kull Napisano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2007 na http://www.prawoimigracyjneusa.com/index.html niec o tym nie znalazlem A ja mam podobne na temat: mam wize j1 do lutego 08, slub bedzie 3 miesiace przed koncem mojej wizy, to czy czekajac na zielona karte moge legalnie byc w usa, czy musze wracac do kraju ?? W NYC czeka sie na rozmowe na zielona karte rok a nawet 2,5, wiec czekajac moge byc tutaj legalnie przez ten czas ??
Jackie Napisano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2007 na http://www.prawoimigracyjneusa.com/index.html niec o tym nie znalazlemA ja mam podobne na temat: mam wize j1 do lutego 08, slub bedzie 3 miesiace przed koncem mojej wizy, to czy czekajac na zielona karte moge legalnie byc w usa, czy musze wracac do kraju ?? W NYC czeka sie na rozmowe na zielona karte rok a nawet 2,5, wiec czekajac moge byc tutaj legalnie przez ten czas ?? Jeżeli tylko nie masz adnotacji że masz nakaz powrotu na 2 lata do kraju, to cały czas jesteś w USA legalnie do momentu dostania GC. Pod warunkiem że złożysz I-485, sama petycja nie wystarczy. Możesz też złożyć podanie o pozwolenie o pracę.
lobela Napisano 16 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2007 Czesc lobela2. Mozesz wziasc slub w USA i wrocic do polski, maz wpradze dalej nie moze skladac dokumentow w warszawie, ale moze zlozyc I130 w USA zaznaczajac ze oczekujesz na wize w Polsce, wtedy bedziesz miala rozmowe w warszawie i wyjezdzasz juz z zielona karta i po przyjezdzie mozesz pracowac. Procedura jest taka jak ze skladaniem dokumentow w warszawie, tyle ze sie sklada w USA. Czy po zlozeniu wniosku i w trakcie oczekiwania na rozmowe bede mogla jezdzic do Stanow? Czy nie bede miala problemow na granicy?
sly6 Napisano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2007 lobela byly przypadki osob ktore lataly i czekaly na GC w Polsce ale tez i takie ktore mialy problemy na granicy no i nie mogly dostac wizy turystycznej.
lobela Napisano 16 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2007 dzieki za info i rady. Chyba najsensowniejsza wydaje sie 2 opcja, chociaz nie bez wad Ciekawe co na to moj facet chociaz zawsze mozemy spotkac sie w Meksyku, tam bez wizy i blisko z Arizony jak widac przygoda ze Stanaimi to wielkie wyzwanie i loteria
Jackie Napisano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2007 Juz nie aktualne, pod koniec marca poszli do glowy i jest na starych zasadach, wiec tez jest krotko! Co za porąbane skurczybyki... Ci którym petycja z tego powodu stanęła w miejscu pewnie przeklinają na czym świat stoi
lunek Napisano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2007 czesc a skad wiecie ze ponownie mozna skladac wnioski w ambasadzie wlasnie teraz maz ma zlozyc wniosek na mnie ale teraz to nie wiem gdzie najlepiej zlozyc czy ktos moze mi pomoc
KW Napisano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2007 czesc a skad wiecie ze ponownie mozna skladac wnioski w ambasadzie wlasnie teraz maz ma zlozyc wniosek na mnie ale teraz to nie wiem gdzie najlepiej zlozyc czy ktos moze mi pomoc http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...yjne-i-130.html
lunek Napisano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2007 nie no czytalam to ale nie wiem jak mam to rozumiec obywatel usa musi zamieszkiwac conajmniej 6 miesiecy przed zlozeniem wniosku i musi miec na to jakies dowody. moj maz jesli teraz przyjedzie na okres powiedzmy 1 miesiaca to nie moze zlozyc petycji na mnie czy moze bo juz sama nie wiem
lobela Napisano 19 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2007 lunek, przeczytaj http://polish.poland.usembassy.gov/poland-..._petition2.html tam jest dokładnie napisane, ze nie moze. Zobacz tez, co odpisala mi KW powyzej (pkt 2). U mnie po slubie bedzie tak samo: maz sklada petycje w Stanach z zaznaczeniem, zeby rozmowa byla w Warszawie. Bedzie zapewne dluzej, niz zlozenie I-130 w Polsce, bo tam czeka sie dluzej na zatwierdzenie, ale pewnie wyjdzie na to samo, gdyby mial tu zamieszkac na pol roku (o ile by mogl), a potem zlozyc petycje. Daj znac, ile ta cala procedura bedzie trwala u Ciebie, przede mna najpierw slub, wiec wszystko zacznie sie pozniej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.