Skocz do zawartości

Powrót Do Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No napewno dlatego dodałem ze z calym szacunkiem dla sly6.

Ja tam do nie go nie mam nic i jak najbardziej mu dziekuje za kompetentne informacje ale zawsze pozostaje cos czego nie da sie wytlumaczyc w zaden sposob prawnymi sposobami.

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Słuchajcie mam pytanie?

Znacie może kogos kto leciał już przez dublin do usa?

Chodzi mi o to jak wyglada mniej wiecej odprawa tam juz w dublinie czy to jest tak samo jak w usa na zasadzie na co na ile do kogo????

Napisano

nie lecialem przez Dublin, ale raz z Kanady (a tam jest z pewnoscia podobnie jak w Dublinie z odprawa) i sytuacja wyglada identycznie jak na lotnisku w Chicago i NYC, moze ludzie jacys inni w immigration pracuja, ale pytania podobne.

Napisano

oki chłopaki

Wydaje mi sie ze lecac do usa i przechodzac przez odprawe na terenie usa jest gorzej chodziu mi o mentalnosc osob tam pracujacych.Wydaje mi sie ze sa to ludzie ktorzy pracuja jak maszyny, przez ich rece przechodza tysiace imigrantow dziennie.

Jesli chodzi o pracownikow imigracyjnych pracujacych np w dublinie gdzie natezenie imigrantow jest mniej i moim zdaniem sa bardziej wyrozumiali.Co w cale nie znaczy ze klada laske na to kto ile razy przekracza granice.

Ale jesli ktos otrzymal wize do usa po raz kolejny to dlaczego maja mnie nie puscic w dublinie

Pozdrawiam

Napisano

Czy otrzymanie wizy w Ambasadzie gwarantuje pozwolenie na wjazd do Stanów Zjednoczonych?

Nie, wiza nie gwarantuje wjazdu do Stanów Zjednoczonych. Wiza pozwala przybyć do amerykańskiego portu wjazdowego (np. lotniska) i zwrócić się do urzędnika imigracyjnego z Departamentu Bezpieczeństwa Narodowego z prośbą o pozwolenie na wjazd do USA. Ogólnie jednak, jeśli zgodnie z prawdą odpowiadał Pan podczas ubiegania się o wizę na pytania dotyczące poprzednich wizyt i celu obecnej wizyty, urzędnik imigracyjny zatwierdzi Pana prośbę o wjazd i przystawi odpowieni stempel w Pana paszporcie. Urzędnik imigracyjny zadecyduje również jak długo za każdym razem może Pan przebywać w USA.

http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/q14_2006.html

Napisano
Ale jesli ktos otrzymal wize do usa po raz kolejny to dlaczego maja mnie nie puscic w dublinie

Niby jest to logiczne, ale bazy danych immigration USA czesto sa budowane nielogicznie, powielane itp. dlatego zdarza sie czesto, ze informacje o danej osobie w ambasadzie/konsulacie sa bardziej skape niz juz na samym lotnisku. Pamietac nalezy tez o tym, ze amerykanskie sluzby immigracyjne dysponuja lista pasazerow zanim samolot wzbije sie w powietrze wiec jest sporo czasu, aby ewentualne bazy przeszukac.

Jednym sie udaje wleciec po nielegalnym pobycie innym nie - nie ma na to zlotego srodka.

Napisano

No nie ma złotego srodka

Ale powiem wam ze pomimo tego ze oni wiedza o tym kto leci samolotem jeszcze przed jego startem oni tego nie sprawdzaja bo po co. Oczywiście jesli maja podstawy to sprawdzaja to ale dziennie tysiace imigrantow wlatuje i wylatuje z usa. Oni nie sprawdzaja kazdego bardzo skrupulatnie bo to nie ma sensu.

Kolejna sprawa jest taka ze jakby wyrzucali wszystkich imigrantow z usa to powiedzcie mi kto by im budowal domy, kto by im dzieci pilnowal, kosił trawniki, sprzatał w hotelach?

No kto ?

Nielegalni imigranci buduja ameryke.

Czy sie zgadzacie z tym czy nie.

Ale oczywiscie oni musza dla niepoznaki co kilku nielegalnych imigrantow deportowac.

Powiem wieęcej: Jesli by codziennie deportowali wszystkich nielegalnych imigrantow z przejsc granicznych to byloby to zbyt kosztowne i nieoplacalne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...