Nina7 Napisano 11 Września 2012 Zgłoś Napisano 11 Września 2012 Moja znajoma dostaje regularnie paczki od rodziny w USA, są w nich m.in. słodycze i inne artykuły spożywcze (przeważnie takie, których nie ma raczej w Polsce) i z tego co pamiętam, chyba tylko raz coś dziwnego stało się z truflami, takimi czekoladowymi (swoją drogą tutaj akurat się uśmialiśmy, bo były Made in Belgium) - skleiły się w jedną masę i nie dało się tego jeść. Reszta w zupełnie normalnym stanie, jak prosto ze sklepu. Paczki przychodzą drogą morską, Polamerem właśnie, także myślę, że nie masz się czego obawiać.
adka0401 Napisano 11 Września 2012 Zgłoś Napisano 11 Września 2012 Nie wiem czy wiesz, ale słodycze są już dostępne w Polsce bez kartek. serio? SZOK! Moja znajoma dostaje regularnie paczki od rodziny w USA, są w nich m.in. słodycze i inne artykuły spożywcze (przeważnie takie, których nie ma raczej w Polsce) i z tego co pamiętam, chyba tylko raz coś dziwnego stało się z truflami, takimi czekoladowymi (swoją drogą tutaj akurat się uśmialiśmy, bo były Made in Belgium) - skleiły się w jedną masę i nie dało się tego jeść. Reszta w zupełnie normalnym stanie, jak prosto ze sklepu. Paczki przychodzą drogą morską, Polamerem właśnie, także myślę, że nie masz się czego obawiać. dzieki
sly6 Napisano 11 Września 2012 Zgłoś Napisano 11 Września 2012 ze ja takiej rodziny nie mam ,ktora by cos wysylala regularnie a nawet raz na jakis czas .. bo slysze ze po co,na co jak wszystko jest w Polsce
adka0401 Napisano 12 Września 2012 Zgłoś Napisano 12 Września 2012 u mnie pewnie na tej paczce sie skonczy akurat tak na swieta dojdzie .. Tak to juz jest jak ktos wyjezdza za granice i co chwile wiadomosci, no wysli mi cos z ameryki, no wysliiii
PannaDi Napisano 18 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2012 chcę przesłać torbę skurzaną do Polski. Rozumiem że najlepiej wpisać kwotę do 45dol mimo iż jest warta więcej aby nie było cła i że jako gift? Jak wygląda kwestia w przypadku gdy zaginie paczka?a torba jest warta o wiele wiele więcej? jest to w tym momencie moje ryzyko po prostu?Który przewoznik w końcu jest najlepszy? i około ilu dni/miesięcy będzie to szło do PL?
sly6 Napisano 19 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 Tak to jest Twoje ryzyko ,nikt Ci nie odda kasy za to... Masz pare mozliwosci,jak chcesz to miec w pare dni to od tego masz dhl i tym podobne firmy a tak jest polamer i podobne firmy ..poczta amerykanska
tinki Napisano 20 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2012 Ja wysylam przez DOMA, lotnicza 10-14 dni, dostawa do domu. Wysylam od 8 lat i jeszcze sie nie zdarzylo, ze paczka nie dotarla. W tamtym roku oprocz ciucchow wysylalam laptopa. Wszystko dotarlo na miejsce.
shmehr Napisano 27 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2012 Ludzie, ja od '87 roku otrzymuję paczki ze stanow (teraz juz sporadycznie), zawsze były w nich słodycze, ciuchy, gry na konsole, same konsole też, i nigdy się nie zdarzyło aby nałozyli na to cło. Raz czy dwa razy miała jedynie miejsce sytuacja, że ktoś wyjął coś z paczki, bodajże jedno opakowanie czekoladek, więc strata niewielka. Przez Poloneza paczka idzie jakieś 1,5 miesiąca.
andyopole Napisano 28 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 ze ja takiej rodziny nie mam ,ktora by cos wysylala regularnie a nawet raz na jakis czas .. bo slysze ze po co,na co jak wszystko jest w Polsce Sly6. daj adres to Ci cos wysle, nie obiecuje regularnosci ale ten jeden raz to zrobie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.