Skocz do zawartości

Jak Wypelnic Ds 160

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gosia a co Ci powiedza na infolinii ze jak ma byc?

bo kiedys w starych drukach za zanaczone TAK nalezy napisac na dole dlaczego wiec bys wpisala ten wpis co masz na wizie\

idziesz moze z tym samym paszportem lub tez wezmiesz go na rozmowe aby pokazac?

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Chciałam mieć to już wczoraj za sobą i zaznaczyłam odp "nie". Na infolinii Pan powiedział mi, żebym zabrała ze sobą ważne wizy a ta już jest nieważna. Wezmę jednak ze sobą stary paszport z dwoma nieważnymi już wizami J1 i w razie pytań na ten temat wytłumaczę, zgodnie z prawdą, że zrozumiałam to pytanie jako unieważnienie ważnej wizy. Czyli cofnięcie możliwości ubiegania się o wjazd na teren USA, co nie nastąpiło bo moja wiza już wygasła. Raz kozie... Rozmowę mam na czwartek.

Aha, a w razie zaznaczenia "tak" pojawia się na dole ramka z prośbą o wyjaśnienie.

Napisano

Dołączyłam do grona szczęśliwych posiadaczy wizy turystycznej na 10 lat:) Jeszcze przed rozmową z konsulem Pani w okienku gdzie sprawdzają dokumenty pytała o poprzednie wizy, na ile czasu były wydane i jaki rodzaj. Nie było nic o unieważnieniu czy odwołaniu, ale w razie co miałam przy sobie stary paszport. Rozmowy przeprowadzali dwaj młodzi, przystojni :) mężczyźni. Byli mili, bardzo pozytywnie nastawieni. Mnie pytał o poprzednie pobyty w Stanach, co robiłam, gdzie byłam, jaki teraz jest cel mojej podróży, gdzie chcę jechać i na ile. Opowiadałam też o tym co teraz robię. Nie pytał o rodzinę w USA, chociaż w DSie zaznaczyłam, że taką posiadam. Miałam wyciąg z konta żeby udowodnić, że jestem w stanie sama zapłacić za podróż, ale nie prosił o żadne dodatkowe dokumenty. Zdjęcie przeszło, chociaż trochę się obawiałam bo jedno ucho było słabiej widoczne niż drugie. Tak to jest kiedy człowiek się stresuje, chce mieć wszystko dopasowane TIP-TOP i sam sobie stwarza problemy. To normalne:) Większość osób odchodziło bez paszportów, chyba tylko dwie z paszportami. Jedna młoda, czarna dziewczyna, drugi chłopak młody Polak. Z tego co widziałam to ten chłopak miał problemy z komunikacją po angielsku, konsul chciał coś zweryfikować jakiś dokument chyba i chodził, szukał tłumacza. W końcu chłopak odszedł z paszportem, jakieś poważne problemy musiały tam być. Poza tym wszystko ok.

Jestem obecnie na etapie poszukiwania biletów i w przyszłym miesiącu nareszcie wyląduję na pięknej Florydzie. Czeka mnie 3 tygodnie wygrzewania się na plaży:) Powodzenia życzę wszystkim aplikantom:)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

We wniosku jest pytanie kiedy planuję swój wylot do USA, chcę wpisać że w w tegoroczne święta, ale sam nie jestem jeszcze tego pewny czy będą bilety i czy nie wylecę np. na święta wielkanocne albo i wakacje. Czy to może mieć jakiś wpływ na to, że urzędnik na granicy w USA zobaczy sobie mój wniosek na którym jest data świąt bożonarodzeniowych, a ja wlatuje dopiero w wakacje?

Napisano

Lnino to jest data przyblizona ,wrazie pytan na granicy ze dlaczego teraz lecisz powiesz-brak biletow,brak czasu bo szkola-praca ,,wazne abys mial wazna wize na wlot na teren USA..

• 5 tygodni później...
Napisano

Witam,

mam problem z wnioskiem, a konkretnie z zakładką U.S. Contact. Otóż nie mam nikogo w USA. W opcji Contact Person zaznaczam Do Not Know i dalej wypełniam jakiekolwiek miejsce turystyczne które zamierzam odwiedzić.

"Your U.S. Point of Contact can be any individual in the U.S. who knows you and can verify, if necessary, your identity. If you do not personally know anyone in the U.S., you may enter the name of the store, company, or organization you plan to visit during your trip."

Niestety cofają mnie, żeby wypełnić rubrykę Contact Person.

Co mam tam wpisac jak nie mam tam zupełnie nikogo?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Chciałam zapytać jak zdobyć elektroniczny podpis?Bo gdzieś czytałam, że na tym elektronicznym wniosku należy podpisać się elektronicznym podpisem. Moglibyście mi napisać czy to prawa i jeśli tak, to gdzie taki podpis sobie zrobić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...