rafal723 Napisano 8 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2008 I moge miec amerykanskie bez pozbywania sie polskiego ? Jesli tak to spox ! A mozecie napisac jakie wymagania sa do takiej opcji co trzeba zrobic zeby je pozyskac ?
sly6 Napisano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2008 Najpierw musisz miec staly pobyt a jak go dostac przeczytasz w dziale emigracja.
rafal723 Napisano 8 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2008 Dziękuję Wszystkim Uczestnikom tematu za pomoc, naturalnie w razie jakichkolwiek nie porozumien zwroce sie jeszcze raz do Was po pomoc mam nadzieje ze nie odmowicie mi wtedy . Dziękuję i Pozdrawiam
cavscout Napisano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2008 I moge miec amerykanskie bez pozbywania sie polskiego ? Jesli tak to spox ! A mozecie napisac jakie wymagania sa do takiej opcji co trzeba zrobic zeby je pozyskac ? Jak skladasz przysiege na obywatela USA mowisz ze zrywasz kontakty ze starym kraje i jego wladzami czyli nie uznajesz ich zwierzchnictwa. Technicznie w czasie przysiegi na obywatela USA zrzekasz sie swoich innych obywatelstw.
katlia Napisano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2008 Polska jest jednym z (niewielu notabene) krajow z ktorymi USA pozwala na podwojne obywatelstwo. Ja mam podwojne. Jest to legalne i byly lata (jeszcze za komuny) kiedy uzywalam amerykanski paszport podrozujac po swiecie, ale polski na wjazd/wyjazd do kraju. Z tym ze, moj paszport polski juz od dawna jest nie wazny, nie chce mi sie odnowic bo to naprawde sporo latania i zawracania glowy - no i tez nie bardzo chce mi sie jezdzic na innym paszporcie niz moje dzieci/maz, ktorzy lataja na amerykanskich.
FUGAZI Napisano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2008 Krótko mówiąc chodzi mi o to zeby w pelni legalnie oczywiscie (nie chce klopotow) miec dwa obywatelstwa moze byc tak ze w pl polskie a w usa amerynskie, czy jest takie cos i czy jest to mozliwe ? Rany, nie prościej po prostu zajrzeć na stronę ambasady albo MSZ? Dowiesz się przynajmniej jak to wygląda od strony polskiego prawa. Potem możesz poszukać na stronie USCIS podobnych informacji od strony prawodawstwa amerykańskiego.
rafal723 Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2008 Nie, nie prościej poniewaz zeby tam znalesc jakies informacje trzeba sie naglowkowwac i to niezle .
Magnum Napisano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2008 Jak skladasz przysiege na obywatela USA mowisz ze zrywasz kontakty ze starym kraje i jego wladzami czyli nie uznajesz ich zwierzchnictwa. Technicznie w czasie przysiegi na obywatela USA zrzekasz sie swoich innych obywatelstw. Skrzyżuj palce podczas przysięgi i juz przysiega nie wazna.
rafal723 Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2008 Teoretycznie, tak , No ale na poważnie ludzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.