Skocz do zawartości

Jak Wypelnic Ds 160

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

to w ramach zachęty .. mam rozmowę w ten piątek o godzinie 9.15.... aż się sama zdziwiłam jak szybko (:

Wolno raczej - moje dwie ostatnie rozmowy w ambasadzie w Warszawie były na za dwa dni od telefonu - w tym jedna z nich była do wizy L-1.

Napisano

Witam, 15 lat temu byłem na miesięcznej wizie studeckiej i przekroczyłem ją grubo ponad rok. Z tego co pamiętam mój tato instruował mnie przed powrotem do kraju, żebym jakiś druczek zniszczył czy nie oddawał - czy chodzi o ten I-94?

I teraz - czy jeśli nie oddałem tego druczku mogą stwierdzić kiedy wróciłem?

Mam zamiar teraz ubiegać się o wizę i podać ile przekroczyłem, ale spodziewam się kolejnego pytania: co Pan robił w czasie tego przeszło roku? Gdy odpowiem zgodnie z prawdą, że dorabiałem, to chyba 100% odmowa?

Napisano

Witam, 15 lat temu byłem na miesięcznej wizie studeckiej i przekroczyłem ją grubo ponad rok. Z tego co pamiętam mój tato instruował mnie przed powrotem do kraju, żebym jakiś druczek zniszczył czy nie oddawał - czy chodzi o ten I-94?

i teraz - czy jeśli nie oddałem tego druczku mogą stwierdzić kiedy wróciłem?

Prawdopodobnie nie, niemniej jednak do przedluzenia pobytu powinienes sie przyznac. Bylo to dawno i poszlo w zapomnienie.

Mam zamiar teraz ubiegać się o wizę i podać ile przekroczyłem, ale spodziewam się kolejnego pytania: co Pan robił w czasie tego przeszło roku? Gdy odpowiem zgodnie z prawdą, że dorabiałem, to chyba 100% odmowa?

Dlatego nie mow ze pracowales, chyba ze zostawiles po sobie jakies slady typu: praca na SSN czy przelewy na konto bankowe od pracodawcy. Mow ze tak ci sie spdobalo ze zwiedzales dluzej zyjac z kieszonkowego i na koszt znajomych. Idz w zaparte chyba ze moga ci udowodnic klamstwo.

Moim zdaniem wazniejsze przy przyznaniu wizy beda twoje obecne zwiazki z Polska i sytuacja niz przewinienia sprzed 15 lat.

Napisano

a co jest lepsze?nie dostac wizy ze cos podobnego zrobisz ale masz otwarta droge na kolejne wizy czy tez dostac odmowe i do tego zakaz aby dostac wize przy kolejne wizycie w Ambasadzie?>

ja wybieram ta 1 opcje,bo moze Ci dadza wize a moze nie ale masz wtedy otwarta droge na kolejne rozmowy .a przy zakazie bedziesz musial na jakis czas zapomniec o USA nawet jak bedzie kiedys ruch bezwizowy do USA.

Napisano

Dlatego nie mow ze pracowales, chyba ze zostawiles po sobie jakies slady typu: praca na SSN

No właśnie tutaj jest problem, bo nawet po moim wyjeździe ktoś pracował na moim SSN (podatki są rozliczone, ale to sprawa wtórna w tym przypadku).

Ostatnie pytanie - czy jak podam w rubryce o SSN "nie dotyczy" (tak naprawdę nie pamiętam numeru), to po samym nazwisku i PESELU lokalizują mój faktyczny SSN?

Myślę, że kluczowe jest czy dochodzą tego czy mam ten numer czy nie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...