sly6 Napisano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2011 a chociaz poczytales strone Lufthansy co mozesz wziasc i uzywac pod czas podrozy , w samolocie? kolejna sprawa to jesli ten inhalator jest na recepte a nie masz pewnosc ze w USA nie zostaniesz wezwany na dodatkowa kontrole to wtedy miej recepte-zaswiadczenie o tym ze to jest dla Ciebie oraz ze go uzywasz..
america Napisano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2011 Cześć, ja lecę 24 czerwca Lufthansą WARSZAWA-FRANKFURT-CHICAGO trochę się obawiam tego Frankfurtu, gdyż moja znajomość języków obcych nie jest za bardzo zadowalająca, ale wielkie dzięki za wasze porady, bardzo mi pomogły
marcin1 Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 witam was moi kochani.... iż mój pierwszy lot zbliża sie wielkimi krokami trzeba pomalu myslec o zrobieniu ( wydrukowaniu) wszystkich formularzy...wiec ze tak spytam ( upewnie sie ) druk w rzeszowie : boarding pass czy jakos tak frankfurt-ny: I-94,deklaracja celna ,APIS(?) Czy to wszystko czy cos przeoczylem ? bylbym wdzieczny za pomoc i ewentualnie za jakies wskazowki ( chcialbym to wszystko wydrukowac i wypenic w domu,a gdy bede lecial po prostu przepisac to na ich druki)
Joanna30 Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 Boarding passa sobie nie wydrukujesz. No, chyba że odprawisz się online Przykładowy druk I-94 i deklarację celną możesz sobie wydrukować. Na pokładzie dostaniesz druki, to sobie przepiszesz wszystkie dane. Formularz APIS możesz sobie wydrukować i wypełnić. Oddasz na odprawie.
marcin1 Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 okej dziekuje joanna 30 ) to tak boarding pass= rzeszow ? deklaracja celna=rzeszow? boarding pass=frankfurt? I-94=podczas lotu do USA ? APIS=podczas lotu do USA deklaracja celna=na lotnisku we frankfurcie ?
Joanna30 Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 Boarding pass odstaniesz w Rzeszowie na oba odcinki lotu (Rzeszów-Frankfurt, Frankfurt-USA). APIS oddasz przy odprawie w Rzeszowie. I-94 i deklarację celną dostaniesz podczas lotu Frankfurt-USA. Bliżej końca tego lotu
marcin1 Napisano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2011 czyli APIS i boarding wypeniam tylko raz i dostaje ja w Rzeszowie ? a I-94 i deklaracja celan bedzie w samolocie do USA ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.