maciopa Napisano 13 Września 2011 Zgłoś Napisano 13 Września 2011 Osoby ubiegające się o wizę imigracyjną w charakterze członków rodziny muszą przekroczyć granicę razem z głównym aplikantem. Nie wiem ile czasu zajmie Twojej mamie całość procesu uzyskania białego paszportu (a jest on niezbędny aby nie utracić statusu rezydenta jeśli pobyt poza USA przekracza 6 mcy/1 rok), a ponieważ do ukończenia pełnoletności jesteś zależny od swoich rodziców/mamy, to na Twoim miejscu wysłałbym zapytanie do Kentucky CC czy w przypadku utraty statusu rezydenta przez rodzica, nieletnie dziecko też traci ten status.
sly6 Napisano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 13 Września 2011 Maciopa kiedys przy loterii jesli glowny aplikant tracil GC wlasnie przy loterii wszyscy tracili-nie ma znaczenia czy kto jest pelnoletny czy tez nie i nie sadze aby tutaj cos sie zmienilo ale wyobrazmy sobie ze rodzic-malzonek wygrywa w loterii wizowej i jako glowny aplikant nie leci i wtedy du....ze sie wyraze z marzeniem o USA -czy byly takie przypadki-oczywiscie ale to dawno bylo kiedy Polska mogla brac udzial w loterii-pare dobrych lat temu. wiec radze zyc w zgodzie z glownym aplikantem Seb101 co do zycia bez slubu to sa plusy tego jak i minusy-jako malzonkowie po slubie mozecie wyslac 2 zgloszenia ,jako wolni tak samo ale wtedy nalezy po wylosowaniu ktoregos z Was zglosic do centrum Kentucky ze macie meza-zone aby razem isc na rozmowe i wyjechac razem bo dziecko i tak leci razem wiele o tym pisalo na forum ale to bylo w latach 2007-2006 jak i pozniej i tam radze szukac informacji co do slubu i na ile przed rozmowa takie cos bylo mozliwe kiedys NIkt tutaj nie pisze za duzo ale loteria to nie taka pieniezna ze losuja numer i masz wize w 100%-jest cos takiego jak rozmowa z Konsulem i On podejmuje decyzje czy Ci wydac wize a bierze pod uwage czy np dasz sobie rade w USA i nie bedziesz na tzw garnuszku rzadu USA..moze za duzo osob problemow nie mialo ale nalezy takie cos wziasc pod uwage a nie ze mam wize
JacoPL Napisano 13 Września 2011 Zgłoś Napisano 13 Września 2011 Chwała Ci Sly, że jesteś na tym forum i że chce Ci się odpowiadać na pytania (dublowane czasem po kilka razy) Sory za Offtop ale musiałem
haneczka019 Napisano 13 Września 2011 Zgłoś Napisano 13 Września 2011 Wg mnie już przy wysyłaniu zgłoszenia trzeba przemyśleć, czy chce się w to bawić, czy nie. Mam takie samo zdanie, zresztą napisałam to w poprzednim poście , ja myślę, że już w momencie wysyłania aplikacji musimy zdawać sobie sprawę, że nie są to małe pieniądze, Z moim mężem wiele lat temu zastanawialiśmy się czy brać udział w losowaniu czy nie... nigdy nie wzięliśmy... potem Polacy nie mogli brać udziału i trochę żałowaliśmy, w międzyczasie pewne rzeczy w naszym życiu się zmieniły i teraz sprawa wróciła na forum rodzinne, że to tak nazwę . Jeżeli decyzja będzie, że nie to na pewne nie będę traktować tego jako zabawy i wysyłać aplikację, żeby tylko sprawdzić czy mnie wylosują. Dla zabawy to mogę grać w Lotto .
nn11 Napisano 13 Września 2011 Zgłoś Napisano 13 Września 2011 Chciałbym życzyć powodzenia wszystkim mającym zamiar wziąść udział w loterii Sam brałem udział w ostatniej loterii w której mogli brac udział polacy niestety się nie udało.Nie zniechęciłem się tym faktem i cierpliwie czekałem na dzień który niedawno nastąpił Polacy są włączeni do loterii :D Chciałbym się jedynie upewnić odnośnie fotografii. Dołączam fotografię swojej osoby , żony a także naszego dziecka,w naszym przypadku bobasek ma dopiero miesiąc w październiku skończy więc 2 miesiące,rozumie że jego zdjęcie też ma być dołączone?? Pozdrawiam!
sly6 Napisano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Września 2011 nn11 wiesz chyba ze jest teraz nowe prawo paszportowe i ze takimu dziecku daje sie paszport wazny na 1 rok wiec uwazaj na takie cos aby za szybko nie wyrobic dziecku paszportu jesli trzeba bedzie dodac zdjecie to dodasz
nn11 Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 Tak dzieci do 5 roku życia otrzymują paszporty tymczasowe.Chce się jedynie upewni że dobrze zrozumiałem instrukcję wypełnienia aplikacji loterii dot. dodawania zdjęć. Jeżeli jestem w błędzie niech ktos mnie oświeci będę wdzięczny. Jeżeli chodzi o samą loterię to przesadna ekscytacja w tym przypadku, czy jakichkolwiek innych loterii jest delikatnie mówiąc niezdrowy. Mimo wszystko trzeba pomóc swojemu szczęsciu
sly6 Napisano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Września 2011 nie jestes w bledzie co do zdjec.
szarlotka Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 Czy jesli ktos chodzi do psychiatry i byl leczony w szpitalu psychiatrycznym to moze brac udzial w losowaniu o Zielona Karte? I w razie gdyby wylosowal to jak pozniej wyglada sytuacja , np. podzczas badan u lekarza imigracyjnego?
sly6 Napisano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Września 2011 a to zalezy na co byl leczony i jak teraz to wyglada,czy ta osoba pracuje-spotyka sie z ludzmi i jak te osoby ja widza bo rozmowa ma wykazac nie tylko to ale czy nie ma innych przeciwskazan-wiec tak naprawde wszystko zalezy od zachowania danej osoby,czy jest jakis znia kontakt oraz czy sie nie wysypie na rozmowie oraz na granicy..bo lekarza mozna przejsc ale co z Konsulem i urzednikiem na lotnisku?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.