sly6 Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 do tego wizy beda na nauke,prace i pobyt staly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 co do tych 3 % to racja,wtedy nikt nie bedzie patrzyl czy Nam to jest na reke a beda wizy wprowadzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Napisano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Troche smiesznie sie zrobilo - chyba pare osob w ogole nie rozumie, jakich wiz dotyczy cala sprawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Troche smiesznie sie zrobilo - chyba pare osob w ogole nie rozumie, jakich wiz dotyczy cala sprawa...A pare nie rozumie, że ruch bezwizowy nie wyklucza możliwości starania się o wizę turystyczną w ambasadzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Napisano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Bylo pytanie, napisalem co mysle. Ale znalazlo sie paru "madrych" i zaczelo udowadniac (tylko po co), ze jednak bedzie mozna pojsc dalej po wize. Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Bylo pytanie, napisalem co mysle. Ale znalazlo sie paru "madrych" i zaczelo udowadniac (tylko po co), ze jednak bedzie mozna pojsc dalej po wize. Super. Ano dlatego, żeby ukierunkować tych, co myślą, że jak będzie ruch bezwizowy, to można zostać tylko 3 miesiące, nie można zmieniać statusu, itd, itp. Otóż można, bo dla chcących likwidować promes nikt nie ma zamiaru. Oczekujemy argumentów, które jasno pokażą, że rzeczywistość, w której Polak, by wyjechać do USA ma możliwość wyboru, czy chce iść po promesę, czy nie, jest dla niego lepsza (za) lub gorsza (przeciw) od tej, w której musi się po tę promesę wybrać. Na tym polega wprowadzenie ruchu bezwizowego. No a jako, że jest to za i przeciw, to uargumentujmy to. Ja jestem za - bo wtedy Polak będzie miał wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulina_89 Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ja za to mam drobne obawy, że ruch bezwizowy może zniknąć króko po pojawieniu się (właśnie przez takich, którzy będą chcieli skorzystać z okazji, żeby czmychnąć z ojczyzny i osiedlić się nielegalnie w USA) i wtedy już w ambasadach i konsulatach będą Polaków wypraszać wzrokiem lub jeszcze bardziej przetrzepywać na lotniskach No, ale wiecie... jak będzie? Na 100% pewni być nie możemy, ale ... ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 ladnie to powiedzial Pan Max-Kolonko ze jesli tak bedzie o tych pobytach to szybko wroca wizy . nie mozemy byc pewnymi ale nalezy juz teraz pisac o tym,uswiadamiac osoby jakie beda zasady jesli wejda w zycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ja za to mam drobne obawy, że ruch bezwizowy może zniknąć króko po pojawieniu się (właśnie przez takich, którzy będą chcieli skorzystać z okazji, żeby czmychnąć z ojczyzny i osiedlić się nielegalnie w USA) i wtedy już w ambasadach i konsulatach będą Polaków wypraszać wzrokiem lub jeszcze bardziej przetrzepywać na lotniskach No, ale wiecie... jak będzie? Na 100% pewni być nie możemy, ale ... ale. O tym, mniej wiecej, pisalem w zartobliwej formie, ze zabraknie biletow. Oczekujemy argumentów, które jasno pokażą, że rzeczywistość, w której Polak, by wyjechać do USA ma możliwość wyboru, czy chce iść po promesę, czy nie, jest dla niego lepsza (za) lub gorsza (przeciw) od tej, w której musi się po tę promesę wybrać. Na tym polega wprowadzenie ruchu bezwizowego. No a jako, że jest to za i przeciw, to uargumentujmy to. Ja jestem za - bo wtedy Polak będzie miał wybór JA chyba dalej nie rozumiem przedmiotowosci tej dyskusji. Pomijam fakt, ze nikt nie bedzie nas pytal, co my chcemy. Co do promesy - to chyba nie ma mozliwosci wyboru, czy sie ja chce, czy nie, jesli chodzi o kraje nalezace do VWP? Do 90 dni nie ma i tyle. Myle sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Mylisz. Bo nawet jeśli jesteś obywatelem kraju objętego VWP, to możesz się starać o wizę w konsulacie. Bo np. chcesz pojechać na dłużej, niż te 90 dni. A wtedy jedyna opcja dla Ciebie, to postarać się o wizę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.