Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

aha, okej dzieki wielkie sly6 za wyczerpującą odp ;) więc trzeba czekać.

A co z drugim pytaniem nie będzie problemu żebym przez te 3 lata latał na wizie turystycznej czekając z tym wnioskiem jak wyślemy ??

• Odpowiedzi 23
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

tego nikt Ci nie powie

za malo informacji ,,bo raz ile razy chcesz latac do USA,ile tam siedziec,czy nie bedziesz pracowac nielegalnie i to wyjdzie pod czas rozmowy na lotnisku

bo kazdy urzednik jest inny i nie wiadomo na kogo trafisz i to urzednik wydaje zgode na Twoj wjazd.

wazne aby nie dostac zakazu wjazdu na teren USA

Napisano

okej rozumiem, chciałbym latać na okres wakacji 2mies max, ale ogólnie mi chodzi o to czy wiza nieimigracyjna nie będzie problemem z tym wnioskiem co wyślemy, bo jak dostanę wizę i za te 3 lata mi dadzą legalny wjazd to mi anulują turystyczna wizę i tyle tak ?? bo mi tylko o to chodzi czy wiza turystyczna nie skomplikuje tego wniosku

bo jeżeli nie to idę w kwietniu i staram sie o wize turystyczna i pozniej jak wróci pobierzemy się i będziemy czekac 3 lata a w miedzy czasie będę latać na wakacje

Napisano

okej rozumiem, chciałbym latać na okres wakacji 2mies max, ale ogólnie mi chodzi o to czy wiza nieimigracyjna nie będzie problemem z tym wnioskiem co wyślemy, bo jak dostanę wizę i za te 3 lata mi dadzą legalny wjazd to mi anulują turystyczna wizę i tyle tak ?? bo mi tylko o to chodzi czy wiza turystyczna nie skomplikuje tego wniosku

bo jeżeli nie to idę w kwietniu i staram sie o wize turystyczna i pozniej jak wróci pobierzemy się i będziemy czekac 3 lata a w miedzy czasie będę latać na wakacje

Może jak najbardziej turystyczna być problemem - nawet jak nie złożycie wniosku, będąc małżonkiem kogoś kto ma GC jesteś "podejrzany" o immigration intent. Turystyczna wniosku nie skomplikuje, wniosek może (ale nie musi - warto spróbować) skomplikować turystyczną.

Napisano

okej więc jak na razie staram się o turystyczną dzięki bardzo za szybkie odp w razie jakichś pytań będę pisał jak na tą chwilę temat

THE END ;) dziękuję

Napisano

Chcę odświeżyć temat !! pytanie co do wizy jak się pobierzemy, mówicie o okresie do 3 lat, czy ten okres da się przyśpieszyć czy nie ??

Napisano

Chcę odświeżyć temat !! pytanie co do wizy jak się pobierzemy, mówicie o okresie do 3 lat, czy ten okres da się przyśpieszyć czy nie ??

A jak chcesz go przyspieszyc ? Przeciez on zalezy tylko i wylacznie od dat (Priority Dates) w Visa Bulletinie. Jedyne co moze go przyspieszyc to uzyskanie obywatelstwa przez sponsorujacego - Twoja dziewczyna (zakladajac ze nie uzyskala GC przez malzenstwo) najwczesniej moze je dostac po 5 latach od uzyskania GC - jak zda egzamin i spelni wszystkie warunki (rozliczanie sie z podatkow, good moral character itd).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...