Sly Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Majac wize turystyczna wcale nie potrzebujesz tutejszego prawa jazdy, jesli oczywiscie wybierasz sie turystycznie:) Zrob sobie w Polsce miedzynarodowe prawo jazdy (to jest tylko papier do wypelnienia i oplata do wniesienia-na podstawie twojego biezacego prawa jazdy w PL oczywiscie) i po problemie. Bedziesz mial wazne na okres ok 2 lat-conajmniej kiedys tak wydawali. Chybaze nie masz nawet polskiego, to kicha. Zamiast kombinowac co by tutaj/gdzie by tutaj wyrobic jakies prawko, rusz pupe i wyrob sobie w Polsce:) Minal rok czasu...ciekawe czy prawo jazdy jest:) Hej, a czy wiesz moze jak wyglada kwestia kiedy ma sie prawo jazdy wloskie i jest sie na wizie H? Czy to jest podobnie jak z polskim..ze trzeba zamienic jakos na miedzynarodowe i na takim jezdzic? Co prawda do tej pory nie mialam problemu np.z wypozyczeniem tam samochodu, ale zastanawiam sie, czy musze dopelnic jeszcze jakis formalnosci? Wyjezdzam za miesiac i wolala bym sie nie wracac do Polski z powodu prawka.. z gory dziekuje za wszelkie wskazowki
Jackie Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Będziesz w Colorado czy w innym stanie?
Sly Napisano 22 Września 2016 Zgłoś Napisano 22 Września 2016 Będziesz w Colorado czy w innym stanie? Colorado!
sonia1982 Napisano 26 Września 2016 Zgłoś Napisano 26 Września 2016 moze mozesz zdac prawko w usa?ja tak zrobilam nie jestem pewna czy twoja wiza na to pozwala ale zdac prawko tutaj jest bardzo prosto i tanio.
RobertNYc Napisano 27 Września 2016 Zgłoś Napisano 27 Września 2016 moze mozesz zdac prawko w usa?ja tak zrobilam nie jestem pewna czy twoja wiza na to pozwala ale zdac prawko tutaj jest bardzo prosto i tanio. Tak, ale po warunkiem ze posiada się legalny pobyt w USA.
Sly Napisano 27 Września 2016 Zgłoś Napisano 27 Września 2016 Tak, ale po warunkiem ze posiada się legalny pobyt w USA. legalny w sensie wiza? GC czy...? Zdecydowanie nie zamierzam pytac o 'legalizacje' mojego wloskiego prawo jazdy bedac nielegalnie
sonia1982 Napisano 28 Września 2016 Zgłoś Napisano 28 Września 2016 Ja musialam zdawac prawko w USA, mialam prawko z UK ale I tak kazali mi zdawac oba testy zeby dostac USA....tak na marginesie...
ilon Napisano 28 Września 2016 Zgłoś Napisano 28 Września 2016 Ja w MD tez musialam zdawac. Ale warto zaznaczyc, ze te testy to chyba przedszkolak by zdal
sonia1982 Napisano 4 Października 2016 Zgłoś Napisano 4 Października 2016 no tak test byl bardzo prosty....przeczytalam ulotke do egzaminu dzien wczesniej wieczorem i nastepnego dnia zdalam....ale Amerykanin obok co zdawal mial duze problemy z testem.... i po 5 miunatach zrezygnowal...tak wiec chyba my Polacy jestesmy do wiekszych wyzwan przygotowani...
andyopole Napisano 4 Października 2016 Zgłoś Napisano 4 Października 2016 Ja zdałem znając cztery słowa po angielsku. Gdy na końcu wyskoczył napis w rodzaju: you have passed test nie wiedziałem co to znaczy. Tylko zielony kolor okienka pozwalał przypuszczać ze chyba jest dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.