Yoshizaki Napisano 30 Marca 2012 Zgłoś Napisano 30 Marca 2012 a co się stanie gdy zostanę wylosowany odeslę papiery do usa, ale w trakcie np bym się rozmyślił i nie przyszedł na rozmowe ? pokrywam wszystkie koszty itp ? Dzięki
sly6 Napisano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 30 Marca 2012 pare razy bylo juz o tym pisane ,,ze co do kosztow to jest za rozmowe,tlumaczenie dokumentow jesli jest potrzeba oraz badania medyczne no i znaczki pocztowe i koperta I jesli odeslesz papiery ale nie zrobisz badan oraz nie bedziesz na rozmowie to koszta beda-znaczek oraz koperta bo badania robi sie przed rozmowa oraz oplate za wize wnosi sie przed sama rozmowa juz w Ambasadzie ps zrobisz komus prezent ladny nie idac na rozmowe bo wezma kolejna osobe z kolejki
Yoshizaki Napisano 30 Marca 2012 Zgłoś Napisano 30 Marca 2012 Dzięki a pytam czysto teoretycznie nie planuje się nie zjawić
byniu Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam, Jestem na 2 roku studiów licencjackich, więc w przypadku wylosowania zostanie mi jeszcze rok studiów. Nie pracuje, utrzymują mnie rodzice i moje pytanie, jakie są szanse na pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku i otrzymanie zielonej karty? Dodam, że mam w Stanach wujka i kuzyna, u których już byłem na wakacjach 2 miesiące. W Stanach chce podjąć pracę i zacząć szkołe. O ile się nie myle to konsulowi podczas rozmowy trzeba udowodnić, że utrzymamy się w Stanach sami.
Joanna30 Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Nie mylisz się. Ale może prześledź ten wątek i znajdziesz odpowiedź, jakie koszty trzeba ponieść, nim się pójdzie na rozmowę i w ogóle.
byniu Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Koszty znam, wszystko wiem, tylko jestem ciekaw jakie są moje szanse przy braku jakiejkolwiek pracy dotychczas, a co za tym idzie czy jest sens się w to "bawić" w przypadu wylosowania mojego numeru
Skalariak Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Oczywiscie, ze masz szanse, tylko dziwi mnie, ze ludzie, ktorzy nie maja pojecia o procedurach i wymaganiach zwiazanych z loteria, wysylaja zgloszenia.
byniu Napisano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 Po co się tak spinać? Znam wszystkie wymagania i procedury, wiem o co chodzi, zadałem tylko pytanie jake są szanse na pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku, może akurat ktoś jest/był w podobnej sytuacji. Dziękuje za odpowiedź i życze powodzenia
sly6 Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2012 ja znam ale tez to pisze na forum w dawnych postach,,ze majac I-134 od kogos z USA mozna to podac na rozmowie,ze majac oferte pracy tak samo mozna pokazac na rozmowie ale co jest wazne aby wiedziec co sie chce robic i byc tego pewnym
ilya_ Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Oczywiscie, ze masz szanse, tylko dziwi mnie, ze ludzie, ktorzy nie maja pojecia o procedurach i wymaganiach zwiazanych z loteria, wysylaja zgloszenia. hmm, wydaje mi sie ze z 95% skladajacych nie ma pojecia jak co wypelnic itp, jakie procedury, jakie dokumenty, jaka praca...nie kazdy siedzi przeciez na usa.info.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.