Skocz do zawartości

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem Usa

akma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No to wrocilam ;) z moimi kolejnymi dziwnymi pytaniami :) otoz, przestudiowalam wlasnie kilka tematow na temat I-864 i w koncu nie wiem czy aplikacje ta musi podbijac Notary Public czy tez nie? Bo w jednym poscie wyczytalam, ze musi, natomiast w kolejnym wyczytalam iz nie musi???? :)

Nie musi

wystarczy sam podpis sponsora

kiedys chyba wymagali notary public, na wniosku bylo nawet miejsce na dane i pieczatke

• Odpowiedzi 752
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam serdecznie

MOje pytanie brzmi zeby nie zanudzac.

Moj maz jest obywatelem, slub odbyl sie w Pl niedawno, a znamy sie 6 lat. On jest na poczatkowym etapie zalatwiania papierow dla mnie. Nby wszystko fajnie ale....Nasz problem polega na tym, ze ja dwa lata temu bylam w Us i przekroczylam termin powrotu ( bylam na wizie turystycznej ) Wrocilam do Pl jestem tu juz ponad dwa lata. MOj maz jest optymista i twierdzi, ze nie ma spraw ktorych nie da sie zalatwic. Ja, sie martwie. Czy istnieje szansa, ze dostane ponowna wize? I czy moga mi takiej odmowic? Jesli ktos moze wie cos na ten temat to bylabym wdzieczna za informacje. Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich czytajacyc. Fajnie ze takie forum w ogole istnieje.

Napisano
Witam serdecznie

MOje pytanie brzmi zeby nie zanudzac.

Moj maz jest obywatelem, slub odbyl sie w Pl niedawno, a znamy sie 6 lat. On jest na poczatkowym etapie zalatwiania papierow dla mnie. Nby wszystko fajnie ale....Nasz problem polega na tym, ze ja dwa lata temu bylam w Us i przekroczylam termin powrotu ( bylam na wizie turystycznej ) Wrocilam do Pl jestem tu juz ponad dwa lata. MOj maz jest optymista i twierdzi, ze nie ma spraw ktorych nie da sie zalatwic. Ja, sie martwie. Czy istnieje szansa, ze dostane ponowna wize? I czy moga mi takiej odmowic? Jesli ktos moze wie cos na ten temat to bylabym wdzieczna za informacje. Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich czytajacyc. Fajnie ze takie forum w ogole istnieje.

to zalezy ile przesiedzialas ta wize?

jesli do 180 dni to nie bedzie poroblemu

jesli 180 dni do roku to masz zakaz wjazdu na 3 lata i musisz albo odczekac albo starac sie o waiver

jesli ponad rok to masz zakaz wjazdu na 10 lat i jak powyzej

Napisano

Pomocy...

Pytanie do formularza I-756

11. Have you ever applied for employment authorization form USCIS?

Wjechalam ostatnio 3 lata temuna wizie B1/B2, pozniej zmienilam status na F1 i obecnie mój status to "overstayed F1", ale posiadam SSN, poniewaz kilka lat wczesniej mialam wize J1 przez kilka miesięcy. Czy to znaczy ze mam zaznaczyc "YES".... ? i dołączyć kopie SSN i nieważnej już J1 sprzed lat? Czy może to nie jest to samo co "employment authorization from USCIS" ?

Czy ktoś zna odpowiedz na moje pytanie...?

Napisano

Hej, chyba juz ostatnie pytanie do pakietu o AOS - mianowicie chodzi mi o I-864 - maz zgubil gdzies rozliczenie podatkowe za 2006 rok - na szczescie po interwencji telefonicznej IRS wyslalo nam 2006 tax return transcript. I tutaj moje pytanie : czy ze wszystkich lat podatkowych meza potrzebuje tax return transcript - specjalnie zamawiana w IRS czy wystarczy dolaczyc zwykla kopie tax return jaka maz ma w domu z rozliczen podatkowych?

Poprawdzie chcialam juz jutro wysylac te papiery i miec juz je z glowy - przynajmniej na jakis czas :) , ale cos mnie tknelo i dlatego pytam.

Napisano

podatki/dochody dokumentujesz na dwa sposoby

albo skladasz kopie twojego tax return i do tego musisz zalaczyc kopie W2

albo wysylasz tax transcript (ja chyba wysylalam kopie i nie bylo problemu, oryginal zabierzesz jakby co na interview)

"If you provide a photocopy of your tax return(s), you must include a copy of each and every FormW-2 and Form 1099 that relates to your return(s). Do not include copies of these Forms if you provide an IRS transcript of your return(s) ratherthan a photocopy."

a tak wogole to obowiazkowo sklada sie tylko ostatni rok podatkow , ale mozna wiecej

"You must provide either an IRS transcript or a photocopyfrom your own records of your Federal individual income taxreturn for the most recent tax year. If you believe additional returns may help you to establish your ability to maintainsufficient income, you may submit transcripts or photocopies of your Federal individual income tax returns for the threemost recent years."

Napisano

Czesc ja mam tez pytania dotyczace spraw zwiazanych ze slubem

1.Ile czasu trwa legalizacja pobytu po slubie (jesli wygasa moja wiza turystyczna) chce sie zorientowac mniej wiecej ile bym nie mogla sie widziec z rodziną ,bo pewnie jakbym poleciala do polski w odwiedziny to by mnie juz nie wpuscili spowrotem ,mimo iz bede po slubie z amerykaninem

2.czy jest roznica gdy biore slub podczas waznosci mojej wizy turystycznej ,a tym jesli przekrocze termin waznosci wizy (czy beda jakies problemy z legalizacja pobytu)

3.Ile trwa proces uzyskania zielonej karty po malzenstwie

dziekuje :) za odpowiedzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...