sly6 Napisano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 sprawa z tymi dniami to tak jak z pobytem 6 miesiecznym i powrot do USA szybko i teraz na kogo trafimy,jak sie bedziemy tlumaczyc to albo Nas wpuszcza lub tez nie I dlatego tez mowi sie ludziom ze jak moga to niech odczekaja ile sie da aby zmiejszyc % odmowy Bo samo wyjscie za maz po krotkim okresie czasu moze wyjsc jak przekonasz urzednika ze slub byl spontaniczny i ze nie wlecialas na wizie turystcznej aby takie cos zrobic ...no ale to juz sama wiesz jak napisalas. tak jak napisalem wczesniej slub to jedno a papiery to znow cos innego ,bo bedziesz musiala pokazac ze macie cos wspolnego itd
Aleksandra82 Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 Musisz takze wziac pod uwage to, ze moga ci wbic na lotnisku NO AOS itp. bo coraz czesciej to praktykuja i w takim przypadku to nie bedziesz w stanie niczego zalatwic w USA. Czasem warto dluzej poczekac i zalatwic wszystko tak jak powinno byc niz pozniej kombinowac i na koncu zalowac. Tak czy inaczej powodzenia zycze Pelasia, no nie załamuj! wbijają coś takiego na granicy? ja póki co trzęse dupą, że wbiją np 30 dni zamiast 6 miesięcy albo mnie w ogóle nie wpuszczą znając moją historię pobytów :/
sly6 Napisano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 oczywiscie ze takie cos wbijaja i nie ma tego za duzo ale takich przypadkow na tym forum troche juz bylo tutaj jest o tym temat: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...nowny+wlot'
Aleksandra82 Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 ok, dzięki, chyba znam już wszystkie za i przeciw, może rozważymy to podłe k1 albo po prostu zaryzykuję. Teraz jeszcze pozostaje znaleźć temat o wjeździe ze zwierzakiem.
sly6 Napisano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 a no musisz to rozwazyc co bedzie dla Ciebie dobre i korzystne. a co do zwierzat to jakie zwierze?kot,pies..i duzy ten pies? bo jak maly i bedzie mozna wejsc na poklad z nim to wezmiesz go a jak wiekszy to bedzie lecial w luku bagazowym..i tutaj tez sa tzw plus i minusy tego http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/vacation...ricted.xml#Pets
Aleksandra82 Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 ni, dwie fretki w transporterze w środku kabiny. bodajże 100 euro w lufthansie za 7kg transporter. tyle,że chyba będzie trzeba powiedzieć na granicy, że to prezent, a nie że moje :/ bo kto mi w podróż turystyczną w październiku ze stworami uwierzy jeszcze jedno, jeśli wybiorę wersję ślubu na turystycznej, to do samego dnia ślubu nic nie mogę złożyć/wysłać, prawda?
sly6 Napisano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 ale co wysylac> a jesli chodzi legalizacje pobytu itd to nic nie mozesz ...nawet bedac na k-1 nie mozesz wyslac pewnych dokumentow na legalizacje pobytu a tym bardziej na wizie turystycznej co do tych fretek to dlaczego ktos ma Ci nie wierzyc,jak spelnisz warunki USA to wlecisz znimi bo jestes z nimi przywiazana i juz
pelasia Napisano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 Aleksandra82 czasem bez ryzyka zycie jest nudne Lec z mysla, ze wszystko bedzie dobrze, nie placz sie w zeznaniach, miej usmiech na twarzy, a jak juz cie wpuszcza to bedziesz sie martwic o reszte. Nie ty pierwsza i nie ostatnia wezmiesz slub na turystycznej w krotkim okresie czasu. Wazne aby im udowodnic ze sie kochacie i chcecie byc razem. Znam przypadek dziewczyny ktora wyszla za faceta 25 lat starszego od siebie i zalatwianie jej papierow trwalo okolo 1,5 roku bo immigration nie chcialo jej uwierzyc, ze wyszla za maz z milosci za faceta ktory jest dwa razy starszy od niej ( dziewczyna z w&T, chyba ukrainka), grali z czasem jak mogli i po niecalych 2 latach walki, dali jej karte bo nie mieli chyba dowodow. A to czy wyszla za maz dla papierow to chyba nikt nigdy sie nie dowiedzial... Badz pozytywniej mysli!
czypar Napisano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 a ja wyszlam za maz tydzien po przylocie na turystycznej i nie mialam zadnych problemow interview zajelo mi 10 min a caly czas oczekiwania z jednym rfe (z mojego niedopatrzenia) 4 miesiace
gocharynka Napisano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 Ja wyszlam za maz 3 tygodnie po przylocie i mialam drugie interview gdzie byly zadawane szczegolowe pytania o nasze zycie prywatne, a wszystko dlatego, ze za szybko byl slub po przylocie i urzednik stwierdzil, ze to tylko dla legalizacji. Wszystko sie dobrze skonczylo i dzies juz jestem posiadaczka 10 letniej GC oczywiscie wczesniej mialam 2 letnia GC. Widac z tego ze co stan to obyczaj
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.