Skocz do zawartości

Dv 2013 Zgloszenie -Aplikacja ,pytania

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Przeglądałem forum ale nie odpowiedziałem sobie na swoje pytania mam nadzieję ze będziecie w stanie mi pomóc

Byłem w USA u kuzynki ponad 14 miesięcy 4 lata temu na wizie turystycznej 2x przedłużona gdzie za 2 razem długo czekałem na odpowiedz, musiałem wyjechać z USA do szkoły moja kuzynka dostała list po 4 miesiącach że wymagają dodatkowych dokumentów lub moja aplikacja będzie odrzucona. Byłem rok temu po nową wizę turystyczną wpisałem we wniosku prawdę i przyniosłem papier który mi wysłali, rozmowa trwała dość długo wizy nie dostałem ale konsul powiedział ze wszystko jest ok i mogę aplikować o nową wizę. Dodam ze uczyłem się angielskiego i nurkowałem na Florydzie podczas gdy moja rodzina przenosiła się do UK miałem wybór żeby pomieszkać w USA i tam przygotować się z językiem do nauki w UK. Moja kuzynka która tam mieszkała pracowała w tym czasie w high school przy programie dzieci z innych państw więc było mi to na rękę. Trochę zagmatwane heh ?

Drugie pytanie, w Polsce uczyłem się w Liceum ukończyłem 2 klasę po czym wyjechałem do USA i później wróciłem do UK gdzie poszedłem do College ukończyłem kurs roczny NVQ lv 2 IT obecnie robię następny kurs NVQ lv 3 drugi rok ? Help me !!! :))

Dzięki za podpowiedzi i powodzenia wszystkim !

• Odpowiedzi 438
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Chriss co do tego pobytu to jesli Konsul nie powiedzial ze masz zakaz wjazdu tzn ze nie masz ale nie dali Ci wizy bo np zrobisz to samo -ze piszesz jedno a potem dlugi masz pobytu w USA ,wiele osob ma podobne problemy z tym..

Kolejna sprawa to szkola a tutaj musisz zobaczyc co pisze w instrukcji i teraz jesli nie masz teraz ukonczonej szkoly sredniej to nie mozesz wyslac zgloszenia do loterii

a to co konczyles,skonczyles to jest ta szkola srednia czy jak kto mozna nazwac,co to jest ?

ps jesli masz te dokumenty ktore wtedy pokazales to wez je ze soba na rozmowe jesli wyslesz zgloszenie i zostaniesz zaproszony na rozmowe..

nie zagmatwane a ciekawe ze tyle Cie kuzynka trzymala .fakt moze spotkane ale nie zbyt czesto..

Napisano

To była tak wymiana gdy się wyprowadziliśmy z Polski mojej kuzynki rodzina mieszkała u mnie w domu wiec miałem taka okazje na miejscu dużo nurkowałem było super nie chciał się wracać miałem okazję to korzystałem :)) ...

To co ma skończone to kurs: NVQ lv/2 Pc servicing and networking

"NVQ to kurs zawodowy, nie da sie go robic bez praktyki zawodu. Inna opcja to znalezc prace i wtedy robic NVQ (choc na NVQ ci nie przyjma jak nie masz dogadanych praktyk), do bycia teaching assistant zadny kurs nie jest potrzebny - trzeba mieć tylko szczescie aby znalezc prace. Przed level 2-3 nic nie musisz miec, mozesz od razu robic level 3 - jak spelnisz warukni. Kazdy college te warunki ma inne"

Do tego robię obecnie kurs level 3 BTEC Extended Diploma Grpahic Design ostatni rok w czerwcu otrzymam dyplom

tutaj co dane kursy dają.

http://www.cityofbristol.ac.uk/content/view/229/344/

Do tego mam w Polsce ukonczone 11 lat edukacji !

Więc jak zostanę wylosowany to dyplom już z drugiego kursu będzie w moich rękach ! a może pierwszy wystarczy ? Dodam ze robiłem praktyki na zasadzie pomocy w organizacji portalu internetowego i bez problemu mogę zdobyć referencje od administratora strony www która jest zarejestrowaną firmą w USA!

Napisano

masz 2 wyjscia ze musisz miec srednia szkole jak wysylasz zgloszenie lub tez 2 lata min w zawodzie poszukiwanym na terenie USA

w instrukcji masz napisane jakie te zawody.

a teraz czy ten dyplom-szkola moze byc podciagnieta jako srednia szkola?bo moze byc tak ze zaplacisz za rozmowe ,zrobisz badania a Konsul powie nie wizie ..

Napisano

Właśnie nie wiem, sam już nie wiem co robić ? Jak uważasz że jeżeli podciągane te wykształcenie do średniego a konsul powie że nie akceptuje a zaprezentuje mu dyplom z czerwca 2012 to zaakceptuje to ?

Napisano

Emigum piszesz ze moglabym zmienic adres zamieszkania? ale to mozna tak? a co jak potem wylosuje i przyczepia sie czemu klamalam:) wiesz ze zdjeciem to nie jest problem ale mam klamac z adresem? moge wyslac z innego komputera z tym tez nie ma problemu tylko klamac?....... doradz Emigum:)

Napisano

oczywiscie ze mozna,mozna i 1000 zgloszen wyslac ale po co>?kto odpowie za takie cos?a no osoba co wysyla...

wiec Ewa bierzesz na siebie odpowiedzialnosc za takie cos i nie bedzie potem ze mogla nie robic

wybor nalezy do Ciebie.

Napisano

Emigum piszesz ze moglabym zmienic adres zamieszkania? ale to mozna tak? a co jak potem wylosuje i przyczepia sie czemu klamalam:) wiesz ze zdjeciem to nie jest problem ale mam klamac z adresem? moge wyslac z innego komputera z tym tez nie ma problemu tylko klamac?....... doradz Emigum:)

A zmienisz też datę urodzenia i miejsce?

Ciężko będzie uwierzyć, że w tym samym dniu, w tym samym mieście urodziły się dwie osoby o takim samym imieniu (imionach) i nazwisku ;)

No ale do stracenia nic nie masz wg mnie.

Napisano

Do stracenia ma to że w dowolnym momencie później - jeżeli by została wylosowana - będzie mogła stracić GC i zostać deportowana za material misrepresentation... Jak wykryją to wcześniej, to może mieć wpis że kłamała co zamknie jej drogę w późniejszych losowaniach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...