domino523 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Witam wszystkich czytając posty użytkowników, zainteresował mnie jeden z nich, w którym była wzmianka na temat green card dla przediębiorców. Chciałbym się dowiedzieć więcej informacji na ten temat... Jeśli ma ktoś z forumowiczów link albo wiedzę na ten temat byłbym rad z informacji pomocnych.
sly6 Napisano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 9 Października 2011 link do strony rzadowej http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=cf54a6c515083210VgnVCM100000082ca60aRCRD&vgnextchannel=cf54a6c515083210VgnVCM100000082ca60aRCRD
maciopa Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Hej. Nie wytrzymałem i musiałem napisać - w jakimś lokalnym radiu leciała jakaś audycja o DV Lotery i rozmowy z Polakami - i oczywiście rozmówcy deklarowali, że składają wniosek bo " przyda im się zielona karta aby móc potem bez wizy latać do USA czasem na wakacje albo do znajomych ....", ponadto wychodzi na to, że generalnie ludzie mają wrażenie, iż w przypadku wylosowania - dostaje się do domu zieloną kartę ot tak - jak nagrodę w jakimś konkursie. Nikt nie miał pojęcia, że zielona karta nie zastępuje wizy turystycznej, nie wspominając o wysokości kosztów, badań etc. Po prostu ręce opadają ....... Moim zdaniem informacja o prawach i obowiązkach posiadacza zielonej karty oraz o całości procesu i kosztach jej pozyskania w ramach DV Lottery powinna znajdować się na oficjalnej stronie loterii - tak aby osoby nie myślące poważnie o emigracji nie wysyłały niepotrzebnie zgłoszeń. Ot to tak na marginesie. Btw - zmieniono już mylącą informację nt. kompatybilności aplikacji z IE 6.0 i 7.0.
oakar72 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Witam. Mam pytanie odnośnie, gdy po 1 maja sprawdziłbym numer zgłoszenia i okazałoby się, że dzięki pomocy boskiej wylosowałem i co dalej dostanę dalsze instrukcje na mail czy Pocztą Polską ?
Joanna30 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 W instrukcji jest napisane, że na stronie, gdzie będziesz sprawdzał, czy wygrałeś, znajdziesz też dodatkowe instrukcje, co robić dalej.
air3 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Mam pytanie: jak wypełnić wniosek na DV 2013, używać polskich liter? czy nie? np. miasto Ruda Śląska jak wpisać? Ruda Slaska? będzie to dobrze? Bardzo proszę o odpowiedź pozdrawiam
dareknow0 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Hej. Nie wytrzymałem i musiałem napisać - w jakimś lokalnym radiu leciała jakaś audycja o DV Lotery i rozmowy z Polakami - i oczywiście rozmówcy deklarowali, że składają wniosek bo " przyda im się zielona karta aby móc potem bez wizy latać do USA czasem na wakacje albo do znajomych ....", ponadto wychodzi na to, że generalnie ludzie mają wrażenie, iż w przypadku wylosowania - dostaje się do domu zieloną kartę ot tak - jak nagrodę w jakimś konkursie. Nikt nie miał pojęcia, że zielona karta nie zastępuje wizy turystycznej, nie wspominając o wysokości kosztów, badań etc. Po prostu ręce opadają ....... Moim zdaniem informacja o prawach i obowiązkach posiadacza zielonej karty oraz o całości procesu i kosztach jej pozyskania w ramach DV Lottery powinna znajdować się na oficjalnej stronie loterii - tak aby osoby nie myślące poważnie o emigracji nie wysyłały niepotrzebnie zgłoszeń. Ot to tak na marginesie. Btw - zmieniono już mylącą informację nt. kompatybilności aplikacji z IE 6.0 i 7.0. Bo widzisz najgorsze w tym wszystkim jest to ,że takie przypadki się zdarzają.Sam osobiście znam przypadek osoby która już bardzo długo posiada zieloną kartę i 90% czasu przebywa w Polsce. Np.11 miesięcy w Polsce a później przyjeżdża na miesiąc i wraca.Najgorsze jest to ,że jakimś cudem udaje się tej osobie utrzymać GC .Ciekawe jak długo to będzie trwało aż w końcu jakiś urzędnik zatrzyma jej GC i sprawę przekaże do sądu imigracyjnego który podejmie stosowną decyzję o odebraniu GC.
Joanna30 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Mam pytanie: jak wypełnić wniosek na DV 2013, używać polskich lite? czy nie? np. miasto Ruda Śląska jak wpisać? Ruda Slaska? będzie to dobrze? Zalecam przejrzenie wątku. Pytanie zadawane wielokrotnie i wielokrotnie też udzielana na nie odpowiedź
pacio177 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Hej. Nie wytrzymałem i musiałem napisać - w jakimś lokalnym radiu leciała jakaś audycja o DV Lotery i rozmowy z Polakami - i oczywiście rozmówcy deklarowali, że składają wniosek bo " przyda im się zielona karta aby móc potem bez wizy latać do USA czasem na wakacje albo do znajomych ....", ponadto wychodzi na to, że generalnie ludzie mają wrażenie, iż w przypadku wylosowania - dostaje się do domu zieloną kartę ot tak - jak nagrodę w jakimś konkursie. Nikt nie miał pojęcia, że zielona karta nie zastępuje wizy turystycznej, nie wspominając o wysokości kosztów, badań etc. Po prostu ręce opadają ....... Moim zdaniem informacja o prawach i obowiązkach posiadacza zielonej karty oraz o całości procesu i kosztach jej pozyskania w ramach DV Lottery powinna znajdować się na oficjalnej stronie loterii - tak aby osoby nie myślące poważnie o emigracji nie wysyłały niepotrzebnie zgłoszeń. Ot to tak na marginesie. Btw - zmieniono już mylącą informację nt. kompatybilności aplikacji z IE 6.0 i 7.0. informacje na temat zasad loterii i posiadania GC powinno byc gdzies przedtswiane ludziom w tv albo w innych srodkach przekazu.A tu mówia tylko jak to super ze mozemy brac udział w loterii i wiooo wszyscy cisną na loterię.A pozniej jest zonk , ze 2 tys żłotych na pogaduche z konsulem, badania a na koncu tego wszystkiego utrata GC
sly6 Napisano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 9 Października 2011 NIE UZYWAMY POLSKICH ZNAKOW PRZY WYPELNIANIU ZGLOSZENIA czy ktos ma tyle czasu aby zrobic temat z powtarzajacymi sie pytaniami oraz odpowiedziami co do loterii dv 2013 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.