Skocz do zawartości

Jak Wypelnic Ds 160

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Tak, to wiem, ale chodzi mi dokładnie o samą kwotę, czy jest to 434 zł, czy 465 zł??. Nie wiem, czy dobrze rozumiem, opłata jest wnoszona na miejscu w samym konsulacie przed rozmową??, czy trzeba ją wnieść wcześniej i już na samą rozmowę z konsulem posiadać jej potwierdzenie??

Napisano

aries oplate wnosisz na poczcie-w banku lub tez tam gdzie dostaniesz piecztke,mozesz zrobic przelew przez internetowy bank ale musisz potem poczekac na kwit z banku z pieczatka a to kosztuje i czas do tego dluzszy jest

wiec drukujesz kwit ze strony ambasady ,idziesz z nim na poczte -placisz i zabierasz 1 czesc na rozmowe i pokazujesz juz w Ambasadzie--robisz to przed sama rozmowa,moze to byc 1 dzien przed a moze i kilka dni przed sama rozmowa

mozesz tez wziasc kwit z poczty i sam go wypelnic ale musisz tam podac dane ze strony ambasady USA

rozumiesz teraz>

a jak Ci wyszlo 465?cos musisz zle patrzec

bo teraz masz tak 141 dol us razy 3,1 zl i wyjdzie Ci te 434 zl i ta oplata jest od 24 wrzesnia.

• 3 tygodnie później...
Napisano

DS160 wypełnia się naprawdę szybko i bez żadnych problemów (piątek) :), z wizytą w ambasadzie jest podobnie (środa). Naczytałam się różnych strasznych rzeczy, w rzeczywistości było zupełnie inaczej. Rozmowa z konsulem była dla mnie przyjemnością, przebiegła w bardzo miłej i sympatycznej atmosferze po polsku, chociaż byłam przekonana, że będziemy rozmawiać po angielsku. Konsul oglądał sobie nasze wnioski w komputerze z uśmiechem na ustach. Wiza na 10 lat, paszporty przyszły dziś (piątek) :), więc łatwo sobie policzyć, ze całość w moim przypadku trwała tylko tydzień. Bardzo się cieszę, bo święta i nowy rok spędzę z rodziną. Życzę wszystkim podobnych, jak moje, wrażeń. Polecam uśmiech, szczerość i pewność siebie, a wtedy można znacznie więcej, niż nam się wydaje :(, pozdrawiam

Napisano

aries

Naczytałam się różnych strasznych rzeczy, w rzeczywistości było zupełnie inaczej.

oczywscie mozna pisac ladnie,pieknie ale jak cos zle bedzie to co wtedy>?nalezy byc prawie na wszystko przygotowanym i isc pewnie na rozmowie jak kto napisalas ..

a ze ile osob tyle bedzie odpowiedzi to takie juz jest zycie Nasze..

Napisano

A ja mam pytanie odnośnie zdjęcia. Postanowiłam zrobić je sama żeby było szybciej. Większość parametrów się zgadza tzn. wysokość na jakiej znajdują się oczy, wielkość głowy pomiędzy 50 a 60% wysokości zdjęcia, układ, kadr, wielkość zdjęcia w KB... Tylko na polskiej stronie ambasady są jeszcze wytyczne wielkości zdjęcia- kwadrat o boku 5 cm a głowa wielkości 3 cm ( http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_photo.html ). Moje zdjęcie na ekranie komputera ma 13 cm, głowa od czubka do podbródka 8 cm. 13: 2,5= 5 cm krawędź, a głowa 8:2,5=3,2 Wychodzi, że na 5cm zdjęciu głowa byłaby za duża:/ Tylko na tej stronie z informacjami o zdjęciu są jeszcze informacje o ds 156, 157 i 158, więc już nieaktualne. Czy wytyczne co do zdjęcia są bardzo przestrzegane? Czy może to być powód cofnięcia mnie z ambasady albo z lotniska?

Napisano

cofnac Cie moga ale z rozmowy juz samej a nie z granicy,,na granicy juz wszystko musi grac jak z wiza-paszportem oraz zdjeciem,,jak Cie cofna to musisz isc zrobic zdjecie do pobliskiego fotografa wiec przygotuj sie na to

tutaj masz cos o zdjeciu :

http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...ply.html#krok_1

http://travel.state.gov/visa/frvi/frvi_3882.html

Napisano

Dzięki Sly, zapoznałam się z tymi stronami wcześniej:) Jestem w trakcie wypełniania wniosku i mam problem z pytaniem odnoszącym się do poprzednich wiz... " Has your U.S. Visa ever been cancelled or revoked?" Nie spotkałam się z odmową ani cofnięciem wizy, natomiast na wcześniej wydanej wizie J1 z WAT podczas wydawania drugiej J1 też na WAT wstawiono pieczątkę: "cancelled without prejudice". Rozumiem, że oznacza to po prostu, że jest już nieważna ale nie wiem czy w odpowiedzi na to pytanie zaznaczyć tak czy nie:/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...