sly6 Napisano 22 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2010 Ewka z jakiej prokuratury? co do Policji to od dawna wiadomo na forum tym ze nic takiego sie nie robi.. co do zaswiadczenia to : http://bip.ms.gov.pl/pl/rejestry-i-ewidenc...-rejestr-karny/
AniaL Napisano 22 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2010 Ok. Dzięki wielkie za odpowiedź. Co i jak załatwiać to wiem (ech już kilka razy bylo mi potrzebne to zaświadczenie ale akurat z mojego miasta). Jednak miałam nadzieje, że nie musze przeciągać sprawy i wysyłać tego do Warszawy i czekać z powrotem, bo to wydłuży mi jeszcze proces. Znalazłam kilka osób na forum, które pisały, że nie miały zaświadczenia z Warszawy i zaakceptowali...No ale OK...może przezorny zawsze ubezpieczony. Dzięki Ewka i Sly.
sly6 Napisano 22 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2010 fakt pisalo cos o tym ze ktos mial nie z Warszawy i przeszlo ,moze ktos cos jeszcze potwierdzi
Ewkazxr Napisano 22 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2010 Sorki chodziło mi o Rejestr Karny nie Prokurature oczywiścię I miałam z Wa-wy bo tak pisało w instrukcji Pozdrawiam
mercer Napisano 23 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2010 Zaswiadczenie o niekaralnosci wydaje KRAJOWY rejestr karny ktory jest jeden w kraju. Nie ma innej opcji. Zaswiadczenie informuje urzad imigracyjny usa. ze nie zostales skazany za zadne przestepstwo na terenie Polski. Dokladnie to i wyłacznie taki fakt wystarcza amerykanom. Mam jeszcze pytanie do I 864 , czy w tym formularzy siostra wpisuje siebie jako sponsora jezeli ma do spolki z mezem biznes, czy powinna wpisac rowniez mojego szwagra w tym formularzu ? Jak bylo by lepiej ? Prosze o szybka odp. Moze ktos mial KONKRETNIE taki dylemat ?
donata771 Napisano 23 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2010 Beda chcieli AOS od sponsora oraz jesli rozlicza sie z mezem rowniez zawolaja. Niech maz siostry osobno wypeni tylko to jest forma dla sponsora dodatkowego I 864 A. Rowniez beda potrzebne jego W2.
Wiola261 Napisano 23 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2010 Dziękuję za odpowiedzi, opłata już zrobiona teraz tylko muszę odesłać cover sheet bo opłata jest dostępna i czekać na dalsze informację z NVC.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.