Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziekuje :)))

tak mi zalezy, zeby wszystko bylo correct, ze sie przejmuje etc,

zastanawiam sie, w zwiazku z tym, o prawo jazdy tez bede mogla ubiegac sie dopiero potem, jak dostane SSN prawda?

Ja nie mam SSN, slub wzielam i zyje ;-) EAD/AP zatwierdzili mi po 57 dniach i lada chwila powinnam miec w reku. Takze nic strasznego sie nie dzieje ;-)

• Odpowiedzi 264
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dziekuje :)))

tak mi zalezy, zeby wszystko bylo correct, ze sie przejmuje etc,

zastanawiam sie, w zwiazku z tym, o prawo jazdy tez bede mogla ubiegac sie dopiero potem, jak dostane SSN prawda?

Sprawdz w swoim BMV/DNV ale wiekszosc nie chce rozmawiac o prawie jazdy bez SSN - w OH wymagaja przyniesienia social security card (a nie tylko faktu posiadania samego numeru).

Napisano

A masz swoje polskie? Bo jesli tak, to jest duze prawdopodobienstwo, ze Twoj Stan uznaje zagraniczne prawo jazdy i nie musisz wyrabiac lokalnego az do momentu otzrymania Zielonej karty.

Napisano

Dziekuje za info :)

maly update

Dzis poszlam po ten SSN i bylo ok.

Urzedniczka nieco niedoinformowana byla, bo patrzyla na moje wydrukowane I 94 z podejrzliwoscia, ze to chyba zle, ale poszla sie kogos zapytac i bylo ok,

dzieki wszystkim za podpowiedzi!!!,

Napisano

Ja to bym chciala tu choc raz trafic na urzednika, ktory wie co robi. Wiekszosc zachowuje sie jakby byla z jakiejs lapanki.

No to fajnie, masz juz zalatwione :)

Napisano

Hej :)

czekam na SSN i slub i staram sie zalatwic co moge, wczesniej,

wizyte u lekarza mogę zalatawić przed slubem, prawda?

chcialam sie upewnic, drukuje formularz I 693, wypelniam pierwsza czesc, biore karte szczepien od polskiego lekarza i rentgen pluc i umawiam sie na wizyte,

to wszystko?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...