Gość Napisano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Witam!! byłem dziś z dziewczyna po wizę w Krakowie (ja mam wizę, ona tylko się starała), wcześniej miała już odmowy. Dostała wizę jednokrotna na 3 miesiące, czas się zgrywa bo chcemy lecieć w październiku. Tylko pytanie co dalej? Jeśli chcielibyśmy lecieć na następne wakacje to musi się starać o wizę znowu, czy gdyby polska weszła do ruchu bezwizowego mogłaby już jechac nie starając się o wizę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzecze1 Napisano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Września 2019 37 minut temu, camll napisał: Witam!! byłem dziś z dziewczyna po wizę w Krakowie (ja mam wizę, ona tylko się starała), wcześniej miała już odmowy. Dostała wizę jednokrotna na 3 miesiące, czas się zgrywa bo chcemy lecieć w październiku. Tylko pytanie co dalej? Jeśli chcielibyśmy lecieć na następne wakacje to musi się starać o wizę znowu, czy gdyby polska weszła do ruchu bezwizowego mogłaby już jechac nie starając się o wizę? Potem, tak jak wszyscy w ruchu bezwizowym, zaaplikuje o ESTA. W aplikacji zaznaczy, ze w przeszlosci odmowiono jej wizy, i... zobaczy co system zwroci. Albo bedzie ESTA, albo bedzie koniecznosc pojscia do konsulatu po nowa wize. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Aha, czyli to też sposób na zmniejszenie odmów - dawanie wiz na krótki okres czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzioszek Napisano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Byłem wczoraj po wizę w Krakowie. Mój "ojciec" wyjechał do USA na turystycznej B2 w 2002 roku i wrócił dopiero w tym roku. Od około 2010 roku w ogóle nie utrzymywaliśmy kontaktu. Powiedziałem o tym konsulowi, bo z resztą sam dopytywał (miał "tatę" w systemie). Dostałem wizę na 10 lat, konsul w temacie ojca stwierdził, że "to było dawno" i moja wiza została przyznana. I cieszę się, bo złych zamiarów nie mam. Jak widać - nie ma zasady :-) Tak więc w styczniu pierwszy raz Ameryka na dwa tygodnie. Nie mogę się doczekać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.