truski27 Napisano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2017 Hej no to teraz moja kolej opisania wizyty w Warszawie mieliśmy na 9 wpuszczono nas o 8:30 , wiadomo w pierwszej kolejności to co zawsze czyli kontola itd. Dostaliśmy numerek 27. Otwarte były dwa okienka widać było w nich dwóch konsulów którzy wszystkim wizy dawali. Za chwilę otworzyło się kolejne okienko w którym siedziała Pani konsul. W głębi duszy modliłam się żeby do niej nie trafić ale jak sobie wyliczyłam że jak za chwile okienko drugie sie nie zwolni to załapiemy się do tej właśnie Pani.. i bam! mówisz i masz hehe podchodzimy ( ja byłam z partnerem ) uśmiechamy się i dzień dobry.. Pani odpowiada i odrazu pyta jaki cel wizyty? Odpowiadam turystycznie i odwiedziny u rodziny... Pyta się czy to nasza wspólna rodzina ja mówie że nie to moje rodzeństwo.. kolejne pytanie kim dla siebie jesteśmy...- jesteśmy parą. Pytanie czym się ja zajmuję... kolejne a czym sie Pan zajmuje )gdzie była Pani poza Europą... potem jak sie dowiedziała że dwa razy byłam w Stanach spytała ile tam siedziałam. Pozniej sie spytała w jaki sposób rodzeństwo otrzymało swój status w USA i to moze być pomocne dla niektórych siostra wzieła kiedyś ślub, a brat wygrał w loterii zieloną kartą. Pózniej spytała ile jesteśmy razem ja odpowiedziałam 14 lat... a Pani konsul z wielkim zdziwieniem i uśmiechem Fourteen years???!!! a ja mowie no tak potem coś tam mój chłopak zażartował i kolejne pytanie było ile lat mieszkamy razem opowiedź 11 Gratuluje wiza została przyznana. Nie pytałam nawet na ile. Wszystko trwało 30 min o 9 byliśmy już po wszystkim Więc tak jedyne co mnie tu trzyma to chłopak ponieważ rodzice nie żyją a rodzeństwo moje w Stanach ... dziś po dwóch dniach oby dwoje paszporty w ręku na 10 lat. Byłam szczera żadnych dokumentów ze sobą nie miałam dodatkowych oprócz to co wymagane Powodzenia wszystkim!! Jakby ktoś miał jakieś pytania to zapraszam na priv
steko18 Napisano 16 Września 2017 Zgłoś Napisano 16 Września 2017 hej mam krótkie pytanko w związku iż pociąg przyjeżdża prawie na styk a to jest ostatnia godzina 8:30(wizyta w konsulacie) możliwa do wyboru jakie jest dopuszczalne spóźnienie? 10-20min?
quarterback87 Napisano 16 Września 2017 Zgłoś Napisano 16 Września 2017 Najlepiej żadne. Spóźniajac się, "się wychylasz poza szereg". I przyciągasz większą uwagę. Jak Ci się nie pali to poczekaj na lepszy termin.
steko18 Napisano 16 Września 2017 Zgłoś Napisano 16 Września 2017 dzięki za szybką odpowiedź co ciekawe dałem opcje "przełożenie spotkania" i pojawiła się godzina 9:30 ( której wcześniej nie było)
quarterback87 Napisano 16 Września 2017 Zgłoś Napisano 16 Września 2017 Poklikaj jeszcze trochę to może wyjdzie tak, że to konsul Cię osobiście odwiedzi. A tak na serio, to terminy spotkań mogą się zmieniać z godziny na godzinę. Powodzenia na rozmowie.
sly6 Napisano 17 Września 2017 Zgłoś Napisano 17 Września 2017 12 godzin temu, steko18 napisał: hej mam krótkie pytanko w związku iż pociąg przyjeżdża prawie na styk a to jest ostatnia godzina 8:30(wizyta w konsulacie) możliwa do wyboru jakie jest dopuszczalne spóźnienie? 10-20min? ludzie tak sie spozniaja i faktycznie lepiej tak sie nie spozniac lecz zycie pokazuje jak jest i czasami nie da rady inaczej.
MarQueS Napisano 19 Września 2017 Zgłoś Napisano 19 Września 2017 Dziś byłem umówiony o 8:00 w W-wie, całość trwało 35 min. Cel podróżyCzym się zajmuję Jak długo pracujęJakie miasto będę w USA i ile dni Czy byłem kiedyś w USACzy mam rodzinę w USAJakie kraje byłemWiza przyznana i konsul życzy miłego pobytu.Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
kismet75 Napisano 22 Września 2017 Zgłoś Napisano 22 Września 2017 Własnie jestem po rozmowie w ambasadzie w Warszawie.Byłem na rozmowie wspólnie z córką 18 lat poszło w miarę szybko . Pytania: -cel podróży -czy byłem wcześniej w USA -pytanie o pracę -w jakich krajach wcześniej byłem -kim jest osoba dla mnie do której jadę - do jakiego miasta chcę jechać w USA -przewidywany czas pobytu w USA Po tych kilku pytaniach konsul popstrykał troszkę w komputerze po czym z uśmiechem oznajmił , że wizy zostały przyznane i witamy w Stanach Zjednoczonych
kismet75 Napisano 25 Września 2017 Zgłoś Napisano 25 Września 2017 Dziś wizy odebrane od kuriera w obu przypadkach 10 lat ważności .U mnie jest jedna gwiazdka u córki dwie .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.