Skocz do zawartości

Proszę O Ocenę I Rady - Moja Przyszłość...

Paulina_89

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czyli ta K3 to w sumie takie oczekiwanie w Stanach na immigrant visa. Jest tam tez napisane, że "Merely living together does not qualify a marriage for immigration" ... A my nawet jeszcze ze soba nie mieszkamy, bo on stacjonuje w Niemczech, a ja mieszkam w Polsce i będę mieszkać w Polsce do lipca przyszłego roku, czyli do końca roku na studiach. Chyba się nie kwalifikuję na żadną z wiz w takim razie. Kurde, nie wiem co robić. Mieliśmy odwiedzić jego rodziców w USA jak będą ferie zimowe a tu widze, że chyba przeze mnie nie damy rady...

Napisano

beda problemy jak Cie zlapia na pracy,pobycie nielegalnym-lub tez na granicy bedzie duze prawdopodobienstwo ze robilas na czarno i wtedy moga Ci anulowac wize

a tak to nie i nigdy nie bylo tak ze ktos kto mial wize turystyczna nie dostal k-1,,k-3 czy wize na pobyt staly...

tak wiec jesli bedziesz jako turystka to potem wiza odpowiednia bedzie :)

• 4 miesiące później...
Napisano

Już zdecydowane. Ubiegam się o Immigrant Visa for a Spouse (IR1 or CR1). 11 lutego 2011 wysłalismy z mężem Petition for Alien Relative i czekamy na odpowiedź z Ambasady. Mam przed sobą listę dokumentów, które muszę 'załatwić'. Czy powinnam zacząć juz teraz, czy poczekać na zatwierdzenie petycji?

• 1 miesiąc później...
Napisano
Osobiście zbierałbym je już w międzyczasie, wtedy można wyeliminować niepotrzebne opóźnienia :)

Dziekuję za radę.

Anyway. Petycję wysłaliśmy z mężem 11 lutego 2011. Teraz mamy 19 marca, czy długo jeszcze trzeba będzie czekać na jej zatwierdzenie?

• 4 tygodnie później...
Napisano

Muszę napisać "history of relationship" ale nie wiem jak się do tego zabrać... w ogóle, czy beneficiary może napisać history of relationship ze swojego punktu widzenia? Oczywiscie całą prawdę, ale czy mogę pisać " I met my husband ... when he was .... etc" czy to On musi to zrobić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...