sly6 Napisano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 2 Października 2011 Aleksandra powody to moga byc takie jak nieleglany pobyt i zakaz wjazdu,cos mialas z prawem,cos ze zdrowiem , ze nie masz sredniego wyksztalcenia a zawod nie jest na poszukiwanej liscie jak przeczytasz instrukcje to zobaczysz co moze byc nie tak nic nie przeszkadza,,mozesz miec potem zlozone papiery na GC przez mame swoja
Joanna30 Napisano 2 Października 2011 Zgłoś Napisano 2 Października 2011 A instrukcję czytałaś? Jest tam taki punkt, czy jak się stara o zieloną kartę (czy wizę, już nie pamiętam) z innej puli, to czy można startować w loterii. Można. Jeśli spełniasz wymagania, to możesz brać udział w losowaniu.
magkop11 Napisano 2 Października 2011 Zgłoś Napisano 2 Października 2011 W przypadku wygranej zielonej karty w loterii czy istnieje jakis termin wyjazdu do USA? Czy jeżeli wygram wizę na rok 2013, muszę wyjechać od razu, czy mogę po jakimś czasie , np po roku czy dwóch latach od wygrania?
sly6 Napisano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 2 Października 2011 magkop11 to pytanie juz w tym temacie padalo i masz odpowiedz masz na wyjazd 6 miesiecy ..od chwili rozmowy w Ambasadzie USA.
oakar72 Napisano 3 Października 2011 Zgłoś Napisano 3 Października 2011 Witam, może też zadam głupie pytanie, ale wolę się upewnić. Jak ja mam świadectwo ukończenia średniej szkoły, ale nie mam matury to co powinienem zaznaczyć średnie, czy średnie z dyplomem ?
Joanna30 Napisano 3 Października 2011 Zgłoś Napisano 3 Października 2011 Było już to pytanie... Średnie. Bo dyplom to matura, której nie masz, więc raczej nie możesz tego zaznaczyć, prawda?
emigum Napisano 3 Października 2011 Zgłoś Napisano 3 Października 2011 Było już to pytanie... Średnie. Bo dyplom to matura, której nie masz, więc raczej nie możesz tego zaznaczyć, prawda? To chyba po ogólniaku tylko. Po technikum, czy liceum zawodowym pisze/robi się pracę dyplomową i otrzymuje się dyplom. Matura nie ma tu nic do tego. Na logikę to do "średniego z dyplomem" prędzej zaliczyłbym technikum bez matury, niż ogólniak z maturą. Choć amerykanie pewnie traktują, to na równi. No, ale mogę się mylić.
pająk3 Napisano 3 Października 2011 Zgłoś Napisano 3 Października 2011 Ja mam skończone technikum i zdałem maturę ,więc wychodzi na to że mam średnie z dyplomem.
oakar72 Napisano 3 Października 2011 Zgłoś Napisano 3 Października 2011 Ja mam skończone technikum bez matury to mam zaznaczyć średnie z dyplomem ?
makdonald Napisano 3 Października 2011 Zgłoś Napisano 3 Października 2011 Witam, może też zadam głupie pytanie, ale wolę się upewnić. Jak ja mam świadectwo ukończenia średniej szkoły, ale nie mam matury to co powinienem zaznaczyć średnie, czy średnie z dyplomem ? Jak to nie masz matury czyli wywalili cie ze szkoly ? bo w polsce to chyba tak jest ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.