Skocz do zawartości

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem Usa

akma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Rozpoczelam od wypelniania formy I-485 i napotkalam rubryke I-94# ( moje pytanie jest czy powinnam tu wpisac Admission number z I-94?).

Wpisujesz tam numer, który jest na I-94 pod "Departure Number".

Na drugiej stronie w part 3 jest pytanie :Place of Last Entry Into the US(City/State)-czy powinnam tu wpisac miasto gdzie wyladowalam? czyli w moim przypadku lotnisko Dullas Washyngton dc.

Wpisujesz miasto i stan lotniska, na którym miałaś rozmowę z urzędnikiem imigracyjnym.

• Odpowiedzi 752
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

mam kolejne pytanie czy wpisywac w rubtyce SSN ktory nadano mi w zeszlym roku na vizie J1( rozumiem ze ten SSN byl wazny tylko wtedy przez 3mc i wlasciwie nawet niemialam obowiazku go ze soba przywozic) troszke sie juz z tym pogubilam.

W part 3./B, form I-485( List your present husband...) wpisuje tylko meza( reszte zostawiam pusta? czy wpisuje "none"? i tam jest A# czy tam cos wpisuje? ( moj maz jest obywatelem ale urodzil sie w innym kraju)

Napisano
mam kolejne pytanie czy wpisywac w rubtyce SSN ktory nadano mi w zeszlym roku na vizie J1( rozumiem ze ten SSN byl wazny tylko wtedy przez 3mc i wlasciwie nawet niemialam obowiazku go ze soba przywozic) troszke sie juz z tym pogubilam.

SSN daja jeden na cale zycie, wiec nie ma problemu z tym stayrm

W part 3./B, form I-485( List your present husband...) wpisuje tylko meza( reszte zostawiam pusta? czy wpisuje "none"? i tam jest A# czy tam cos wpisuje? ( moj maz jest obywatelem ale urodzil sie w innym kraju)

Jesli maz sam imigrowal to jest w ich systemie wiec ma A# I wtedy go wpiszcie

Zdaje sie ze jest nawet na jego nturalization certifiate

Napisano

Mam pytanko i moze ktos zna odpowiedz :)

Czy ja koniecznie musze miec kopie tax return czy wystarcza kopia W-2 meza. Chodzi o zarobki i podatki. Chodzi o to ze nie mam w domu nigdzie meza tax return z zeszlego roku a kopia z irs chyba kosztuje okolo 55 $ o ile dobrze pamietam, wiec sie zastanawiam czy W-2 jest wystarczajace.

Dziekuje za dopowiedz.

Napisano

niestety W-2 nie jest wystarczajace.. mozesz dostac RFE co opozni tylko caly proces niepotrzebnie. Wyciagnij kopie calych taxow i dolacz do nich W-2 za kazdy rok.

Napisano

Dziekuje bardzo za odpowiedz, chyba i tak poczekamy z wyslaniem dokumentow do nastepnego roku. Wysle wtedy rozlicznie podatku za rok 2009. Musimy sie postarac o kopie innych potrzebnych dokumentow wiec moze to sie zbiec z czasem nowego rozlicznia podatkowego. Chyba za rok 2008 uda nam sie dostac kopie od agencji ktora nas rozliczala.

Dziekuje jeszcze raz za poswiecona minutke.

Pozdrawiam

Napisano

a nie wystarczy zwykly IRS transcript? (nie kopia ksero a zwykly wydruk z systemu)

transcript daja za darmo , dzwonisz na numer 1-800-829-1040 i po paru dniach przychodzi poczta

na stronie I-864 pisze:

"A photocopy

or an Internal Revenue Service-issued transcript of a photocopy

or an Internal Revenue Service-issued transcript

of your complete Federal income tax return "

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...0004718190aRCRD

a w instrukcjach do I-864 masz na str8":

25. Federal Income Tax Information

You must provide either an IRS transcript or a photocopyfrom your own records of your Federal individual income taxreturn for the most recent tax year.

...If you provide a photocopy of your tax return(s), you mustinclude a copy of each and every FormW-2 and Form 1099that relates to your return(s). Do not include copies of theseForms if you provide an IRS transcript of your return(s) ratherthan a photocopy.

ja z naszymi ostatnimi wnioskami zawsze wysylalam zwykly IRS transcript

Napisano

KW dziekuje bardzo, nie doczytalam tego, jak wydrukowalam wszystkie wnioski i instrukcje, to wszystko wygladalo jak mala ksiazka i troche mnie to przytloczylo :) jestem pewna ze wielu rzeczy nie doczytalam. Jeszcze raz dziekuje :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...