carmen77 Napisano 13 Marca 2011 Zgłoś Napisano 13 Marca 2011 Hej Kasia! ja tez sie zastanawiam nad wyjazdem. Odezwij sie na gg: 439892
coldstone Napisano 25 Marca 2011 Zgłoś Napisano 25 Marca 2011 Hej! Jestem z Wrocławia, w tym roku jadę drugi raz na wat, z tym że pierwszy raz w opcji job hunting. Do tego lecę sama, więc chciałabym poznać jakąś bratnią duszę bardziej nastawiona jestem na zachodnie wybrzeże, bo wschodnie już zwiedziłam, ale to nic jeszcze nie jest powiedziane. Jadę z goglobal i na razie tyle wiem, powysyłałam parę aplikacji o pracę, ale najbardziej martwię mnie koszty mieszkania. Planuję wyjechać 25-30 czerwca i zostać do 1-15 października. Nie piszę co chciałabym zwiedzić, bo z doświadczenia wiem, że to wychodzi w praniu mój mail coldstone89@o2.pl Pozdrawiam, Paulina
tinys Napisano 26 Marca 2011 Zgłoś Napisano 26 Marca 2011 Witajcie, jestem "tiny".... W tym roku wybieram się pierwszy raz do pracy w USA z "whynotusa", niestety jadę zupełnie sama prawda jest taka, że jeszcze kompletnie nic o tym nie wiem (oprócz tego co przeczytałam w internecie)... Skąd jesteś: RZESZÓW Przewidywana data wyjazdu i czas pobytu/podróżowania: OD - KONIEC CZERWCA / DO - JAK NAJDŁUŻEJ ) Miasta w których chcieli byście pracować: BEZ WIĘKSZEGO ZNACZENIA, ŻEBY BYŁO GORĄCO Miejsca które chcecie zwiedzić: TAK JAK WYMIENIŁ PAN NA POCZĄTKU (LA, SF itd) Inne informacje/ pytania/ sugestie: wiem ze to nie jest wątek informacyjny, ale tak jak napisałam na początku nic nie wiem o tych wyjazdach dopiero planuję coś w tym kierunku "działać" więc jeśli by się znalazła taka dobra duszyczka, która by mnie poinformowała co i jak to była bym MEGA wdzięczna ) gg 1421900
bawisa Napisano 30 Marca 2011 Zgłoś Napisano 30 Marca 2011 Cześć, ja będę jechała pierwszy raz i moja wiedza także opiera się na tym co wyczytałam w internecie Skąd jesteś: WROCŁAW Przewidywana data wyjazdu i czas pobytu/podróżowania: OD - KONIEC CZERWCA / DO - JAK NAJDŁUŻEJ ) Miasta w których chcieli byście pracować: NIE MAM JESZCZE KONKRETNYCH PREFERENCJI, ALE FAJNIE JAKBY BYŁO CIEPŁO Miejsca które chcecie zwiedzić: JAK NAJWIĘCEJ Inne informacje/ pytania/ sugestie: bardzo mi się podoba opcja wynajmy samochodu Czy ktoś wybiera się na targi pracy 6.04 w Katowicach??
drakon18 Napisano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2011 Decyduje się ktoś na NYC? Było parę osób ale się wykruszyli więc już nie wiem kto leci a kto nie.
marcinj Napisano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2011 hej nie wiem co z wczesniejszych postow jest aktualne wiec postanowilem napisac... mam pytanie czy jest ktos chetny na zwiedzanko tak od ok. 24 wrzesnia do ok 15 pazdziernika? ja bede pracowal w aspen i tez jak wiekszosc chcialbym zobaczyc jak najwiecej ale moj priorytet to spedzic tydzien gdzies w b cieplym miejscu i przymierzam sie na KARAIBY!!! ewentualnie MIAMI. podobno sa tez rejsy tygodniowe po karaibach za ok 400$. generalnie interesuje mnie jeszcze las vegas, park sekwoi, i NYC(generalnie chodzi mi zeby zobaczyc jaknajbardziej zroznicowane miejsca). jakby byla ekipa to mozna by samochodem powiedzmy z las vegas az na floryde czy cos w tym stylu... jak ktos sie znajdzie to bedziemy kminic gg: 11361026
termbest Napisano 27 Maja 2011 Zgłoś Napisano 27 Maja 2011 Siemka, mam zamiar wyjechać na W&T 2011, na Job Hunting. Szukam osób które mają zamiar również pracować w stanach.. Jeśli ktoś ma zamiar pracować w NYC, a później zwiedzić troszkę Stanów to może pisać do mnie na gg : 1955709 lub mail: termbest@gmail.com. Może coś razem ustalimy. Chętnie dołączę się do mieszkania. Skąd jesteś: Łódź Przewidywana data wyjazdu i czas pobytu/podróżowania: Początek Lipca powrót koniec września Miasta w których chcieli byście pracować: NYC Miejsca które chcecie zwiedzić: Całe USA Inne informacje/ pytania/ sugestie:
maximus Napisano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2012 Moja sugestia dla wyjeżdżających jest następująca: Zanim wyłonicie biuro z którym wyjedziecie poproście o umowę i przeczytajcie dokładnie zawarte w niej informacje. Zwłaszcza informację o rezygnacji z programu i zwrocie kosztów (to nic nie kosztuje a pozwala oszczędzić nerwów). Zwróćcie uwagę również na to co w ramach programu, czy też opcji którą wybraliście, otrzymacie od biura.
sly6 Napisano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2012 maximus chyba tak powinno byc z kazda umowa ale masz racje,do tego dodam pytajcie sie o bilety ,jak mozecie je zwrocic-mozecie tez zwrocic sie z pytaniami o bilet do danej linii lotniczej .
pacio177 Napisano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2012 sprawdzcie czy ubezpieczenie(przymusowe) jest wliczone w cenę programu.Bo np.CCUSA które niby wydaje sie super tanie , nie ma ubezpieczenia w cenie i po doliczeniu tego juz tacy super tani nie są
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.