Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jupiter nie panikuj, będzie dobrze
:)
Do tej pory o pracę nikt nie pytał, a w razie czego to znajdziesz jakąś i tyle. Trzymam kciuki!

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Mikun jest progres :) W październiku było zaproszonych chyba ponad 30 osób, teraz 60. Mają fajne tempo. Jestem ciekaw czy to jest wina słabych mocy przerobowych KCC/Ambasady czy też niezdecydowania naszych rodaków, bo faktycznie w tempie nawet 100 na miesiąc to ledwo przerobią 1000 osób.

A może to wina ciągłego przetwarzania danych w KCC? Chociaż wtedy numer cut-off byłby trochę większy.

Maciopa: na pierwszym miejscu jest nawet aplikant z jakiegoś kraju Afrykańskiego - 2013AFXXX.

Napisano

Mikun jest progres :) W październiku było zaproszonych chyba ponad 30 osób, teraz 60. Mają fajne tempo. Jestem ciekaw czy to jest wina słabych mocy przerobowych KCC/Ambasady czy też niezdecydowania naszych rodaków, bo faktycznie w tempie nawet 100 na miesiąc to ledwo przerobią 1000 osób.

A może to wina ciągłego przetwarzania danych w KCC? Chociaż wtedy numer cut-off byłby trochę większy.

Maciopa: na pierwszym miejscu jest nawet aplikant z jakiegoś kraju Afrykańskiego - 2013AFXXX.

a no jeżeli bedzie taki progres to 100% w miesiac no to wszyscy dostana

Napisano

Witam serdecznie

Mam pytanie do Administratora :)

Zostałam wylosowana w drugim losowaniu, wypełniam teraz formularze...oczywiście narodziły się pytania, których mimo przeczytania forum nie rozumiem.

- we wniosku DSP-122 pytanie 6 - Names and Addresses of all Schools, Colleges and Universities Attended. W moim przypadku nazwy szkół są długie, więc nie zmieszczą się w tych wąskich kratkach, czyli mam te pola zostawić całkowicie puste i dołączyć osobną kartkę z inforacjami? Czy w polu degrees or certificates, jeśli chodzi o podstawówkę i gimnazjum zostawiam puste pole, czy moze wpisać : certificate lub diploma? Jeśli chodzi o high school to wpisuję diploma tak? Obecnie jestem na 3 roku studiów licencjackich - mam to(nazwę szkoły i rozpoczęcie) wpisać do formularza czy nie, a jeśli tak to w datach napisać "present' ? Czy muszę wypisywać pełne nazwy szkół z adresami, kodami pocztowymi itp czy wystarczy np. Elementary school no.2 in Warsaw, Poland, a w degrees wpisać coś czy nie? Przepraszam za takie błahe pytania, ale zależy mi żeby wszystko dobrze wypełnić. Liczę na pomoc osób, które mają to wszystko za sobą. Dziękuję serdecznie i czekam na odpowiedzi :*

Napisano

co do pisania szkol to masz to wyjasnione jak ktos napisal w temacie o dv 2013 ze dolaczal kartke i zobaczy potem ze ta osoba byla na rozmowie bylo ok ,,dobrze sie w ten temat,posty tych osob wczytaj :)

Napisano

a no jeżeli bedzie taki progres to 100% w miesiac no to wszyscy dostana

Mikun zauważ, że połowa tych numerów to te z października czyli do 5700.

Madzia90 jaki masz numer CN?

Napisano

Zostałam wylosowana w drugim losowaniu,

Gratulacje. Jak więc widać jest więcej szczęśliwców w naszym kraju. Jaki masz CN?

W PL po ukończeniu szkoły podstawowej dostaje się poprostu ... świadectwo ukończenia szkoły ;) nie wiem jak to jest z gimnazjami, jestem z innej bajki ;) więc "certificate".

Napisano
Zostałam wylosowana w drugim losowaniu

Gratulacje!

wypełniam teraz formularze...oczywiście narodziły się pytania, których mimo przeczytania forum nie rozumiem.

tym się nie martw, każdy miał problemy przy wypełnianiu tych formularzy

we wniosku DSP-122 pytanie 6 - Names and Addresses of all Schools, Colleges and Universities Attended. W moim przypadku nazwy szkół są długie, więc nie zmieszczą się w tych wąskich kratkach, czyli mam te pola zostawić całkowicie puste i dołączyć osobną kartkę z inforacjami?

W tym wniosku wpisz nazwy szkół ile się zmieści i dołącz do tego wniosku czystą kartkę gdzie wypiszesz pełne nazwy szkól.

Czy w polu degrees or certificates, jeśli chodzi o podstawówkę i gimnazjum zostawiam puste pole, czy moze wpisać : certificate lub diploma? Jeśli chodzi o high school to wpisuję diploma tak?

Jeśli chodzi o podstawówkę i gimnazjum to wpisz N/A, szkoła średnia - degree (przynajmniej ja tak wpisałem i było dobrze), licencjat - bechelor’s degree

Obecnie jestem na 3 roku studiów licencjackich - mam to(nazwę szkoły i rozpoczęcie) wpisać do formularza czy nie, a jeśli tak to w datach napisać "present' ?

Ja byłem w podobnej sytuacji jak ty tylko ze byłem w trakcie studiów magisterskich, w formularzu wpisałem tylko studia licencjackie. Dopiero na rozmowie z konsulem pokazałem dyplom ukończenia studiów magisterskich i konsul wpisał sobie w tych wnioskach informacje

Czy muszę wypisywać pełne nazwy szkół z adresami, kodami pocztowymi itp czy wystarczy np. Elementary school no.2 in Warsaw, Poland, a w degrees wpisać coś czy nie?

Wypisz pełne nazwy z adresem, kodem pocztowym itp

Tak jak już wcześniej pisałem jeśli chodzi o degrees

Szkoła podstawowa - N/A

Gimnazjum - N/A

Szkoła średnia - degree

Licencjat - bachelor's degree

Magister - master's degree

Podaj swojego maila to podeśle Ci swoje formularze (oczywiscie bez moich danych osobowych) , możne coś pomogą

Zaznaczam ze jestem po rozmowie która przeszła pomyślnie :)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...