Jackie Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 Musisz zaczynać od nowa. Pamiętaj że w czerwcu zeszłego roku wprowadzono dośc istotne zmiany - jest nowa lista zawodów i limit w zakresie przyznawanych wiz. Limit nie dotyczy osób z ofertą pracy.
sly6 Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 znasz dobrego prawnika ,jesli tak to skontaktuj sie znim i spytaj co masz robic i co mozna z tym zrobic bo mozna takie cos znalesc na necie,tych stron troche jest http://www.justlanded.com/english/Canada/A...her-3-year-wait
Jackie Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 znasz dobrego prawnika ,jesli tak to skontaktuj sie znim i spytaj co masz robic i co mozna z tym zrobic A co zrobi prawnik prócz wyciągnięcia pieniędzy za konsultację? Przepisy mówią wyraźnie że nie da się ani przedłużyć wizy, ani jej odnowić, z wyjątkiem sytuacji gdy wiza jest wydana na b. krotki okres czasu oraz (ale nie zamiast) gdy z powodów niezależnych od posiadacza wizy nie dało sie wjechać w terminie na teren Kanady.
sly6 Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 Jackie taka wlasnie wiadomosc moglby uslyszec jak napisalas i moze On sie na to kwalifikuje
Jackie Napisano 22 Maja 2011 Zgłoś Napisano 22 Maja 2011 Jackie taka wlasnie wiadomosc moglby uslyszec jak napisalas No to zaoszczędził jakieś 200 dolarów i moze On sie na to kwalifikuje Po 2 latach????
arras Napisano 23 Maja 2011 Zgłoś Napisano 23 Maja 2011 nie zagrzewajcie sie tak, tylko zapytalem, ale rzeczywiscie nie moglem wyjechac , bo wize dostalem w listopadzie a waznosc konczyla sie w styczniu, taki jak badania medyczne. Mialem nie sprzedany biznez w USA i mieszkanie, a jak bym wyjechal to nie moglbym wrocic do USa zeby pozalatwiac wszystko pozniej bo bylem nielegalnie. Ale ok jak sie nie da to sie nie da Myslalem ze cos wiecie na ten temat
arras Napisano 23 Maja 2011 Zgłoś Napisano 23 Maja 2011 wszystko tez skomplikowala mi ciaza zony. dzieci urodzily mi sie w grudniu, badania zrobilismy , a dzieciom badania w marcu jak mialy trzy miesiace. Wizy w Warszawie wbili mi w Listopadzie , to jak ja sie mialem z tym wszystkim wyrobic?
Jackie Napisano 23 Maja 2011 Zgłoś Napisano 23 Maja 2011 Nikt się nie zagrzewa, spoko Miałes podstawy żeby starać się o przedłużenie wizy - ale po 2 latach?
AsiulkaK Napisano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2012 Witam serdecznie. Mam kilka pytan odnosnie wyjazdu do Kanady z programu skilled worker. Wiem ze wiele z nich juz podlo wczesniej, ale to bylo dosc dawno i cos moglo sie pozmieniac. Opisze moze nasza sytuacje. Z mezem niedawno wrocilismy po 7 latach z USA, bylismy tam a wizach turystycznych. Maz pracowal na elewacjach u krajowego i rozliczal sie przez pierwsze 5 lat na nr IRES (2005-2010). Maz skonczyl technikum elektroniczne, ja jestem po ogolniaku. W Polsce nigdy nie pracowalismy. Mamy 29 i 30 lat. Mamy szanse na oferte pracy w Kanadzie, ale mam pytanie czy np. moze ona byc od kogos, kto prowadzi firme budowlana, np znajomy Polak, i potrzebuje pracownika. Maz mialby zaswiadczenie od bossa z USA, ale czy tylko takie by wystarczylo. Jeszcze pytanie o egzamin z jezyka, piszecie ze trzeba zlozyc minn. taki zaswiadczenie. Gdzie je dostac, jak zdac ten egzamin? Jesli chodzi o ten test kwalifikacyjny, to mam troche problem z zaznaczeniem wyksztalcenia, sa tam inne okreslenia niz w Stanach. Raz mi wyszlo ze sie kwalifikujemy, nastepnym ze nie, i nie pokazuje sie liczba uzyskanych punktow. Prosze o odpowiedz na te pytania, czy mamy jakies szanse, Chodzi nam o ten konkretny program SW, dodam jeszcze ze chcielibysmy sie osiedlic w prowincji Ontario. Z gory dziekuje i czekam na odpowiedz.
sly6 Napisano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2012 co do oferty pracy to nalezy takie sprostac: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-employment.asp I na stronach urzedu pracy pisze o LMO.. co do szkol to cos konczyliscie w USA?ze Wam cos wychodzi? kolejna sprawa to test z jezyka : http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/language-testing.asp chyba uzywacie innych programow do obliczania wiec stad macie ta rozbierznosc teraz jest tak ze jak wyslecie aplikacje do Kanady i nie bedziecie sie kwalifikowac to dostaniecie kase z prowotem ..mozecie czekac na odpowiedz z 5-6 miesiecy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.