sly6 Napisano 20 Marca 2015 Zgłoś Napisano 20 Marca 2015 z tego co czytam tutaj i nie to nie ma za duzej roznicy stres a raczej radzenie sobie z nim tego nie ucza na studiach,tego sie uczymy w zyciu swoim
haneczka019 Napisano 22 Marca 2015 Zgłoś Napisano 22 Marca 2015 Nie ale ci z podstawowym spala sie po byle pytaniu. Co za bzdury.
Morav Napisano 22 Marca 2015 Zgłoś Napisano 22 Marca 2015 Ci z podstawowym są bardziej wyszczekani i pewni siebie niż 90% ludzi po studiach, a stresu nie czują bo i tak zazwyczaj nie mają nic do stracenia Poza tym myślę, że jakbyś był spawaczem/budowlańcem po zawodówce i bez rodziny w Polsce, to byś nie dostał wizy, bo z takim fachem, to robotę w 3 dni byś w Stanach znalazł (ale mogę się oczywiście mylić)
olmeca Napisano 22 Marca 2015 Zgłoś Napisano 22 Marca 2015 Nawiązując do wcześniejszego opisu wizyty w ambasadzie zastanawiam się czy mając trzy palce mniej w dłoni wizę gość dostał, czy został odrzucony To mi właśnie podchodzi pod te teorie o wykształceniu itp. W końcu "Klient w krawacie jest mniej awanturujący się"
Lx13 Napisano 22 Marca 2015 Zgłoś Napisano 22 Marca 2015 Oj zabolało co po niektórych, ale take sa realia. No chyba ze wierzycie w równość i takie duperele.
olmeca Napisano 22 Marca 2015 Zgłoś Napisano 22 Marca 2015 Oj zabolało co po niektórych, ale take sa realia. No chyba ze wierzycie w równość i takie duperele. Wykształcenie mnie wali, ważne jakim jesteś ludziem na codzień. Mnie interesuje stosunek palców do ilości odmów promesy Jak jest ktoś z mniejszą ilością palców niż 20 to niech się przyzna, za którym razem dostał wize.
Lx13 Napisano 22 Marca 2015 Zgłoś Napisano 22 Marca 2015 Mnie tez, ale tego co wydaje wizy juz nie. Podam przykład ale od Kanady. Oni wydają tzw wizy dla emerytów i tam jest wprost napisane ze osoby z wyższym wykształceniem maja większe szanse niż np były kierowca ciężarówki. Przykład z Kanady, ale czemu w USA miało by być inaczej? Zreszta ja sie odnoszę nie do samego faktu przyznawania wiz osobom bez wykształcenie, ale do faktu ze takie osoby często: 1. Nie potrafią wypełnić wniosku wizowego poprawnie,albo wypełnić go wogole; 2. Spalają sie przy pierwszym trudniejszym oraz niestandardowym pytaniu. Niestety praca fizyczna bez możliwości wytężenia umysłu zbiera spore żniwa - pewnie jakies 80% wszystkich odmów.
sly6 Napisano 22 Marca 2015 Zgłoś Napisano 22 Marca 2015 Lx13 to teraz to juz dales po garach wiecej takich postow i bedzie milo,wesolo od kiedy to Ty jestes na forach ze widzisz ze osoby z wyksztalceniem wyzszym nie maja problemow z wypelnianiem wnioskow,pytaniami roznymi ja widze to po prawie 50% tych co maja wyzsze jak i mniej niz wysze wyksztalcenie i tak jest od wielu,wielu lat a co do Kanady to tez jestes w bledzie,minely juz te czasy ze miales wyksztalcenie wysze ze wiza byla w kieszeni jak kto nazwales kierowcy ciezarowki,dostana szybciej wize na pobyt staly niz osoba co ma wyksztalcenie wyzsze a nie ma szukanego zawodu.,doswiadczenia wyzsze wyksztalcenie pomagalo duzo w latach 90-tych i dlatego tez wiele bylo artykulow jak kto w Kanadzie ludzie np lekarze rozwoza pizze,jezdza na taksowce . Kanada wyciagnela wnioski i teraz jest roznie juz z tym a te tzw wizy dla emerytow to co masz na mysli? jak posiedzisz na tym np forum to zobaczysz nie takie kwiatki ktore osoby pisza po studiach roznych i wtedy co powiesz?przeciez skonczyli studia nie pracuja fizycznie
Lx13 Napisano 23 Marca 2015 Zgłoś Napisano 23 Marca 2015 Sly, sa studia i studia. Wyższych szkół nie wiadomo czego gdzie dyplom sie kupuje studiami nazwać nie można
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.