Skocz do zawartości

Jak Wypelnic Ds 160

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ojj bardzo możliwe. Więc dziękuje za wyjaśnienie, bo już się martwiłam, że będę musiała jakieś podpisy elektroniczne załatwiać sobie.

Chciałam jeszcze zapytać, w tej zakładce co się wypełnia odnośnie pracy/szkoły to co mam wpisać w swoich obowiązkach skoro jestem studentką?

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dziękuję, ale za bardzo dalej mi to nie pomogło. Co powinnam tam mniej więcej napisać?

Nie wiedziałam co wpisać więc pomyślałam, że powtórze i wpiszę STUDENT. Co o tym myślicie? proszę o wskazówki bo chciałabym jeszcze zmienić i wysłać żeby mieć z głowy.

Napisano

Hej.

Nie wiem czy moja wiadomość będzie pomocna dla tych którzy wypełniają wniosek czy nie, w każdym razie, ja dopiero dzisiaj przy sprawdzaniu swojego podania zorientowałam się co należy zrobić żeby zawsze było tłumaczenie poleceń po polsku. To znacznie ułatwiło mi pracę. Należy wybrać język u góry "polski". Czasami zdarzało mi się, że po przejściu na kolejny etap nie było tłumaczenia i nie wiedziałam, że to ma coś wspólnego właśnie z wyborem języka bo po prostu nie zwracałam uwagi czy tam coś się zmieniło. Tłumaczenie wtedy pojawia się wszędzie;)

Powodzenia w wypełnianiu podania.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam :)

Chciałam serdecznie podziękować osobom tworzącym to forum. Dzięki informacjom z Waszych postów nie miałam problemów z wypełnieniem wniosku, stanowiły one dla mnie naprawdę dużą pomoc :)

Wniosek wypełniłam w niedziele wieczorem, w poniedziałek zadzwoniłam by umówić się na spotkanie, które miałam dziś o 8.30. Do Ambasady weszłam punkt 8.10 a wyszłam przed 9. Sama rozmowa trwała co najwyżej 2 minuty i zakończyła się pomyślnie :D dostałam wizę na 10 lat :D Pan Konsul był bardzo miły i sympatyczny :) Denerwowałam się strasznie przed przyjazdem do Warszawy, ale teraz wiem, że naprawdę nie ma się czego bać :)

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje, a wszystkim starającym się o wizę życzę powodzenia :)!!

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam,

A ja mam pytanie odnośnie pisowni imienia "BRONISŁAWA" - czy w punkcie gdzie ma się pojawić "full name" w języku ojczystym wpisać z "Ł" czy "L"????

W paszporcie jest BRONISŁAWA - więc może powinno się zgadzać? A co jeśli wysłałam już wniosek z BRONISLAWA? Czy zostanie odrzucony? Czy w Ambasadzie ktoś sprawdza poprawność językową we wniosku? Czy ktoś coś wie, na ten temat? Czy lepiej od razu wypełnić nowy wniosek z BRONISŁAWA i się nie zamartwiać.

I jeszcze off topic - rozumiem, że jak wniosłam opłatę za wniosek przed wysłaniem wniosku, to nie zrobiłam nic niedozwolonego? ;)

pozdrawiam, Hania

Napisano

Nowaha powinnas wpisac z Ł a jak bedzie to zobaczysz na rozmowie .Moze zadzwon na infolinie bo jak nawet wypelnisz od nowa wniosek to musisz zadzwonic na infolinie aby wpisali nowy numer z wniosku..

co do oplaty to mozesz nawet ja oplacic na dzien przed rozmowa ,Twoja sprawa kiedy to zrobisz.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź. Ten wniosek, który już wysłałam uznałam za nieprawidłowo wypełniony, więc zakładam, że nie będę się powoływać na jego numer.

Tymczasem pojawił się u mnie nowy problem ;) Wypełniłam właśnie wniosek ojca i wysłałam i po chwili na jego "kanwie" utworzyłam wniosek familijny dla mamy.

Wypełniłam go w całości, ale mnie olśniło pod koniec, że przecież nie wczytałam na początku zdjęcia ;) No ale pomyślałam, nic straconego. Zamknęłam wniosek i rozpoczęłam procedurę wczytania tego wniosku do edycji. I na starcie przetestowałam foto mamy i się wczytało. Kliknęłam "używaj tego zdjęcia" i potem "retriev application" no i weszłam we wniosek. Niestety przetestowanego i załączonego zdjęcia w nim nie ma ;)

Co zrobić w takiej sytuacji? Czy jest szansa na to żeby wczytane w teście zdjecie znalazło się jakoś we wniosku, a ja go nie widzę?

Czy lepiej dla mamy wypełnić teraz nowy nierodzinny wniosek?

pozdrawiam,

Hania

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...