sly6 Napisano 19 Marca 2011 Zgłoś Napisano 19 Marca 2011 no i masz kolejny plus,ze wyjdzie to ok a jak nie to moze kolejnym razem wyjdzie,takie czasami myslenie duzoo daje .wiele razy ktos tak pisal na forum a potem pisal ze wiza jest i tego Ci zycze jak bedziesz po rozmowie to napisz jak bylo ,zobacz po osobach jak im szlo z wizami ale pamietaj ze jak zobaczysz ze pare osob wizy nie otrzymalo z tego samego okienka co Ty masz isc to Ty sie starasz o wize a ze komus wizy nie dali to moze byc wiele odpowiedzi dlaczego..sam mialem takie doswiadczenie ze po klotni przy okienku takie malzenstwo i ja wize otrzymalo a strach mialem jak podchodzilem ze cos nie tak pujdzie
marcin1 Napisano 19 Marca 2011 Zgłoś Napisano 19 Marca 2011 aa i jeszcze jedna sprawa co do nazwiska: nazwisko mam po mamie a tato ma inne ( tzn tam we wniosku mamy nazwisko jest inne i taty jest inne ) mama zmienila mi nazwisko po kilku miesiacach po moim urodzeniu no i tu moje pytanie czy konsul moze sie przyczepic mamy ze chce mnie np.wywyiesc z kraju czy mam wziasc jakies no nie wiem zaswiadczenie bo nie wiem jak to zalatwic ( mama jak dzownila to wlasnie o tym byla mowa o zgodzie drugiego rodzica a tato mieszka daleko )
sly6 Napisano 19 Marca 2011 Zgłoś Napisano 19 Marca 2011 masz miec takie zaswiadczenie na rozmowie ,czy tez przy wylocie do USA? bo jesli tak powiedzieli tzn ze tak ma byc .. kazdy notariusz bedzie o tym wiedzial jak sie pisze takie cos i jak.
marcin1 Napisano 19 Marca 2011 Zgłoś Napisano 19 Marca 2011 kurcze tylko teraz jest taka sprawa moj tato jest chory (psychika musiadla) i jest ubezwlasnowolniony przez brata czyli do notariusza mam sie udac z jego bratem a moim wujkiem tak ?? bo on odpowiada tak jakby za niego
sly6 Napisano 19 Marca 2011 Zgłoś Napisano 19 Marca 2011 a no tak jest jak piszesz,ze brat musi isc i przedstawic dokumenty u notariusza i zobaczysz co napisze i jak poczytaj tez ten post-temat http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=17345&hl=
marcin1 Napisano 19 Marca 2011 Zgłoś Napisano 19 Marca 2011 dzieki slay z tego co widze to lepiej miec takie cos bo nigdy nic nie wiadomo,no ale popatrzmy jezeli bym dostal wize i dajmy ze jestem juz na lotnisku w NY to urzednik bedzie sie mnie wypytywal o takie rzeczy ?? (ogolnie z angielskiego mam 5 ale wiecie jak to jest gadac z kims w realu po angielsku ) no wiesz czy bede mu to musial jakos tlumaczyc czy tylko ten dokument od notariusza przetlumaczyc na jezyk angielski ?? ( powiem jeszcze ze o wize ubiegam sie z mama ,ja chce leciec na wakacje a mama chce poleciec na swieta )
sly6 Napisano 19 Marca 2011 Zgłoś Napisano 19 Marca 2011 tlumaczenie tego dokumentu starczy wrazie jak by bylo jakies ale .. a odpowiadac bedziesz po co lecisz,na jak dlugo ..
Maizy Napisano 20 Marca 2011 Zgłoś Napisano 20 Marca 2011 Swoją wizytę w konsulacie w Krakowie (27.01) wspominam bardzo dobrze. Wszystko przebiegło bardzo szybko. Pani Konsul pytała o to, gdzie mieszkają moi rodzice, co robią, do kogo lecę, na ile i gdzie się uczę oraz kiedy kończę szkołę. Jedyny fakt, który mnie rozczarował to wiza tylko na dwa lata, czytałam, że większość z was dostaje na pięć lat... ale dobre i to
sly6 Napisano 20 Marca 2011 Zgłoś Napisano 20 Marca 2011 Maziy a sa tacy ze dostaja na 10 lat no ale wazne ze wiza jest i mozna leciec .. I teraz jesli do tych 2 lat nie bedziemy w ruchu bez wizowym to uwazaj ile bedziesz za 1 razem w USA ,bo jak sie pisze 2 miesiace w ds 160 a jest sie np 4-5 miesiecy to moze byc potem problem z kolejna wiza.bo sie pisze jedno a robi sie cos innego ..
Maizy Napisano 20 Marca 2011 Zgłoś Napisano 20 Marca 2011 Wpisałam we wniosku miesiąc, będę nawet krócej, bo wracam po trzytygodniowych wakacjach do Polski Tak się tylko zastanawiam, czy to, że dostałam wizę na dwa lata ma coś wspólnego z tym, że kończę liceum właśnie za dwa lata.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.