sly6 Napisano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2009 Zuzka! Tobie chodzi o Kanade a wiec tutaj: http://geo.international.gc.ca/canada-euro...iciaire-pl.aspx
Bea1 Napisano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2009 Czy świadectwo niekaralności musi być wysłane do Warszawy , jeżeli w sądzie okręgowym istnieje filia KRK i wystawiają takie świadectwa ? Jest to ten sam rejestr , ten sam druk ,tylko na pieczęci nie ma , że to W-wa tylko np. Kraków? Serdeczne dzięki za odpowiedż. Mieszkalam we Wroclawiu i swiadectwo o niekaralnosci zalatwialam wlasnie tam , nie ma potrzeby zalatwiania tego w Warszawie..Pamietaj prosze, ze musisz miec dwie pieczatki na zaswiadczeniu...czyli kartoteka karna i kartoteka nieletnich.
Saka Napisano 18 Marca 2009 Zgłoś Napisano 18 Marca 2009 Witam, sporo osob pisze o wysylaniu zapytania do Warszawy. Co to tak naprawde znaczy? Bylem dzis w sadzie w moim miescie i pani powiedziala mi, ze oni to zalatwiaja emailem i nastepnego dnia to bede mial. Czy moge zrobic to tak, czy musze samemu poczta wysylac to do Ministerstwa? Moze to smieszne pytanie, ale jestem zielony w tych sprawach. Dodatkowo zapytam ponownie do trzeba wpisac w pkt 11, 12 i 13 tego zapytania? Wyczytalem, ze w pkt 12 ma byc Kartoteka Karna i Nieletnich, ale pani w sadzie powiedziala ze jeszcze ma byc ta 3, po tym jak wspomnialem o wizie do USA. 11. Wskazanie postepowania, o ktorym mowa w art. 6 ust. 1 pkt. 4-6 i 8-10 ustawy z dnia 24 maja 2000r o Krajowym Rejestrze Karnym (Dz. U. Nr 50, poz. 580 z pozn. zm.), w zwiazku z ktorym zachodzi potrzeba uzyskania informacji o osobie................ 12. Rodzaj danych, ktore maja byc przedmiotem informacji o osobie: [] 1. Kartoteka Karna [] 2. Kartoteka Nieletnich [] 3. Kartoteka Osob Pozbawionych Wolnosci oraz Poszukiwanych Listem Gonczym. 13. Zakres danych, ktore maja byc przedmiotem informacji o osobie......... Z gory dziekuje za odpowiedz
marta1986 Napisano 18 Marca 2009 Zgłoś Napisano 18 Marca 2009 Ja mam zaswiadczenie o niekaralnosci z punktu krk z mojego miasta i powiedziano mi w ambasadzie ze nie bedzie problemu, dostalam nawet maila z ambasady z potwierdzeniem ze nie bedzie z tym klopotu. rozmowe mam 17 kwietnia takze zobaczymy ...
andyopole Napisano 18 Marca 2009 Zgłoś Napisano 18 Marca 2009 Oczywiscie ze nie bedzie problemu. Rejestr skazanych jest w Polsce tylko jeden a sady w kraju maja mozliwosc wgladu w ten rejestr i wystawiania zaswiadczen. To dziala podobnie jak nasze forum. Moglbym to jescze wytlumaczyc uzywajac jablek, orzeszkow, koszyczka i sierotki Marysi, ale wyjasnilem to chyba dostatecznie jasno.
sly6 Napisano 18 Marca 2009 Zgłoś Napisano 18 Marca 2009 o tym zaswiadczeniu o niekaralnosci pisze w tym temacie ,nie ktore dziewczyny musial miec z Warszawy : http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...9686&hl=cr1
Saka Napisano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2009 Czy to zaswiadczenie to te dwie pieczatki co wbijaja na wypelnianym przez nas samych formularzu? Nie wiem czemu spodziewalem sie jakiegos innego pisma zwrotnego PS. Mam pieczatke nie figuruje w kartotece karnej i nie figuruje w kartotece nieletnich i do tego dochodzi pieczatka Ministerstwa Sprawiedliwosci, wiec to juz jest kompletny wniosek? Czym on sie rozni od wystawionego w innym miejscu- zamiast pieczatki Ministerstwa jest pieczatka danego punktu?
marta1986 Napisano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2009 Ja mam swiadectwo niekaralnosci ze swojego miasta (nie warszawa) i podbite pieczątka ministerstwa sprawiedliwosci w wawie, tylko przy pieczątce osoby ktora to wystawila jest adres inny niz ministerstwa. tez mam dwie pieczatki (dot. kartotek) , identyczny druk, znaczek skarbowy itd... dla mnie nie ma róznicy i znaczenia . okaże sie 17 .04:) 3mac kciuki
marta1986 Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 moje swiadectwo z punktu krk przeszlo bez problemu. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.