asiek_16 Napisano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2009 ja pisałam wszystko po polsku, oczywiście bez ą, ę, ł, ń itp itd, drukowanymi literami rzecz jasna, a jak jakieś pytanie mnie nie dotyczyło, to po prostu pisałam nie dotyczy. Z resztą na stronie Ambasady jest wszystko dokładnie opisane, wystarczy zawitać do profesora Google
Saka Napisano 13 Maja 2009 Zgłoś Napisano 13 Maja 2009 A wiec mam kilka pytan do DS-156 Dodam, ze staram sie o wize K1 (narzeczenska). pkt. 20 Name and Address of Present Employer or School studia skonczylem rok temu, a od pazdziernika jestem zarejestrowany jako bezrobotny, co mam wpisac? pkt. 21 Present Occupation wpisalem unemployed, dobrze? pkt. 26 How Long Do You Intend To Stay in The U.S.? wiza jest, aby wjechac i sie ozenic, wiec mam zagwostke pkt. 27 What is The Purpose of Your Trip? wystarczy wpisac "wedding"? pkt. 28 Who Will Pay For Your Trip? za bilet itd place sam, ale juz na miejscu bede sponsorowany przez narzeczona, wiec? pkt. 32 Do You Intend To Work in The U.S.? z tego co sie orientuje to moge dostac pieczatke na lotnisku oznaczajaca pozwolenie na prace na okres waznosci wizy, ale gdzie, co i jak mam pracowac to nie wiem. pkt. 33 Do You Intend To Study in The U.S.? na pewno nie w najblizszej przyszlosci pkt. 36 Has Anyone Ever Filed an Immigrant Visa Petition on Your Behalf? wniosek o wize K1, sam nie wiem czy to wiza imigracyjna czy nie Z gory dzieki za odpowiedzi, zapewne potomni skorzystaja rowniez
Saka Napisano 14 Maja 2009 Zgłoś Napisano 14 Maja 2009 Znalazlem na googlach taka oto instrukcje po angielsku jak wypelniac formularz DS-156. Moze komus sie przyda http://www.immihelp.com/visas/ds156.html
Casey Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 Mam pytanie do tego punktu:) punkt 30: jesli posiadalismy wczensiej wizy, nalezy podac stosowne informacje, wszystkie informacje mozna znalezc na poprzednich wizach, analogicznie do punktu 29 jesli wiz bylo wiecej niz jedna w odpowiednim polu podajemy informacje o pozostalych wizach: kiedy wydano wize, gdzie wydano wize, jaki typ wizy wydano Starałem się już o wizę oraz mi ją przyznano ale jej nie odebrałem,była to wiza marynarska(czy jakoś tam) załatwiana przez armatora. Wiec co mam w tym przypadku wpisać?
sly6 Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 Liczy sie ze miales przyznana wize ..wpisz jaki to byl rodzaj i kiedy miej wiecej wrazie pytan to powiesz jak bylo i jest
pinang Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 mam pytanie odnosnnie kodu kreskowego. Na wypełnionym w necie formularzu mam kod na pierwszej stronie a na ostatniej jest tez jakis kod obrazkowy ale nie wyglada jak kod kreskowy tylko bardziej jak snieg w tv? czy tak ma byc? i drugie pytanie w polu nazwisko (jak w paszporcie) mam wpisac je z polskim znakiem czy bez?? Dzieki za pomoc
andyopole Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 ten "zamazany snieg" to tez kod chociaz trudno go nazwac kreskowym. bardzo popularny w USA sposob kodowania danych.. Nazwisko oczywiscie bez polskich znakow.
pinang Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 Czyli wszystko ok. Dzieki za pomoc Jeszcze tylko chciałem zapytac co mam wpisac w okresie pobytu bo moje biuro sugeruje zeby wpisac 4 miesiące a moj ds jest chyba na 2 miesiace.
Rademedes Napisano 25 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 25 Maja 2009 jesli DS jest na 2 miesiace do tego mozna doliczyc 30 dni na zwiedzanie i bezpiecznie byloby wpisac 3 miesiace
pinang Napisano 25 Maja 2009 Zgłoś Napisano 25 Maja 2009 mam ds na ponad 4 miesiace (od 7 maja do 13 wrzesnia) ale juz sie zaczal.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.