sly6 Napisano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 6 Marca 2011 jesli wyslalas wniosek ale nie podalas jego danych na infolinii to podajesz wlasciwy numer z ds 160 i ten tez bierzesz na rozmowe.. Co do zdjecia to wydrukowalas juz wniosek? kolejna sprawa to kiedys ktos mowil ze jak zdjecie nie bedzie pasowalo,zle bedzie to mozna zdjecie przedstawic na rozmowie i wtedy zeskanuja je ..a tutaj moze byc tak jak pisze a moze nie,trzeba by sie spytac na infolinii co z tym zrobic i jak dobrze.
radma131 Napisano 9 Marca 2011 Zgłoś Napisano 9 Marca 2011 Mieszkam w woj. mazowieckim. Pracuję w Niepublicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej. Jak w moim przypadku powinien wyglądać wpis w rubrykach: - State/Province - Present Employer or School Name? Nie mam pewności, jak poprawnie wypełnić te rubryki używając języka angielskiego. Bardzo proszę o podpowiedź.
Joanna30 Napisano 10 Marca 2011 Zgłoś Napisano 10 Marca 2011 Może: - Mazovian - Non-public medical centre
sly6 Napisano 20 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2011 czesc 1 czesc 2 instrukacja w jezyku angielskim
sly6 Napisano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Marca 2011 a tutaj jak wypelnic ds 160 jak sie ma I-20 i leci sie na wize studencka
dazy Napisano 23 Marca 2011 Zgłoś Napisano 23 Marca 2011 właśnie wypełniam ds-160 i mam kilka pytań,..... jestem właśnie przy kategorii praca/nauka... moje pytanie, jezeli nie pracuję i nie studiuję (już skończyłam studia) to co ja tam mam wybrać? not emplyed? a nastepnie w rubryce "Explain"(tłumaczone jakos "Inne") napisać dlaczego?
ela321 Napisano 26 Marca 2011 Zgłoś Napisano 26 Marca 2011 czy w formularzu na pytanie o wcześniejsze zatrudnienia, obecnie studiuję dziennie jednak dorabiałam sobie czasami na umowę zlecenie. Czy mam to też wpisywać?? Będąc aupair w Stanach oczywiście miałam wyrabiany SSN ale tam tez jest pytanie o tym numerze U.S. Taxpayer a ja nie pamiętam czy taki posiadałam. Ktoś się może orientuje?
sly6 Napisano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 26 Marca 2011 ela wpisujesz ze masz numer SSN a ten inny numer robisz jako ze go nie masz,bo jakbys go miala to bys zaznaczyla ..co do zatrudnienia to mozesz je podac. ten numer inny co sie pytaja to jest taki http://www.irs.gov/individuals/article/0,,id=96287,00.html
Góral Napisano 26 Marca 2011 Zgłoś Napisano 26 Marca 2011 Jestem w trakcie wypełniania wniosku i mam jedno pytanie : czy spotkał się ktoś z przypadkiem że nie mógł dodać więcej miejsc pracy w ciągu pieciu lat?? udało mi sie dodać tylko dwie poprzednie prace ( obie w 2010 roku gdyż nie miałem stałej pracy ) i chciałem dodac kolejne z poprzednich lat ale już nie mogę - przyciskam Add ale nic nie reaguje. Czy mógłby mi ktos pomóc?
sly6 Napisano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 26 Marca 2011 a byl juz taki przypadek ,nie da sie dodac wiecej niz system pozwala .. wpisz tyle ile mozesz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.