KasiaWawaa Napisano 16 Października 2013 Zgłoś Napisano 16 Października 2013 Dziekuje )) tak mi zalezy, zeby wszystko bylo correct, ze sie przejmuje etc, zastanawiam sie, w zwiazku z tym, o prawo jazdy tez bede mogla ubiegac sie dopiero potem, jak dostane SSN prawda? Ja nie mam SSN, slub wzielam i zyje ;-) EAD/AP zatwierdzili mi po 57 dniach i lada chwila powinnam miec w reku. Takze nic strasznego sie nie dzieje ;-)
kzielu Napisano 16 Października 2013 Zgłoś Napisano 16 Października 2013 Dziekuje )) tak mi zalezy, zeby wszystko bylo correct, ze sie przejmuje etc, zastanawiam sie, w zwiazku z tym, o prawo jazdy tez bede mogla ubiegac sie dopiero potem, jak dostane SSN prawda? Sprawdz w swoim BMV/DNV ale wiekszosc nie chce rozmawiac o prawie jazdy bez SSN - w OH wymagaja przyniesienia social security card (a nie tylko faktu posiadania samego numeru).
Laurka Napisano 16 Października 2013 Zgłoś Napisano 16 Października 2013 A masz swoje polskie? Bo jesli tak, to jest duze prawdopodobienstwo, ze Twoj Stan uznaje zagraniczne prawo jazdy i nie musisz wyrabiac lokalnego az do momentu otzrymania Zielonej karty.
KasiaWawaa Napisano 16 Października 2013 Zgłoś Napisano 16 Października 2013 Dziekuje Wam, mam polskie, sprawdze
lochraven Napisano 17 Października 2013 Zgłoś Napisano 17 Października 2013 Ja w New Jersey jeździłem na polskim + międzynarodowym dopóki nie dostałem GC, potem bez problemu dostałem lokalne prawo jazdy na podstawie polskiego po zdaniu teorii.
KasiaWawaa Napisano 17 Października 2013 Zgłoś Napisano 17 Października 2013 Dziekuje za info maly update Dzis poszlam po ten SSN i bylo ok. Urzedniczka nieco niedoinformowana byla, bo patrzyla na moje wydrukowane I 94 z podejrzliwoscia, ze to chyba zle, ale poszla sie kogos zapytac i bylo ok, dzieki wszystkim za podpowiedzi!!!,
Laurka Napisano 17 Października 2013 Zgłoś Napisano 17 Października 2013 Ja to bym chciala tu choc raz trafic na urzednika, ktory wie co robi. Wiekszosc zachowuje sie jakby byla z jakiejs lapanki. No to fajnie, masz juz zalatwione
KasiaWawaa Napisano 17 Października 2013 Zgłoś Napisano 17 Października 2013 no, to niesamowite jest, ale dzieki temu forum wiem, ze nie mozna sie poddawac i domagac swego
KasiaWawaa Napisano 21 Października 2013 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 Hej czekam na SSN i slub i staram sie zalatwic co moge, wczesniej, wizyte u lekarza mogę zalatawić przed slubem, prawda? chcialam sie upewnic, drukuje formularz I 693, wypelniam pierwsza czesc, biore karte szczepien od polskiego lekarza i rentgen pluc i umawiam sie na wizyte, to wszystko?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.