megan23 Napisano 20 Maja 2011 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 A jesli powiem, ze przesiedzialam swoj pobyt w Kanadzie i pracowalam na czarno, moga mi przez to nie wydac wizy? Mam i tak pieczatke w paszporcie, ze bylam w Kanadzie takze i tak nie moge sklamac.
sly6 Napisano 20 Maja 2011 Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 Co innego Kanada a co innego USA ale bedziesz musiala miec zaswiadczenie o niekaralnosci z Kanady. tutaj masz linka jak kto sie zalatwia i ile jest wazne http://www.usa.info.pl/board/Swiadectow-O-...ska-t16279.html moze cos doda Karina do tego.
karina Napisano 20 Maja 2011 Zgłoś Napisano 20 Maja 2011 Dlaczego wiza K3 nie jest ta dobra droga? Nie chcemy sie starac o Cr1, chcemy zaoszczedzic czas, ale liczymy sie tez z wiekszymi kosztami przy K3.Jakie moga byc powody abym nie otrzymala tej wizy? Czy jesli powiem prawde, ze przesiedzialam swoj pobyt w Kanadzie, moga mi zarzucic, ze pracowalam tam nielegalnie? Dziekuje Ci za odpowiedzi. przy kazdej wizie sa plusy i minusy. I przy kazdej wizie sa wydatki i liczy sie czas. Tyle, ze nie zawsze cos co sie wydaje szybsze, jest naprawde szybsze. Powinniscie przemyslec wszystkie 'za' i 'przeciw' i wtedy sie decydowac.
megan23 Napisano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2011 Witam ponownie. Chcialabym wrocic do tematu sprzed kilku miesiecy. Jestem juz po slubie z obywatelem usa. Narazie wyslal forme G-325. Wybieram sie po wize turystyczna aby odwiedzic meza. I moje pytanie, czy warto sie wogole o nia starac? Czy nie wplynie to negatywnie na nasz proces w przyszlosci? Zdaje sobie sprawe z tego, ze mam bardzo male szanse na turystyczna wize, ale mimo tego chce sprobowac. Chodzi tylko o to zeby mi to nie zaszkodzilo. Widzialam juz kiedys ten watek, ale nie moge go znalezc... Bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam serdecznie.
Jackie Napisano 21 Września 2011 Zgłoś Napisano 21 Września 2011 Wybieram sie po wize turystyczna aby odwiedzic meza. I moje pytanie, czy warto sie wogole o nia starac? Czy nie wplynie to negatywnie na nasz proces w przyszlosci? Zdaje sobie sprawe z tego, ze mam bardzo male szanse na turystyczna wize, ale mimo tego chce sprobowac. Chodzi tylko o to zeby mi to nie zaszkodzilo. W niczym nie zaszkodzi. Starać się wolno, to czy dostaniesz wizę to inna sprawa.
megan23 Napisano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2011 A jakie wedlug Ciebie mam szanse? Czy na moim miejscu zrobilabys tak samo? Z gory dziekuje...
Jackie Napisano 21 Września 2011 Zgłoś Napisano 21 Września 2011 A jakie wedlug Ciebie mam szanse? O ile wykażesz silne związki z Polską, to szanse masz. Czy na moim miejscu zrobilabys tak samo? Jechać turystycznie czy jechać po to by zalegalizować pobyt? Jeśli to drugie, to zastanów się czy warto. Mój mąż wjechał do USA na wizie turystycznej, i za namową mojego brata postanowiliśmy (już po przyjeździe) że zostaniemy w USA (ja byłam sponsorem). Tak więc podczas interview nic nie musieliśmy kręcić, powiedziałam prawdę - zmieniliśmy zdanie (mieli pod ręką zapis rozmowy mojego męża z konsulem, gdzie zapewnial że jedziemy wyłącznie w odwiedziny). Jak mówi ulubione powiedzonko moje i Kariny: jak kłamać to z głową.Planując zostanie w USA musisz być przygotowana na to, że urzędnik będzie (słusznie) podejrzewał wykorzystanie wizy turystycznej do zalegalizowania stałego pobytu i może (nie musi) być b. upierdliwy i znakomicie utrudnić cały proces.
megan23 Napisano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 21 Września 2011 Planując zostanie w USA musisz być przygotowana na to, że urzędnik będzie (słusznie) podejrzewał wykorzystanie wizy turystycznej do zalegalizowania stałego pobytu i może (nie musi) być b. upierdliwy i znakomicie utrudnić cały proces Masz na mysli urzednika juz w usa czy w Ambasadzie w PL? Czy to, ze moj proces w sprawie wizy imigracyjnej jest w toku, bedzie mialo pozytywny wplyw przy wizie turystycznej, czy wogole na to nie patrza?
kzielu Napisano 21 Września 2011 Zgłoś Napisano 21 Września 2011 Masz na mysli urzednika juz w usa czy w Ambasadzie w PL? Czy to, ze moj proces w sprawie wizy imigracyjnej jest w toku, bedzie mialo pozytywny wplyw przy wizie turystycznej, czy wogole na to nie patrza? I tu i tu. Wiza imigracyjna w toku to praktycznie 100% odmowa turystycznej, chyba że będziesz w stanie udowodnić że wrócisz.
sly6 Napisano 21 Września 2011 Zgłoś Napisano 21 Września 2011 na to pytanie jest ciezko odpowiedziec bo byly i sa osoby ze maja cos w toku i prawie maja miec rozmowe a nie dostaja wizy a sa takie ze sa na samym poczatku drogi po wize na pobyt staly i bez zadnego problemu dostaja wize turystyczna..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.