Mozaika Napisano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Nigella, nie chcę kapusty z grzybami, ale nie chcę też słodkich ziemniaków (nie znoszę ich) I chciałabym, żeby to nadzienie nie było takie typowo amerykańskie. Na święcie będą u nas sami Polacy + jeden Amerykanin, ale już troche spolszczony ( 10 lat po ślubie) Będzie to moje pierwsze I zapewne ostatnie święto Dziękczynienia W Polsce nie będę go przecież obchodziła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeR Napisano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Nigella, nie chcę kapusty z grzybami, ale nie chcę też słodkich ziemniaków (nie znoszę ich) I chciałabym, żeby to nadzienie nie było takie typowo amerykańskie. Na święcie będą u nas sami Polacy + jeden Amerykanin, ale już troche spolszczony ( 10 lat po ślubie) Będzie to moje pierwsze I zapewne ostatnie święto Dziękczynienia W Polsce nie będę go przecież obchodziła No to jak sami Polacy, to nadziej indyka na litrowa butelkę wódki i wszyscy będą szczęśliwi. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sweet Napisano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 tu sa calkiem ciekawe propozycje nadzienia do indyka: http://www.wielkiezarcie.com/recipe39552.html http://allrecipes.pl/przepis/6221/farsz-do-pieczonego-indyka.aspx http://jejswiat.pl/t/30251,farsz-do-indyka http://www.getmama.pl/index.php/nadzienie-do-indyka-grzechu-warte/ http://asiawkuchni.blogspot.com/2013/02/farsz-do-indyka-pieczonego.html http://www.przepisy.pl/szukaj/FARSZ+DO+INDYKA pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozaika Napisano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 KaeR, to są nietypowi Polacy - niepijący Sweet - dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misuzu Napisano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Czesc! Nie potrafię znaleźć tematu o ogólnych zakupach w USA, nie wiem czy taki był xzd Moje pytanie, gdzie kupujecie mak? Najlepiej jakby był juz zmielony, bo nawet nie mam tej takiej maszynki... A moze znacie sposoby jak zmielić bez tej takiej maszynki? Mam ochotę na makielki w tym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Czesc! Nie potrafię znaleźć tematu o ogólnych zakupach w USA, nie wiem czy taki był xzd Moje pytanie, gdzie kupujecie mak? Najlepiej jakby był juz zmielony, bo nawet nie mam tej takiej maszynki... A moze znacie sposoby jak zmielić bez tej takiej maszynki? Mam ochotę na makielki w tym roku Zmielony w puszkach znajdziess w polskim sklepie. Maszynkę za $50 w Harbor Fright. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anubis Napisano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Czesc! Nie potrafię znaleźć tematu o ogólnych zakupach w USA, nie wiem czy taki był xzd Moje pytanie, gdzie kupujecie mak? Najlepiej jakby był juz zmielony, bo nawet nie mam tej takiej maszynki... A moze znacie sposoby jak zmielić bez tej takiej maszynki? Mam ochotę na makielki w tym roku W NYC bez problemu - mak dostępny w polskich i rosyjskich sklepach. Dla reszty USA: Amazon. Wpisz w ich wyszukiwarkę "ground poppy seeds" i napewno coś wyskoczy, Uprzedzam że tanio nie będzie - 20 oz $19.70 + przesyłka. Jeżeli nie będzie mielonego, zaparz mak i wrzuć do blenderu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misuzu Napisano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Chyba skończy sie na zaparzaniu i zblendiwaniu, dzieki! Maszynki nie kupuje bo i tak nie mamy miejsca a pewnie byłaby tylko wykorzystana raz na rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Chyba skończy sie na zaparzaniu i zblendiwaniu, dzieki! Maszynki nie kupuje bo i tak nie mamy miejsca a pewnie byłaby tylko wykorzystana raz na rok A kotlety mielone,pieczen, z czego robisz? Z tego mielonego ze sklepu, gdzie swinia zmielona razem z raciczkami i korytem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misuzu Napisano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Hm.. Bo w Polsce to kupowaliśmy mielone ale jeszcze było zjadliwe. Odkąd jestem w USA unikam mięsa jak sie da, bo nie ma po nim nic innego jak tylko bol brzucha i okropne samopoczucie. Moj organizm zaczyna juz w ogóle nie tolerować mięsa. Wiec sie nie przejmuje. A zmielić tez mozna w blenderze mięso. Na kurczakowe kotlety tak mieliśmy Paszteciki planuje robic. Z kapusta i pieczarkami i cebulka ^^ przepis mamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.