KB Napisano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 Witaj Jackie. Czy juz pracujesz? Mam nadzieje, ze udalo Ci sie dostac na oddzial, ktory chcialas. W szpitalu w ktorym teraz jestem maja to fajnie zorganizowane, grupy po 3 osoby: an aide, Rn, LPN. Dziala bardzo dobrze. Powodzenia
Agula Napisano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 KB, a czy ten caly egzamin nclex to rzeczywiscie taki straszny?
KB Napisano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 I tak i nie. Jest specyficzny i trzeba sie przyzwyczic do stylu pytan. Na pewno nie do zdania dla osob, ktore maja klopoty z krytycznym mysleniem i tylko moga wkuc na pamiec. Poza tym wiedza teoretyczna to tylko podstawa, wiekszosc pytan jest z zastosowania wiedzy, nie ma teorii.
Jackie Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2008 KB, skończyłam kurs, ale czekam na egzamin stanowy, obecnie nie ma w Illinois możliwości pracowania bez certyfikatu - kiedyś można było zacząć pracę, mając w perspektywie zdanie egzaminu stanowego w przeciągu 4 miesięcy od podjęcia pracy, ale zostało to zniesione. Niestety, muszę czekać do 14 czerwca Ale przeglądam już oferty.
Jackie Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2008 Ofert jest mnóstwo, ale mnie interesują tylko te najbliżej miejsca w którym będziemy mieszkać. Wystarczy że mój mąż traci czas w korkach.
Agula Napisano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2008 Jackie a kiedy planujesz znowu isc do szkoly?
Jackie Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2008 27 maja zaczynam biologię. Potem chemię i rhethorics & composition, to ostatnie online.
Agula Napisano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2008 Juz wesz ile Ci to zajmie? U mnie to troche potrwa. Bo nie moge wziac biologii dopoki nie mam danego poziomu chemii, matematyki i angielskiego, a znowu chemii nie moge brac bo tez musze poczekac az na dany poziom angielskiego zrobie... Mi tak wychodzi 4 latka....:)W miedzyczasie bede miala 6 miesieczna przerwe bo oczywiscie papiery nalezy skladac w takim teminie, ze nic na wiosne zostawic nie mozna
Jackie Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2008 Myślałam że dam radę do stycznia, kiedy jest deadline - niestety, raczej się nie wyrobię. Pozostaje odłożyć studia na przyszły rok. Nic to, w między czasie zaliczę przedmioty wymagane do zdobycia ADN a nie wymagające uczęszczania na kurs ADN, zostawię sobie same przedmioty "pielęgniarskie". Więc będzie potem luz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.