Skocz do zawartości

Ds-3032 I Zaczęło Się

greg1031

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mercer i tak pewnie bedzie ze bedziesz miec rozmowe w Polsce...bo cos chyba jest takiego w papierach ze piszesz o miejscu-ktos napisal o miejscu ...zobacz papiery ktore zostaly wyslane na samym poczatku,mozesz je sciagnac czyste ze strony urzedu imigracji

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam zwracam się z prośbą o pomoc, otrzymałam dzisiaj ds 3032 wiem, ze chodzi o wybór agenta ale nie bardzo rozumiem co z tą oplatą bo w liscie nie ma nic mowy. I na jakiej stronie mogę sprawdzić numery sprawy z ds 3032,jestem sponsorowana w kategori f2a

pozdrawiam

Napisano

Aby zapłacić potrzebujesz swój numer sprawy NVC i numer Invoice, ale z racji, że otrzymałaś już DS3032 to pewnie masz. Zaloguj się na stronie https://ceac.state.gov/CTRAC/Invoice/signon.aspx , aby zrobić zapłatę online (tam podajesz oba powyższe numery), a DS3032 odsyłasz na podany adres. Aby sprawdzić status swojej sprawy to jedyna możliwość zadzwonić do NVC i połączyć się albo z operatorem albo z automatem. Nr telefonu +1603-334-0700 ( niestety trzeba dłuugo próbować...linia jest ciągle zajęta). Pozdrawiam

Napisano

nie przejmuj sie ze USCIS nic nie wychodzi po zalogowaniu, nie loguj sie tam. na tym etapie to bezcelowe, zreszta tam tak wyjasniaja, ze w zaleznosci od procesu info moze byc nie widoczne.

Loguj sie przez NVC z powyzszych linkow

Napisano

Witam :)

I ja dołączam do osób, które są w trakcie sprawy :) 9.11 odesłałam ostatnie dokumenty do USA i czekam na kolejne działania :P W między czasie miałam brak jeden w formularzu i musiałam dosłać poprawiony wiec 9go odesłałam poprawioną ankietę.

Moje pytanko do Was to czy wiadomość o komplecie zebranych dok. przyjdzie mi na maila czy będzie na stronie po zalogowaniu ? Pozdrawiam i dam znać jak coś będzie nowego :D

Napisano

Jak już będziesz miała wszystkie dokumenty ok to zamkną sprawę, a Ty nie będziesz mogła się już zalogować na stronie NVC. Informację o rozmowie wyślą do Ciebie.

Ps. Ewkazxr mam pytanie...zaświadczenie o niekaralności załatwiałaś z Warszawy czy ze swojego miasta?? Bo różnie wszyscy mówią i już nie wiem, które będzie ok, a właśnie muszę załatawić. Jeśli ktoś inny wie czy zaakceptują to z innego miasta to proszę dać znać (zaoszczędzi mi to czasu w załatwieniu tego).

Pozdrawiam

Napisano

Ząświadczenie o niekaralności z Warszawy z prokuratury. Ja tez miałam wątpliwości czy nie trzeba z Policji NIE TRZEBA ponieważ policja u nas nie wydaje takich certyfikatów :) Składasz wniosek możesz go wydrukować ze strony, kupujesz znaczki w sądzie i wysyłasz i czekasz na zwrot ego :) Pozdrawiam ciepło :P Jak moge w czymś pomóc to pytaj :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...