sly6 Napisano 16 Października 2010 Zgłoś Napisano 16 Października 2010 od tego zacznijmy czy ta wize mozna przedluzyc... zapoznaj sie z ta strona dobrze http://travel.state.gov/visa/immigrants/ty...types_2993.html
Paulina_89 Napisano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 16 Października 2010 Czyli ta K3 to w sumie takie oczekiwanie w Stanach na immigrant visa. Jest tam tez napisane, że "Merely living together does not qualify a marriage for immigration" ... A my nawet jeszcze ze soba nie mieszkamy, bo on stacjonuje w Niemczech, a ja mieszkam w Polsce i będę mieszkać w Polsce do lipca przyszłego roku, czyli do końca roku na studiach. Chyba się nie kwalifikuję na żadną z wiz w takim razie. Kurde, nie wiem co robić. Mieliśmy odwiedzić jego rodziców w USA jak będą ferie zimowe a tu widze, że chyba przeze mnie nie damy rady...
sly6 Napisano 16 Października 2010 Zgłoś Napisano 16 Października 2010 mozesz sie starac o wize turystyczna...
Paulina_89 Napisano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 16 Października 2010 Myslisz, ze nie bedzie potem problemow z dostaniem spouse visa i pozniej green card?
sly6 Napisano 16 Października 2010 Zgłoś Napisano 16 Października 2010 beda problemy jak Cie zlapia na pracy,pobycie nielegalnym-lub tez na granicy bedzie duze prawdopodobienstwo ze robilas na czarno i wtedy moga Ci anulowac wize a tak to nie i nigdy nie bylo tak ze ktos kto mial wize turystyczna nie dostal k-1,,k-3 czy wize na pobyt staly... tak wiec jesli bedziesz jako turystka to potem wiza odpowiednia bedzie
Paulina_89 Napisano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 Już zdecydowane. Ubiegam się o Immigrant Visa for a Spouse (IR1 or CR1). 11 lutego 2011 wysłalismy z mężem Petition for Alien Relative i czekamy na odpowiedź z Ambasady. Mam przed sobą listę dokumentów, które muszę 'załatwić'. Czy powinnam zacząć juz teraz, czy poczekać na zatwierdzenie petycji?
rynr Napisano 18 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 Osobiście zbierałbym je już w międzyczasie, wtedy można wyeliminować niepotrzebne opóźnienia
Paulina_89 Napisano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2011 Osobiście zbierałbym je już w międzyczasie, wtedy można wyeliminować niepotrzebne opóźnienia Dziekuję za radę. Anyway. Petycję wysłaliśmy z mężem 11 lutego 2011. Teraz mamy 19 marca, czy długo jeszcze trzeba będzie czekać na jej zatwierdzenie?
sly6 Napisano 19 Marca 2011 Zgłoś Napisano 19 Marca 2011 tutaj masz czas ile miej wiecej to moze wyniesc takie cos http://www.usa.info.pl/board/Czas-Oczekiwa...ons-t11969.html
Paulina_89 Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2011 Muszę napisać "history of relationship" ale nie wiem jak się do tego zabrać... w ogóle, czy beneficiary może napisać history of relationship ze swojego punktu widzenia? Oczywiscie całą prawdę, ale czy mogę pisać " I met my husband ... when he was .... etc" czy to On musi to zrobić?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.