polanka Napisano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2014 tak to racja z tym stresem. W dzien po przylocie zalatwilam wymiane wszystkich dokumentow, umiejscowienie aktu slubu itp. Nowy paszport ma byc po tygodniu, poniewaz zlozylam prosbe o tryb przyspieszony (nie wiedzialam, ze jest taka mozliwosc, nic za to nie placilam). Polski akt slubu dostalam po ok 20min czekania wiec jestem do tej pory bardzo zadowolona jezeli chodzi o formalnosci. Droge powrotna do US bede miec juz bezstresowa bo na nowym paszporcie z nazwiskiem takim jak na bilecie (choc na AP) ale jestem dobrej mysli.
sly6 Napisano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 nie wiedzialam, ze jest taka mozliwosc, nic za to nie placilam wiele razy o tym pisalem na tym forum ze jest mozliwosc przyspieszenia wyrobienia paszportu i nic sie za to nie placi
andyopole Napisano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2014 nie wiedzialam, ze jest taka mozliwosc, nic za to nie placilam wiele razy o tym pisalem na tym forum ze jest mozliwosc przyspieszenia wyrobienia paszportu i nic sie za to nie placi To już nie te czasy ze w "paszportowkach" klebily się dzikie tłumy ludzi. Wielu Polaków nawet nie wyrabia paszportu bo cala UE i sporo innych państw pozwala na dowód osobisty. "Panie w paszportach się nudzą i rzucają się do petentów z godnym podziwu zapałem. Wyrabialem rok temu polski paszport. Przyjechało dwóch młodzieńców z konsulatu w LA. Wzięli papiery, kasę i paszport mialem w domu po niecalych czterech tygodniach. Prędkość, biorąc pod uwagę odległość znakomita a wspominając stare czasy wręcz kosmiczna.
polanka Napisano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 hej maly update wrocilam do usa na advance parole dnia 31 grudnia 2014, male problemy w monachium na lotnisku (musieli dzwonic do usa i potwierdzac nr mojej karty - taka informacje dostalam) ale wszystko poszlo sprawnie i bezstresowo w newarku. Na dodatek przewiozlam ze soba rodzicow na wakacje i dostali pieczatki na pol roku. W poniedzialek mam wreszcie interview o green card w Tampie. trzymajcie kciuki szczesliwego nowego roku wszystkim!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.