Bandian Napisano 19 Października 2011 Zgłoś Napisano 19 Października 2011 Takie pytanko nie zauwazylem czy bylo wczesniej zadawane. Czy studia w toku, w sekcji wyksztalcenia zaznaczac "Some University Courses" czy "High School Degree" ?
Joanna30 Napisano 19 Października 2011 Zgłoś Napisano 19 Października 2011 Zaznaczasz najwyższe wykształcenie jakie masz na chwilę obecną. Jeśli masz studia w toku, to zaznaczasz szkołę średnią, czyli High School Degree
sly6 Napisano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 19 Października 2011 w instrukcji jest napisane dokladnie ze zaznacza sie ten stopien wyksztalcenia ktory mamy ukonczony a nie w czasie lub tez w trakcie jego jestesmy...
emigum Napisano 20 Października 2011 Zgłoś Napisano 20 Października 2011 emignum a skad te pare milionow nie waznych zgloszen?czyzby kazdy mial zle zdjecie ,zle dane wpisal a moze sa tacy ze wysylaja po kilka razy i moze tez zgloszenia wysylaja z roznych adresow-ip czy tez zdjecia maja inne bo od listopada do konca kwietnia te dane sobie tak leza i nikt Ich nie sprawdza? No offense sly6, ale takich domniemań możemy snuć miliardy na dowolny temat. I tak naprawdę nie wiemy, czy przypadkiem twojego wniosku jakiś urzędas nie odrzucił, ponieważ nie podobała mu się twoja wredna gęba albo, że wyglądasz na terrorystę. Zważ również na szczególny przypadek Ewy25, której samodzielnie już udało się zmarnować swój los na loterii i nie mając nic do stracenia może - bez konsekwencji - spróbować wykorzystać potencjalną lukę. Co najwyżej odrzucą oba wnioski. ps. Najprawdopodobniej pierwsza weryfikacja wniosków polega na przepuszczaniu zdjęć przez porównywarkę podobną do tej jaką mają w policji. W przypadku wątpliwości urzędnik autorytarnie ocenia zdjęcia wydając ostateczny werdykt, czy to ta sama osoba... itd.. itd.. aczkolwiek minimalne szanse są zawsze lepsze niż szanse żadne.
Arlekin Napisano 20 Października 2011 Zgłoś Napisano 20 Października 2011 Witam! Mam pytanie dotyczące zdjęcia. Czy zdjęcie do aplikacji do loterii ma takie same wymogi jak do 'normalnej' wizy do us?
sly6 Napisano 20 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 20 Października 2011 Arlekin porownaj sobie zdjecia do wizy turystycznej oraz jaka ma byc fotka do zgloszenia masz opisane to na stronie Ambasady USA oraz w instrukcji do loterii
hanysOPP Napisano 21 Października 2011 Zgłoś Napisano 21 Października 2011 Witam Byłem ostatnia w Urzędzie Wojewódzkim,Pani miała program specjalny do robienia zdjęć do ZK.Wysłała mi te zdjęcia drogą mailową.No i zdziwiłem się bardzo kiedy zobaczyłem,że zdjęcie ma 1,04MB.Czy ktoś wie jak mogę zmniejszyć ten rozmiar??
sly6 Napisano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2011 chodzi pewnie o fotografa gdzie sie robi fotki do paszportu,,ta Pani nie wiedziala ile musisz byc kb aby takie zdjecie przeszlo? jest wiele programow takich za darmo ze mozesz je zmiejszyc ale musisz zobaczyc czy masz piksele ok tzn musisz miec 600 na 600...
hanysOPP Napisano 21 Października 2011 Zgłoś Napisano 21 Października 2011 Właśnie też mnie zastanawia to,że najprawdopodobniej jednak nie wiedziała.Tym bardziej,że powiedziała mi,że zamówili nie dawno program z USA właśnie do robienia zdjęć do ZK.Piksele są dobrze ustawione,rozszerzenie też ok.Wszystko ok tylko właśnie rozmiar zdjęcia jest zbyt duży. Na komputerach,jakichś programach itp to ja się kompletnie nie znam.Poprosiłbym o jakąś konkrętną nazwę programu
emigum Napisano 21 Października 2011 Zgłoś Napisano 21 Października 2011 Właśnie też mnie zastanawia to,że najprawdopodobniej jednak nie wiedziała.Tym bardziej,że powiedziała mi,że zamówili nie dawno program z USA właśnie do robienia zdjęć do ZK.Piksele są dobrze ustawione,rozszerzenie też ok.Wszystko ok tylko właśnie rozmiar zdjęcia jest zbyt duży. Na komputerach,jakichś programach itp to ja się kompletnie nie znam.Poprosiłbym o jakąś konkrętną nazwę programu Na początek spróbuj ichniego rządowego http://travel.state.gov/_res/flash/cropper/FIG_cropper.html A jak nie to np. Picasa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.