Skocz do zawartości

Dv 2013 Zgloszenie -Aplikacja ,pytania

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 438
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

pare razy bylo juz o tym pisane ,,ze co do kosztow to jest za rozmowe,tlumaczenie dokumentow jesli jest potrzeba oraz badania medyczne no i znaczki pocztowe i koperta ;)

I jesli odeslesz papiery ale nie zrobisz badan oraz nie bedziesz na rozmowie to koszta beda-znaczek oraz koperta :)

bo badania robi sie przed rozmowa oraz oplate za wize wnosi sie przed sama rozmowa juz w Ambasadzie :)

ps zrobisz komus prezent ladny nie idac na rozmowe :) bo wezma kolejna osobe z kolejki :)

Napisano

Witam,

Jestem na 2 roku studiów licencjackich, więc w przypadku wylosowania zostanie mi jeszcze rok studiów. Nie pracuje, utrzymują mnie rodzice i moje pytanie, jakie są szanse na pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku i otrzymanie zielonej karty? Dodam, że mam w Stanach wujka i kuzyna, u których już byłem na wakacjach 2 miesiące. W Stanach chce podjąć pracę i zacząć szkołe. O ile się nie myle to konsulowi podczas rozmowy trzeba udowodnić, że utrzymamy się w Stanach sami.

Napisano

Koszty znam, wszystko wiem, tylko jestem ciekaw jakie są moje szanse przy braku jakiejkolwiek pracy dotychczas, a co za tym idzie czy jest sens się w to "bawić" w przypadu wylosowania mojego numeru :)

Napisano

Oczywiscie, ze masz szanse, tylko dziwi mnie, ze ludzie, ktorzy nie maja pojecia o procedurach i wymaganiach zwiazanych z loteria, wysylaja zgloszenia.

Napisano

Po co się tak spinać? Znam wszystkie wymagania i procedury, wiem o co chodzi, zadałem tylko pytanie jake są szanse na pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku, może akurat ktoś jest/był w podobnej sytuacji.

Dziękuje za odpowiedź i życze powodzenia :)

Napisano

ja znam ale tez to pisze na forum w dawnych postach,,ze majac I-134 od kogos z USA mozna to podac na rozmowie,ze majac oferte pracy tak samo mozna pokazac na rozmowie ale co jest wazne aby wiedziec co sie chce robic i byc tego pewnym :)

Napisano

Oczywiscie, ze masz szanse, tylko dziwi mnie, ze ludzie, ktorzy nie maja pojecia o procedurach i wymaganiach zwiazanych z loteria, wysylaja zgloszenia.

hmm, wydaje mi sie ze z 95% skladajacych nie ma pojecia jak co wypelnic itp, jakie procedury, jakie dokumenty, jaka praca...nie kazdy siedzi przeciez na usa.info.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...