Skocz do zawartości

Dv-2014 Czy Już Coś Wiadomo?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ale spokojnie. Ja tylko grzecznie pytam :) . Być może sie pomyliłem i na tym forum nic takiego nie było. Człowiek tyle tego sie naczytał ze czasami nie wie skad to wziął.

http://travel.state.gov/pdf/2013_DV_instructions_14SEP_Polish.pdf

Tutaj jest cos o tym wykształceniu. Jednak chyba nie doczytałem czegoś bo rozumiem że (pomyślne ukończenie dwunastoletniego programu nauczania szkoły podstawowej i średniej) to jest wlasnie średnie bez matury?

• Odpowiedzi 151
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

pytasz sie moze i grzecznie ale nie czytasz uwaznie

znam dobrze ten regulamin i pisze ze 12 lat masz miec ukonczone a jak wiadomo mozesz ukonczyc tak szkole i nie podchodzic juz do matury ale masz szkole srednia ukonczona..mozesz tez matury nie zdac ale ukonczysz szkole srednia..tak nalezy to rozumiec.

Napisano

aby takie byly klopoty ;)

:D

Kłopot może nie duży ale wolałem spytac żeby mieć te 100% pewnosci, zwałszcza że uzyskałem odpowiedź własnie od Ciebie a nie od jakis niedoinformawanych osób np.takkich jak ja. Jednak czy Polska bedzie brała udział w loterii i czy się ją wygra to już zupełnie inna bajka.

Napisano

hmm.. odnośnie loterii wizowej i zielonej karty... to zaczyna mi sie wydawać że takie same szanse ma się po prostu wygrać w lotto te 2mln złotych i... wyjechać na wizie EB-5 jako inwestor-imigrant ;)

Napisano

hmm.. odnośnie loterii wizowej i zielonej karty... to zaczyna mi sie wydawać że takie same szanse ma się po prostu wygrać w lotto te 2mln złotych i... wyjechać na wizie EB-5 jako inwestor-imigrant ;)

Mając 2 mln złotych po co wogole wyjeżdżać

Napisano

cos bedzie wiadome we wrzesniu to gdzies za 2 miesiace aby czekania na nowa dv 2014 :D

ale ten czas szybko leci a tak nie dawno byl 1 maja

Napisano

baltazar111

Była już mowa o szansach na wylosowanie GC. O ile dobrze pamiętam to w tym roku Zieloną Kartę wylosował co 43 Polak. A więc 1:43 to były szanse dla naszego kraju. Gdyby prawdopodobieństwo wylosowania 2 mln. w Lotto było takie jak na wylosowanie GC to bym nie robił nic innego tylko wysyłał kupony ;)

Kosti

Fakt posiadania dużej kwoty pieniędzy nie sprawiłby, że wady Polski by zniknęły. Mając 0 PLN na koncie lub 1 000 000 PLN tak czy inaczej wyjechałbym z kraju.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...