Skocz do zawartości

Przedluzenie 2 Letniej Zielonej Karty!

Kejsi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich

krotkie pytanko...jestem teraz w trakcie przedluzania zielonej karty (2 letnia wygasla), papiery wyslane , odciski zrobione....gdzies ostatnio wyczytalam , ze imigracyjny ma 3 kody na biometrics

1. 10 odciskow palcow,

2. 10 odciskow palcow i podpis

3. 10 odciskow palcow, podpis i zdjecie

i podobno wiekszosc ludzi ma robione, kod 1 albo 2...ja mialam robiony kod 3, czy to oznacza ze w przyszlosci bede musila sie spodziewac rozmowy, ktora jest przeprowadzana bardzo rzadko (dodam ze wyslalam papiery potwierdzajace malzenstwo...)?

i jeszcze jedno pytanko, na tym liscie przedluzajacym zielona karte o rok, mieliscie jakies problemy na lotnisku jesli wyjechaliscie za granice i wlecieliscie spowrotem, wiem ze oficjalnie ten list daje pozwolenie na podrozowanie i nie powinno byc problemow , ale chcialabym uslyszec jakies komentarze na ten temat

dziekuje bardzo...

• 7 miesięcy później...

• Odpowiedzi 167
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja tez mam pytanie,bo znalezc nie moge. Czy przedluzajac zielona karte (dana na dwa lata po mezu obywatelu) bede miala interwiev?wiem,ze gdzies bylo o tym,ale znalezc nie moge.

Napisano

Ja tez mam pytanie,bo znalezc nie moge. Czy przedluzajac zielona karte (dana na dwa lata po mezu obywatelu) bede miala interwiev?wiem,ze gdzies bylo o tym,ale znalezc nie moge.

To zależy od:

- jakości Twojej aplikacji i materiału dowodowego w nim zawartego

- Twojego szczęścia w grach losowych :)

Pozdrawiam

Napisano

Ja nie mialem drugiego Interwiev. Juz dawno moge skladac wniosek o naturalizacje ale jakos nie moge sie za to zabrac :-(

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
Napisano

Witam, mam pytanie odnosnie przedluzenia 2-letniej zielonej karty, jezeli zostala przedluzona o kolejny rok, to po roku ponownie trzeba skaldac dokumenty?czy bedzie przedluzona na kolejny rok?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...