Skocz do zawartości

Nielegalny pobyt - głupota czy szansa?

Callan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Isza a wiesz o tym ze zycie jest czasami przewrotne i ze teraz np w Polsce niby nie ma szans na zycie (jak dla kogo)ale kto powiedzial ze to bedzie trwac wiecznie?

• Odpowiedzi 164
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

sly6 szanse na godne życie w Polsce są :) sam zarabiam koło 4 tysięcy miesięcznie praktycznie nic nie robiąc ale wiem, że za to samo (handel internetowy) w USA zarabiałbym nic nie robiąc koło 20 tys dolarów miesięcznie dlatego też moją bliską przyszłość wiąże z USA bo człowiek musi mieć ambicje by dążyć do lepszego.

Napisano

W Polsce w chwili obecnej osoba zdecydowana pracować fizycznie może (w Trójmieście) zarobić bez problemu ok 4 tys zł/mc. A jak rozumiem większość wyjeżdżających za granicę będzie pracowała fizycznie wobec tego -> skoro można przewartościować się za granicą w kierunku pracy fizycznej może warto to zrobić w Polsce?

Nie wiem także czy nie zauważyliście ale już powoli to pracodawcy szukają pracowników a nie odwrotnie. Poniedziałkowa "Wyborcza" pęka w szwach od ogłoszeń pracodawców. Oczywiście -> nie potrzeba dyrektorów czy kierowników ale szeroko rozumianą rzeszę pracowników zarówno wykwalifikowanych jak i niewykwalifikowanych. Oczywiście z punktu widzenia osób pozostających na tonącym statku o nazwie ms "Polska" im więcej osób wyjedzie tym lepsze warunki pracy będą im oferowali obecni pracodawcy.

Napisano
im więcej osób wyjedzie tym lepsze warunki pracy będą im oferowali obecni pracodawcy.

tak czy tak nigdy tyle co za granicą za tą samą pracę dlatego też warto emigrować

Napisano
I jeszcze mala uwaga, jezeli chcesz sie przekonac czym jest nielegalna imigracja, to proponuje niewielki eksperyment dla osob zamieszkalych w Polsce. Prosze wyjechac ze swojej miejscowosci do innego miasta, pozegnac sie z rodzina I nie przyjezdzac w odwiedziny przez kilka lat. Zycze powodzenia.

Heh, ale to i tak za mało, bo w Polsce możesz pracowaći żyć legalnie, a w dodatku w Twojej świadomości nie funkcjonuje przekonanie, iż Twoja rodzina znajduje się praktycznie po drugiej stronie półkuli ziemskiej :wink:

No tak dolącze sie do tematu ... nie wiem czy mowie dobrze czy zle ale tak ... Po pierwsze trzeba pomyslec czy tak latwo jest znalezc prace w Polsce ... mi sie nie wydaje ... chyba ze przy dobrych ukladach ... trzeba miec jakas szkole ...dobrze by bylo miec studia :] ... ale czy to wystarczy... no chyba ze ktos lubi wylewac z siebie poty na budowie za 5 zl/godz :)... no fakt faktem ze rodzina nie jest zbyt blisko ... ale jakos sie mozna kontaktowac ... przeciez nie zyjemy w sredniowieczu ... Mam kolege w Stanach... jakis czas siedzi ... moze i nie ma za lekkiej roboty - mozna to z czasem zmienic (jakis awans :)) lub mniej platna praca lecz lzejsza ... ale stac o na co chce ./... nie martwi sie ze mue nie starczy na jedzenie ... na przezycie ... a na dodatek stac go na wiele przyemnosci ... telefonik , komputer ... internet (dam przyklad placi 30 $ na miesiac ) u nas za taki bysmy zaplacili ok 250 zl :] ... ale to tak na marginesie ;)... wiec mysle ze to jest jakas szansa na lepsze zycie ... zreszta + nio chyba ze ktos jest przykuty kajdanami do Polski ;) ... mi sie wydaje ze warto zaryzykowac ... i ja chyba tak zrobie :) ... pozdrowionka :)

Napisano

Heh nie to żebym w jakis sposób był przeciwny emigracji -> jestem jak najbardziej ZA poprawianiem sobie statusu i poziomu zycia z tym że tutaj (w tym temacie) rozpatrujemy zagadnienie czy warto nielegalnie przebywać w US i patrząc pod tym kątem (człowiek bez praw i z niżej płatną pracą) może warto jednak przewartościować swoje podejście do pracy w kraju. Tak na marginesie to na terenie Trójmiasta występują POWAŻNE braki w ludziach. Narazie nikt o tym nie mówi bo z punktu widzenia pracodawców lepiej jest utrzymywać wrażenie że ma się tłumy chętnych na czyjeś miejsce, ale wystarczy na przykład przejść się przez centra handlowe, główne ulice,wziąść do ręki gazetę z ogłoszeniami... Pracodawcy po cichu liczą na letni wysyp pracowników sezonowych ale w obecnej sytuacji wydaje mi się że się "przeliczą".

Napisano

W Polsce w chwili obecnej osoba zdecydowana pracować fizycznie może (w Trójmieście) zarobić bez problemu ok 4 tys zł/mc.

Hehe z tym to dałeś do pieca 4 tysiace pracując fizycznie :-) szok

Napisano

O kurcze, zdradź proszę gdzie można w trójmieście dostać bez doświadczenia pracę fizyczną za 4 tyś zł (dla kobiety) a natychmiast tam idę :!: :!: :!: :)

Napisano

jak ja zarobie 4 koła w Polsce na miech to ja nigdzie nie jade - jestem po studiach a jednak nigdzie nie mogłem tyle wyrwać :)

Napisano

oj tylko tak mowisz, ze nigdzie bys sie nie ruszal :) 4 tys bez problemu wyciagam miesiecznie robiac interesy via internet 100% legalne ale apetyt rośnie w miare jedzenia, szczegolnie, ze amerykanski ebay daje tak banalne sposoby na zarabianie kilku tysięcy dolarów odwiedzając jedynie dziennie poczte. Ale jest jedno ale - trzeba być bardzo przedsiębiorczym i mieć żyłke do takich interesów no i obeznanie w jakiejś dziedzinie - ja np handluje w dziedzinie telefonów komórkowych i komputerów :).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...