SYMA Posted January 1, 2007 Report Posted January 1, 2007 Czy to prawda ze gdy przesiedzisz wize,przy staraniu o zielona karte placisz 2 000 $ kary?
widlek Posted January 1, 2007 Report Posted January 1, 2007 a gdzie starasz sie o zielona karte w Polsce czy w USA??? :arrow:
widlek Posted January 1, 2007 Report Posted January 1, 2007 jesli starasz sie o zielona karte w USA i dotyczy Cie sekcja 245! to placisz kare... na jakich zasadach starasz sie o zielona karte?
SYMA Posted January 2, 2007 Author Report Posted January 2, 2007 O zielona karte staram sie w USA,poprzez malzenstwo z obywatelem Stanow.Jestem tutaj na wizie turystycznej i za jakis czas uplywa jej termin.Czego dotyczy sekcja 245?
Jackie Posted January 2, 2007 Report Posted January 2, 2007 Czy to prawda ze gdy przesiedzisz wize,przy staraniu o zielona karte placisz 2 000 $ kary? W Twoim wypadku nie płacisz żadnej kary.
nika25 Posted September 4, 2007 Report Posted September 4, 2007 W Twoim wypadku nie płacisz żadnej kary. witajcie przylecialam tu na J-1 i przesiedzialam wize.Jestem tu juz prawie dwa lata bez wizy.kilka miesiecy temu wyszlam za maz za USC i jestesmy w trakcie procesu o Zielona Karte.Ile i czy w ogole bede musiala zaplacic za przesiedzenie? z gory dziekuje za odpowiedz:) pozdrawiam:)
Jackie Posted September 4, 2007 Report Posted September 4, 2007 Jesteś w kategorii w której darowane jest przesiedzenie wizy i nic nie płacisz. Sprawdź tylko czy w wizie nie masz adnotacji o nakazie powrotu na dwa lata do kraju. Jeśli masz adnotację to jest problem, jeśli nie masz to nie ma problemu
karina Posted September 5, 2007 Report Posted September 5, 2007 Skad w ogole tyle ludzi mowi teraz o placeniu kary jesli wychodza za maz za obywatela? I jeszcze moze bym sie nie dziwila na temat tego $1,000 bo ktos moze nie wiedziec, ze nie podlega pod 245(i), ale skad wymysl $2,000? Coraz wiecej ludzi mowi mi, ze placilo kare w agencji dla kogos kto wypelnil dokumenty, a ta osoba miala wypisac money order dla USCIS. Po prostu szok.
sly6 Posted September 5, 2007 Report Posted September 5, 2007 karina mam prosbe wielka,mozesz napisac Nam o takich tzw kwiatkach jakie mozna spotkac w agencjach,u prawnikow,bo jak widac tego moze byc sporo . dziekuje serdecznie
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.