Zmijka Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 Hej! Ja zlozylam moja aplikacje tydzien temu hehe Korespondowalam z ambasada w sprawie dokumentow. Powiedzieli mi, ze nie musze zdawac IELTS jesli jestem nauczycielem jez.ang. Powiedzieli rowniez, za kopie dokumentow wystarcza. Referencje z pracy chcieli wraz z tlumaczeniem a umowy i inne swiadectwa pracy itp do wgladu bez tlumaczenia. Pozdrawiam
Andrzej27 Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 HEj Zmijka:) W Wawie złożyłaś? Pewnie tak bo tu szybciej.... Dokąd chcesz jechać? Alberta? Ontario? Pozdrawiam serdecznie
Zmijka Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 Hej! Tak, w W-wie:-) Bo sadze, ze szybciej:-) Pod Londyn podlega tak wiele krajow, ze trwaloby to latami. Anyway, Calgary jest moim destination:-) A ty dokad sie wybierasz? Zastanawiam sie czy by nie wyruszyc wczesniej moze na live-in caregiver... Pozdrawiam:-)
Andrzej27 Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 Of course.... CALGARY!!!!:) Ja też tam..mam tam family.. Ale ja czekam na skilled workera...przynaniej do sierpnia...jestem dobrej myśli choć punktów wtedy miałem 69 tylko...mało za experience, ale w końcu mam 27 lat!!!(nawet nie jeszcze).. No i już i tak mam 71.. A to i tak sporo, biorąc pod uagę że jadę sam...zero za małżonka.....a tam z 5 można wyłapać jak nic... ja złożyłem w lipcu...processing mam od 3 sierpnia 05.... Myślę że w lipcu może coś przyślą.... Jak myślisz? I jak przebiegła współpraca z embasyy w Twym przypadku? Ja w sumie mam dobre wspomnienia jak na razie.... POzdrawiam A.
Zmijka Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 Hej! Nawet niezle wspominam, na poczatku ladnie na wszystko odpowiadali a potem to juz ich chyba zmeczylam i skonczyla sie nasza korespondencja. Ja tez za sama siebie mam okolo 71 punktow i mam nadzieje, ze im tez tak wyjdzie:-) Dobrze jest miec kogos na drugim koncu swiata ale nie boje sie wyjazdu w nieznane. Juz raz przezylam taki wyjazd do Wielkiej Brytanii i nie narzekam;-) Pamietam, ze Mirek zdaje sie dzownil do nich po roku i od razu mu przyslali wezwanie do badan. Moze i ty sie upomnij. Korzystasz moze z e-client? I;-)
sly6 Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 kiedys bylo tak ze jak sie lecialo do innej prowincji niz Ontario to bylo szybko z wiza bo duza czesc osob osiedla sie w Ontario (kolo 170.000).
Zmijka Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 pewnie te czasy bezpowrotnie mienely; ciekawe czy w ogole proces sie nie wydluzy w swietle ostatnich wydarzen ...
Andrzej27 Napisano 23 Marca 2006 Zgłoś Napisano 23 Marca 2006 Hej... Masz na myśli e-CAS? patrzę na to..ale tam nic nie ma.... processing i koniec... A ta rodzinka to mi bardzo na rękę, bo pracują w tym co mnie nęci...Jak coś to mnie wproowadzą w intricacies zawodu... znikam, bo jutro do robótki.... Masz Żmjka Skype? Pewnie tak.... Może się tam przerzucimy?dla pełniejszego omówienia spraw... A.
sly6 Napisano 28 Marca 2006 Zgłoś Napisano 28 Marca 2006 co o tym sadzicie?wejdzie to szybko w zycie ? http://www.cic.gc.ca/english/press/speech-...tropolis-8.html "In the meantime, you may know that Prime Minister Harper has already committed to cut the $975 Right of Permanent Resident Fee in half. "
Zmijka Napisano 28 Marca 2006 Zgłoś Napisano 28 Marca 2006 brzmi niezle, mysle ze cos w tym kierunku musza zrobic bo jest o tym bardzo glosno ostatnio. Mam nadzieje, ze zanim ja wyjade juz bedzie wszystko po prostej linii hehehehehehe BAdzmy optymistami i trzymajmy kciuki:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.