arnas Napisano 25 Marca 2012 Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 NYC to nie Ameryka? A co? ...Polska! Nie wiem kto czyta jeszcze sługestie Mac'a Donald'a. Przecież to nie POLAK. Nie wiem co złego jest w mieszance kulturowej. Zapewne dla człowieka, który większość swojego życia spędził z "takimi samymi jak on", to murzyn, żółty, żyd, będą jegomościa mierzić. I kto to jest "rasowy" amerykanin ? Redneck ? Przecież biali, czarni, żółci też emigrowali. I nie ma tu jasno zdefiniowanego terminu "amerykanin" pod tym względem. Więc taki ton schowaj to butonierki. Był taki jeden co uważał SF za, cyt: "rynsztok" bo mu multikulti się nie podobało. Potem, od słowa do słowa, wyjaśniłem mu co nieco, tak jakby cichaczem przyznał mi rację, to zaczeło mu się nie podobać, że ludzie wybierają Apple a nie Nokie, Samsunga, etc. Nie wiem skąd się tacy biorą. Oznajmiłby jasno, że jest ksenofobem i rasistą, więc inności mu się nie podobają a nie owija w bawełnę... Statuła wolności - pępek USA. Mnie kuje np. nieład architektoniczny w Warszawie. Innym może się to podoba, ale mnie nie. Więc gdzie jakiś konsensus ?
iseq Napisano 25 Marca 2012 Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 Cześć, ja lipiec-sierpień w NYC, z chęcią wyskoczę na jakieś piwo planuje też w czerwcu zrobić małe zwiedzanie Stanów (nie mam jeszcze sprecyzowanych planów). Jak coś to PW. pozdr.
ana_banana Napisano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2012 Hej, będziemy z kumpelą w NY i okolicy gdzieś pomiędzy 28.07-11.08. Z chęcią powłóczymy się w większym stadzie ;D
kamil0607 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja jestem w NYC cały sierpień. Priv w razie czego
Gucio Napisano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2012 Mieszkalem 6 lat w NYC i nie uwazam aby to miasto bylo "zlym przykladem" ameryki. Jak sie jedzie w Pensylvanii to nawet jest taki napis przy drodze, "tu zaczyna sie prawdziwa ameryka", ale NYC tez jest fajne i raczej takie jak inne wielkie miasta usa. Na pewno nie mozna sie nudziec w NYC
Tośka Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 ja tez mam zamiar wybrac sie do NYC we wrzesniu ale na troche dluzej .. ) mam zamiar wyjechac jako au pair .. na rok potem przedluzyc na drugi rok .,.. i jak mi sie uda to isc na studia i zmienic wize na studencka ...
Joanna30 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 i jak mi sie uda to isc na studia i zmienic wize na studencka ... W Stanach możesz co najwyżej zmienić status, ale nie wizę
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 od tego zacznijmy to nie wiadomo co bedzie za 2 lata w przepisach oraz jak bedzie z taka zmiana bo teraz to moze i wyjdzie ale za 2 lata?
kzielu Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 ja tez mam zamiar wybrac sie do NYC we wrzesniu ale na troche dluzej .. ) mam zamiar wyjechac jako au pair .. na rok potem przedluzyc na drugi rok .,.. i jak mi sie uda to isc na studia i zmienic wize na studencka ... Ale sprobowalas sie zorientowac ile kosztuja studia w US czy jeszcze nie ?
Besiu Napisano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2012 Chętnie poznam ludzi, którzy w sierpniu lub wrześniu 2012 chcieliby wybrać się na 2-3 tygodnie do Nowego Jorku w celach turystycznych. Mam na myśli wspólne zwiedzanie i inne formy rekreacji w tym mieście Chętnych proszę o kontakt Chętnie poznam ludzi, którzy w sierpniu lub wrześniu 2012 chcieliby wybrać się na 2-3 tygodnie do Nowego Jorku w celach turystycznych. Mam na myśli wspólne zwiedzanie i inne formy rekreacji w tym mieście Chętnych proszę o kontakt Cześć. Widzę że post nie jest już aż taki aktualny, no ale napisze ^^. Ja osobiście bede przebywał w NYC od 14 sierpnia równy miesiąc Wiec jak coś to można się zgadać na zwiedzanie ^^ Jestem jak najbardziej za hehe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.