Rademedes Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Takie wymagania ma Kanada jak przyjezdza sie na stale, tez wymagaja ze wszystkich krajow w ktorych spedzilo sie pol roku i wiecej.
bartolomeo212 Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Ja się zastanawiam się jak to jest z tymi ślubami ??? czy znajdę kobietę z którą ożenię się "za kasę" i czy łatwo o to (oczywiście teoretycznie)... Druga sprawa to czy łatwo znaleźć żonę ? Jak Amerykanki spoglądają na polaków ??? jak coś wiecie to dajcie znać pozdro
katlia Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Pewnie ze latwo ozenic sie za kase. Amerykanki stoja w kolejkach aby poznac polakow bez papierow i bez pracy! Polacy ktorzy oczekuja ze zona to zarobi, ugotuje, posprzata, popierze, dzieci wychowa - caly czas bedac oczywiscie piekna, upielegniowana i sexy. Przyjezdzaj, bedzie super!
sly6 Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Katlia to samo mialem napisac od tego nalezy zaczac pranie,gotowanie a do tego opieka nad dziecmi,..
AvaNewJersey Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Zeby ludzie wiedzieli ze to nie jest tak latwo zalegalizowac pobyc. Rodziny nieraz calymi latami czekaja. A amerykanki nie poleca na polaka czy kogokolwiek innego "Fresh off the Boeing" (Nie zeby cos bylo zlego z polakami)
Jackie Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Pewnie ze latwo ozenic sie za kase. Amerykanki stoja w kolejkach aby poznac polakow bez papierow i bez pracy! Polacy ktorzy oczekuja ze zona to zarobi, ugotuje, posprzata, popierze, dzieci wychowa - caly czas bedac oczywiscie piekna, upielegniowana i sexy. Przyjezdzaj, bedzie super! Potrzebowalam tego Dawno się tak nie uśmiałam
ilya_ Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Pewnie ze latwo ozenic sie za kase. Amerykanki stoja w kolejkach aby poznac polakow bez papierow i bez pracy! Polacy ktorzy oczekuja ze zona to zarobi, ugotuje, posprzata, popierze, dzieci wychowa - caly czas bedac oczywiscie piekna, upielegniowana i sexy. Przyjezdzaj, bedzie super! To już raczej polskie kobiety sa bardzo atrakcyjne wsród amerykanskich mezczyzn. Polka potrafi ugotowac, uprac, posprzatac, pozmywac, itp,itd [bez obrazy kolezanki]
Jackie Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 To już raczej polskie kobiety sa bardzo atrakcyjne wsród amerykanskich mezczyzn. Polka potrafi ugotowac, uprac, posprzatac, pozmywac, itp,itd [bez obrazy kolezanki] Amerykanki też potrafią, ale uważają że skoro pracują zawodowo, to prace domowe powinny być dzielone po połowie. Muszę też nadmienić że w okresie gdy: zmarł mi mąż zostałam bez pomocy z jedenastoletnim synkiem pracowałam na cały etat za psie pieniądze (by zaklepać sobie miejsce gdy skończę szkołę pielęgniarską) chodziłam na caly etat do szkoły generalnie spałam po 4 godz. na dobę i leciałam na pysk koleżanki Polki potrafiły wyskoczyć mi z tekstem "Powinnaś bardziej zadbać o paznokcie". Jestem fanką dbania o siebie, ale to już była przesada... Na placu zabaw od razu poznać Polski/Rosjanki/Ukrainki. Mają pełen makijaż i ubrane wyjściowo. Nie ma w tym nic złego, ale jednak to inna kultura niż w USA.
katlia Napisano 25 Maja 2013 Zgłoś Napisano 25 Maja 2013 Moja corka (zupelnie amerykanskie dziecko) kiedys zapytala mnie czy jest cos takiego jak polka z naturalnym kolorem wlosow.
Anubis Napisano 25 Maja 2013 Zgłoś Napisano 25 Maja 2013 To już raczej polskie kobiety sa bardzo atrakcyjne wsród amerykanskich mezczyzn. Polka potrafi ugotowac, uprac, posprzatac, pozmywac, itp,itd [bez obrazy kolezanki] No schodzimy poniekąd z tematu, ale: amerykańscy męzczyzni sami to potrafią i nie zwalają na żony. Inna mentalność i zwyczaje. Młodzi Amerykanie nie przechodzą z rąk mamusi w rece żony jak to bywa w Polsce ale usamodzielniają się podczas/po studiach i przyuczają się gotowania, sprzątnia itd. z konieczności. W małżeństwie przejmują połowę domowych obowiązków, bo żony też pracują zawodowo. A te potrafiące gotować, prać i sprzątać Polki (lub szęściej Latynoski) angażują na gosposie jak obrosną trochę w piórka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.