Skocz do zawartości

Czas Trwania Interview

montek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ,

tak wiec wlasnie otrzymałam EAD ... :) po odciskach z 10.17...... teraz tylko z niecierpliwoscia czekam na interview .

Basia1983 nie ma co sie stresowac , moi znajomi byli w podobnej sytuacji tez nie otrzymali odpowiedzi odrazu.... A po ok . 2 tyg . okazało sie że cała sprawa przebiegła pomyslnie . :)

Kzielu , rozmawialam ze znajomą adwokatką , dobrze jest wziąc ze sobą wszystkie orginały ( tak jak w moim przypadku ja wysyłalam wyłącznie kopie ) dodatkowo zabieram ze sobą rachunki z ostataniego miesiąca i inne dokumenty które przyszly w ostatanim tyg . np/rachunki za prąd , pay stub ..

Wiek ktos może jak to jest z EAD ? chodzi mi o to czy to przychodzi razem z Social Sec. number czy jak ?

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Znajoma w NJ otrzymala pozwolenie na prace po 3 tyg. od odciskow i SS po nastepnych 2 tygodnich, to naprawde szybko.

Juz wszystko wiem :) i znowu czekanko ... ;) na SSN

Napisano

Kzielu , rozmawialam ze znajomą adwokatką , dobrze jest wziąc ze sobą wszystkie orginały ( tak jak w moim przypadku ja wysyłalam wyłącznie kopie ) dodatkowo zabieram ze sobą rachunki z ostataniego miesiąca i inne dokumenty które przyszly w ostatanim tyg . np/rachunki za prąd , pay stub ..

Wiek ktos może jak to jest z EAD ? chodzi mi o to czy to przychodzi razem z Social Sec. number czy jak ?

Ależ ja wiem - na mój dzisiejszy interview (po dwóch miesiącach od wysłania I-130/I-485) zabrałem plecak towaru (rachunki, zdjęcia, 3 lata taxes, inne pierdoły) - jedyne co chcieli zobaczyć to mój paszport i żony ID. Skutek - approved, status : Document production. :)

Napisano

eftha wez takie cos pod uwage ze numer moze nie dojsc a wtedy musisz isc do urzedu i wyjasnic ta sprawe..byly juz takie przypadki

co do pozwolenia na prace bo juz jest takie pytanie,z chwila dostania GC do reki lub tez pieczatki w paszport tego pozwolenia nie nalezy przedluzac ,mozna go wlozyc gleboko do szuflady..tak pisze na przyszlosc..

Napisano

chcialam napisac, ze moja nowa karta GC jest juz w produkcji :) alez sie ciesze!!!

dziekuje wszystkim za pomoc (szczegolne podziekowania dla sly6 i Pani Kariny).

p.s. - dla zainteresowanych - na rozmowe o Green Card zabralam mnostwo naszych wspolnych zdjec, co do wspolnych dokumentow to mielismy tylko nasze wspolne konta w bankach i ubezpieczenie samochodu.

Napisano

10 dni i sie wszystko wyjasnilo

cos mi sie zdaje ze te 10 dni bylo z tych nadluzszych

no ale dobrze ze jest w produkcj karta i nie dlugo ja dostaniesz :)

• 4 lata później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...