cherry-87 Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 i jeszcze odnosnie pytania 38 full name in native alphabet o co to chodzi tak po ludzku? Wpisujesz imię i nazwisko w ojczystym języku tzn z polskimi znakami typu ś, ń, ą itd jeśli masz takie w imieniu lub nazwisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiki1701 Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 jupiter cherry- 87 dobrze ci napisała a w tym linku znajdziesz punkt po punktcie co wpisać http://loteria-wizowa.pl/jak-wypelnic-formularz-ds-230/ a z tym podpisem u dziecka to zamierzam sama się podpisać swoim imieniem i nazwiskiem bo przejrzałam kilka stron i widzę, że tak bedzie poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikaa Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Witam, czy moglby mi ktos pomoc, otoz chcialam zobaczyc czy wylosowalam ta zielona karte ale strona mi sie nie otwiera dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiki1701 Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 nie znam sie zbytnio na komputerach ale u mnie tez bylo cieżko dopiero na drugi dzien mi sie udało. Jedyna rada jaką Ci mogę dać to próbuj o różnych godzinach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonora Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 a z tym podpisem u dziecka to zamierzam sama się podpisać swoim imieniem i nazwiskiem bo przejrzałam kilka stron i widzę, że tak bedzie poprawnie. a nie powinno sie przypadkiem podpisac formularz imieniem i nazwiskiem dziecka i obok tego dopisac: by father/by mother - w zaleznosci ktory rodzic sie za dziecko podpisal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiki1701 Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 sprawdze jeszcze raz i dam znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cherry-87 Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Witam. Mam problem z kilkoma pozycjami w formularzu mianowicie: Formularz DS-230 Pozycja nr 12 - Present Occupation (zawod wykonywany) Obecnie pracuje na stacji paliw - mam wpisać "gas station attendant"?? Pozycja nr 30 Od urodzenia mieszkam w mojej miejscowości W kolumnie "from/to" ma wpisać od 08-2002 (czyli date osięgniecia przeze mnie 16roku zycia) do present?? Pozycja numer 32 - pytanie dotyczące wykonywanego zawodu w USA - co mam napisać jeśli nie wiem gdzie będę pracował? Pozycja nr 35 - ostatnie wizyty w USA Raz byłem juz w Chicago w 2002 roku, nie mam pojęcia jaki to typ wizy W wizie mam napisane: Visa Type /Class R B1/B2 Które z tych oznaczeń to typ wizy? Z góry bardzo dziekuje za odpowiedź i pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariano85 Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Pozycja nr 30 Od urodzenia mieszkam w mojej miejscowości W kolumnie "from/to" ma wpisać od 08-2002 (czyli date osięgniecia przeze mnie 16roku zycia) do present?? ja napisałem od rzeczywistej (czyli od tej od ktorej tam mieszkasz) daty do present Pozycja numer 32 - pytanie dotyczące wykonywanego zawodu w USA - co mam napisać jeśli nie wiem gdzie będę pracował? napsiz gdzie chciałbyś pracować Pozycja nr 35 - ostatnie wizyty w USA Raz byłem juz w Chicago w 2002 roku, nie mam pojęcia jaki to typ wizy W wizie mam napisane: Visa Type /Class R B1/B2 Które z tych oznaczeń to typ wizy? B1/B2 Osoby wyjeżdżające służbowo, turystycznie lub na leczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiarosława Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Witam! jestem tu nowa i poszukuję info odnosnie GC-ale to nie jest odkrycie:) w związku z tym,ze udało mi sie wylosowac bierzemy z narzeczonym slub-przyspieszony o 3 miesiace,ale co tam:) i mam juz pytania odnosnie tej sprawy: 1.Zmieniam nazwisko podczas aktu zawarcia małżenstwa na dwuczłonowe( Nowak-Adamska) na w nazwisku oczywiscie tym do losowania miałąm tylko Nowak,wiec pytanie czy wpisuję to nazwisko z łącznikiem?" -" tak jak przewiduje polska pisownia,czy moze osobno? 2.czy jesli ktoś z mojej rodziny <a dokładniej mama mojego męża> swego czasu wyjechala do USA i nie wróciła na czas i sie tam zasiedziała<nielegal>,toczy to moze nam utrudnic zdobycie GC/ dodam,ze obecnie nie wiemy gdzie ona przebywa,2 lata temu była w USA,ale nie mamy z nia kontaktu,nie znamy adresu itd!to co mam wpisac w DS-230,gdzie jest miejsce na adres obecgo zamieszkana matki męża? napisac tam ze nie utrzymuję kontaktu?? wiec nie znam adresu? martwi mnie to,bo szczerze powiem nigdy w zyciu nie uświadczyłam od niej niczego dobrego,<a spotykam sie z narzeczonym juz 7 lat> i nie chce by przez taką głupotę,jak to ze ona sobie tam hula po świacie,bym przez to straciła szansę na GC o ktorej marzę!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiarosława Napisano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 może te pytania wydadza się dla was banalne,ale dla mnie to jest wazne!więc proszę o odpowiedź jakiegoś zorientowanego forumowicza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.