o poświadczenie notarialne. a oryginaly odpisów dyplomów są uznawane jako oryginały czy nie? aby poświadczyć historię zatrudnienia wymagane są świadectwa pracy, a co w przypadku dokumentów z obecnej pracy? czy wystarczy zaświadczenie pracodawcy o zatrudnieniu mnie z podaniem szczegółów? czy mogę złożyć aplikację z dokumentami załóżmy w październiku, a wyniki IELTS donieść po zdaniu egzaminu, za jakiś czas?
Mirekj Napisano 9 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 9 Września 2005 droga me byc moze cos sie zmienilo w przepisach (choc nie sadze) ale powinnas dolaczyc wszystkie oryginaly (pozniej sa zwracane) dyplomy ze studiow moga byc jako odpisy (te bez okladki) a co do pracy to ja np. musialem zlozyc oryginaly wszystkich umow o prace + referencje kaZDEGO PRACODAWCY, a nie swiadectwa prac - poczytaj dokladnie - employment contract - to wlasnie umowa o prace. jesli chodzi o IELTS - to jest o mozliwe ale powinnas moim zdaniem dolaczyc w tym punkcie wyjasnienie, ze niebawem dostarczysz wynik egzaminu - z tym nie powinno byc problemu, choc mozesz upewnic sie w ambasadzie MJ
Zmijka Napisano 9 Września 2005 Zgłoś Napisano 9 Września 2005 Dzieki za wszystko MirekJ:-) W sumie od poczatku planowalam sama i jeszcze raz dzieki za potwierdzenie. Prawnicy zeruja...nie dajmy sie:-) Mam nadzieje, ze jeszce w tym roku mi sie uda zlozyc aplikacje. BA! W pazdzierniku! Daj Boze:-) Pozdr. i dzieki za linki
Zmijka Napisano 9 Września 2005 Zgłoś Napisano 9 Września 2005 hehehe chyba mi sie tematy pomylily:-)
me Napisano 12 Września 2005 Zgłoś Napisano 12 Września 2005 gdzie chcielibyście się osiedlić? jeżeli nie macie jeszcze konkretnego miasta, to może przynajmniej prowincja?
hateruss Napisano 23 Września 2005 Zgłoś Napisano 23 Września 2005 Czesc Czy ktos byl by tak mili i wrzucil linka do tej listy prawnikow, konsultantow emigracyjnych rzadu kanadyjskiego? z gory dziekuje i pozdrawiam
sly6 Napisano 23 Września 2005 Zgłoś Napisano 23 Września 2005 prosze: http://www.cic.gc.ca/english/department/co...ants/index.html
hateruss Napisano 23 Września 2005 Zgłoś Napisano 23 Września 2005 w sumie to tutaj: https://www.csic-scci.ca/eis_Reports/client...=E&RegStatus=CT ale i tak dzieki pozdrawiam
Andrzej27 Napisano 15 Marca 2006 Zgłoś Napisano 15 Marca 2006 Hej.... Jestem tu nowy, ale zaznajomiony z tematem a bit... Czy ktoś jeszcze odwiedza to miejsce? Mirekj dostał PR i to mozna znależć na kilku forach...Ale czy są inni??? I w którym miejscu procedury??? A. Aplikacja: lipiec 05 AOR: sierpień 05
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.